Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Τα πρώτα μέτρα του Κινήματος ως κυβέρνησης...

...περιέγραψε σήμερα ο Γιώργος συνεχίζοντας τη συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" (βλ. εδώ) και απαντώντας στους αναγνώστες της εφημερίδας που έθεσαν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση:

α) Θα επαναφέρει το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.


β) Θα καταργήσει τα τεκμήρια.

γ) Θα θεσπίσει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα χωρίς επιβολή
πρόσθετων φόρων.

δ) Θα χτυπήσει την κερδοσκοπία και την ακρίβεια μειώνοντας τα κρατικά τιμολόγια και ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς ελέγχου
των καρτέλ.

ε) Θα αυξήσει κατά 2,5 δισ. τις παροχές στην Υγεία και θα προσλάβει
άμεσα 3.000 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

στ) Θα επιβάλει σύγχρονους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης των ΔΕΚΟ.

ζ) Θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

η) Θα καθορίσει μια νέα σχέση μεταξύ Κράτους- Εκκλησίας, σχέση
αμοιβαίας ανεξαρτησίας και αλληλοσεβασμού.

Εξαγγέλλει παράλληλα ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα είναι η αναθεώρηση του προϋπολογισμού
και η κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Υ.Γ.: ερώτηση στον Πρόεδρο έστειλα και εγώ, όμως δε δημοσιεύεται καθώς δεν αφορούσε ζητήματα τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια ή η οικονομική κρίση και η άγρια φοροεπιδρομή της ΝΔ. Ρώτησα αν εξετάζει το ενδεχόμενο και, αν ναι, πώς θα το υλοποιήσει με τις γνωριμίες του, να στηρίξουν το Κίνημα ως μόνη λύση προσωπικότητες αναγνωρισμένες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, όπως πχ έκανε ο Ανδρέας το 1989 με τη "Δημοκρατική Συμπαράταξη", διά της οποίας στήριξαν το Πασόκ δεξιοί, όπως ο Γιάννης Μπούτος, έως κομμουνιστές, όπως ο Αντώνης Μπριλλάκης. Οπως αναφέρουν τα "ΝΕΑ": "στον κ. Παπανδρέου υποβλήθηκαν περίπου 100 ερωτήσεις από ισάριθμους αναγνώστες των «ΝΕΩΝ» οι οποίες, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του, θα απαντηθούν όλες. Οι απαντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Οι ερωτήσεις στις οποίες απαντάει σήμερα ο κ. Παπανδρέου και δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ» επελέγησαν διότι θέτουν γενικότερα ζητήματα πολιτικής και θεωρήθηκαν ως πιο αντιπροσωπευτικές".

Θα περιμένω την απάντηση του Προέδρου.

Ας κόψει τις μαλακίες...

...ο Καραμανλής διότι θα τον κάνουν επιθεωρησιακό νούμερο στο "Δελφινάριο"! Λίγο-πολύ προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι η Ψωροκώσταινα είναι ... "όαση" οικονομικής ευστάθειας και ότι δήθεν εμάς δεν μας άγγιξε η κρίση (ποιά κρίση να αγγίξει τον φτωχό? πόσο πιο φτωχός να γίνει δηλαδή?).

Οπως, όμως, λέει εύστοχα ο Χρ.Παπαχρήστου στα σημερινά "Νέα" (βλ. εδώ), ο Καραμανλής "...τώρα που επιστρέφει από το Παρίσι, ας πάει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί υπέρ υγείας και ευημερίας του Γιώργου Παπανδρέου! Του το χρωστάει. Γιατί αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ να αποκαλύψει και να καταγγείλει (και τελικά να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι υπάρχει θέμα) το σκάνδαλο των ομολόγων, σήμερα δεν θα υπήρχε ασφαλιστικό σύστημα. Θα το είχαν τινάξει στον αέρα οι κάθε λογής Αγάπιοι, που είχαν ανακαλύψει στα 'δομημένα ομόλογα' την κότα που έκανε χρυσά αυγά, για την πάρτη τους και για το κόμμα. Με τις ευλογίες του Αλογοσκούφη που ακόμη και τώρα ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο. Αλήθεια τι να λέει τώρα;".

Εγραψε!


από το blog: atsarantos.blogspot.com