Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Στο κυνήγι ενός γκράφιτι...

Αντιγράφω από το "Εις την Πόλιν":

"Το ότι τούρκοι αντεξουσιαστές και αντικαθεστωτικοί της Πόλης συμπαραστάθηκαν στους εξεγερμένους νέους της Αθήνας πέρυσι τον Δεκέμβριο, το είχα ακούσει από τότε. Στο μπλογκ του Αγγελή διάβασα και για τα γκράφιτι-στένσιλς  με την μορφή του άτυχου Αλέξη, με τα οποία γέμισαν τους τοίχους της Ιστικλάλ και του ελληνικού προξενείου της Πόλης. Ετσι, τώρα που ξαναπήγα, το έβαλα σκοπό να ψάξω να βρω αν τα γκράφιτι υπήρχαν ακόμη στα στενά του Πέραν ή αν είχαν σβηστεί στο όνομα μιας ανόητης ερμηνείας της έννοιας "Κράτος". Ηταν ένα παράξενο "παιχνίδι", σαν να έψαχνα ένα κρυμμένο σημάδι αλληλεγγύης μεταξύ των εξεγερμένων πολιτών  των 2 χωρών. Και το βρήκα: το γκράφιτι (stencil, καλύτερα) με το προσωπάκι του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη φράση: "Kardesimsin Alexis" ("Αδερφέ μου Αλέξη") βρισκόταν στο παράλληλο στενάκι κάτω από την Ιστικλάλ και πίσω από τον ρ/κ ναό του Αγίου Αντωνίου. Μουτζουρωμένο, με άλλα μηνύματα να το έχουν συμπληρώσει, αλλά πάντοτε εκεί. Ο Δεκέμβρης είναι ακόμη μακρυά, αλλά θεώρησε  την ανάρτηση αυτή σαν ένα πρόωρο μνημόσυνο στον αδικοχαμένο, από την κρατική αυθαιρεσία της Δεξιάς, φίλο. Σε λίγες μέρες, με τις εκλογές της 4 Οκτώβρη, η κυβέρνηση Καραμανλή, η πλέον άχρηστη & αντιδημοκρατική κυβέρνηση  από καταβολής ελληνικού κράτους, ηθικός  αυτουργός  της δολοφονίας του,  θα φύγει  κυνηγημένη  και ατιμασμένη,  και ίσως η ψυχούλα του Αλέξη βρει δικαίωση".-

DSC00365

Το παραδέχονται...


'Oταν το γνωστό διαφημιστικό site (που το  παίζει ντεμέκ παραπολιτικό blog), αν και "ταϊσμένο" καλά από το κρατικό χρήμα που του δίνει η ΝΔ, παραδέχεται ότι  το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πασόκ υπό τον Ραγκούση ρίχνει 10 μονάδες το αντίστοιχο της ΝΔ, ε εμείς τί άλλο να πούμε?

"Μαγειρεύουν" τα αποτελέσματα?

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δήθεν "κλήρωσης" των διακστικών αντιπροσώπων από τον Αρειο Πάγο για τις εκλογές. Και λέω "δήθεν" γιατί είναι η 3η συνεχόμενη φορά που ΔΕΝ διορίζομαι δικαστικός αντιπρόσωπος (εκλογές 2007, ευρωεκλογές, εκλογές 2009). Ταυτόχρονα, διορίστηκε το σύνολο σχεδόν των συναδέρφων και φίλων μου με δεξιά φρονήματα. Δεν υπαινίσσομαι τίποτε, ευθέως το λέω: η Δεξιά δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά!

Κι άλλες κωλοτούμπες!

Ο Γιώργος χθες ήταν πολύ καλός. Αυτό, όμως, όση φαντασία και να έχω, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα το έβλεπα σήμερα τυπωμένο στο πρωτοσέλιδο του "Βήματος":

Κοιτάω καλύτερα το ρεποστάζ και ΤΙ ΒΛΕΠΩ? Το υπογράφει ο Β.Χιώτης! Καλά, αυτός δεν ήταν που εξυμνούσε τον "κουρασμένο" μαζί με τον Πρετεντεράκο? Χεχε...

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί... Θυμάμαι ακόμη εκείνο το πρωτοσέλιδο του Σεπτεμβρίου 2007, με τον τίτλο "Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε"!

Και ΜΟΝΟΝ για αυτές τις κωλοτούμπες των γλυψιματιών, αξίζει να δούμε τον Γιώργο πρωθυπουργό!

Επιχείρηση εξαπάτησης από Καραμανλή: Δάσος η Ανθούσα!


Το βίντεο από τον Κρόγια...

Καλά τα λέγαμε χθες βράδυ, εδώ... Σήμερα αποκαλύπτεται η απάτη Καραμανλή σε όλο της το μεγαλείο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση, "Τα Νέα"

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ κατέφυγε ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης- την οποία είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική!  Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλει στην εξαίρεση «σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων». 

Όπως, ωστόσο, προκύπτει από τον συγκεκριμένο νόμο η ρύθμιση αφορούσε την περιοχή της... Ανθούσαςκαι δεν επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους και 1.700 κατοικίες, που είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν να θεωρείται όλη παράνομη, ακόμη και το κτίριο που στέγαζε την κοινότητα! Επί σειρά ετών γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το λάθος αυτό και μάλιστα ο τότε κοινοτάρχης Ανθούσας Θωμάς Μπακαλάκος είχε ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, που είναι σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Στη γνωμάτευσή του είχε υποστηρίξει πως κακώς η περιοχή είχε ενταχθεί στις αναδασωτέες εκτάσεις! 

Η απόπειρα παραπλάνησης στην οποία προέβη ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται εξάλλου και από τη δεύτερη παράγραφο της επίμαχης τροπολογίας. «Από τη ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρείται η υπό στοιχεία... περιοχή, ως αποτελούμενη από δάση και δασικές εκτάσεις». Δηλαδή, όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων η οποία ήταν πραγματικά δασική δεν αποχαρακτηρίστηκε αλλά παρέμεινε ως δάσος. «Ήταν πολύ φτηνό το επιχείρημα του κ. Καραμανλή» σχολίασε η κ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θανάσης Κατσιγιάννης είχε πει στην ομιλία του ότι «το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί από δεκαετίες»! Ενδεικτικό επίσης είναι πως το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ανακοίνωσή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοινότητας Ανθούσας αναγνώριζε πως ο νόμος του 2002 είχε εξαιρέσει από οποιαδήποτε πολεοδόμηση τις πραγματικές δασικές εκτάσεις!

● Ένα ακόμη ψέμα είπε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό ντιμπέιτ. Αφορούσε τη στάση της Ν.Δ. στο σχέδιο Ανάν. Υποστήριξε ότι η Ν.Δ. κράτησε σθεναρή στάση στο σχέδιο, κάτι που βοήθησε τους Κύπριους αδελφούς να ψηφίσουν όπως ήθελαν. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής τάχτηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν- γνωστές είναι οι εντολές που δόθηκαν στους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. υπέρ του σχεδίου με τις οποίες διαφώνησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Χρ. Ζαχαράκης. Ψέμα που αποκάλυψε και ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ: «Εσείς στο Συμβούλιο Αρχηγών είπατε το "ναι". Εκτός, μασήσατε τα λόγια σας. Και τα στελέχη σας έλεγαν το "όχι"».