Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Μήπως ΔΕΝ είναι σύμπτωση?

Αρχές 2004: μόλις ο Γιώργος δέχθηκε να "βγει μπροστά" και να αναλάβει αυτός την προεκλογική εκστρατεία για να σώσει το Κίνημα από τις 15 μονάδες που το χώριζαν από τη ΝΔ (όπως έλεγαν οι γάλλοι επικοινωνιολόγοι που πλήρωσε ο Σημίτης), και ενώ μείωνε ταχύτατα τη διαφορά στο 2% (βλ. δημοσκόπηση στην "Ε' της 27-1-04), ξαφνικά εμφανίστηκε η υπόθεση Πάχτα (εκλεκτού στελέχους του κ. Σημίτη!) που ανάγκασε το Πασόκ να ξεκινήσει από την αρχή.

Ιούλιος 2008: σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, ΠΡΙΝ από την υπόθεση Τσουκάτου (επίσης εκλεκτότερου στελέχους του κ. Σημίτη!), ο Γιώργος μείωνε τη διαφορά με τη Ν.Δ. στο 0,3%. Αμέσως μετά την εμπλοκή Τσουκάτου-Μαντέλη (άλλου στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού!), η διαφορά με τη ΝΔ εκτοξεύθηκε στο 6,2%, για να κλείσει τελικά στο 3,5%...

Βέβαια, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, αφού τώρα θα κληθεί να πληρώσει και η ΝΔ την εμπλοκή Λιάπη (δε μετρήθηκε η ζημία της στην ως άνω δημοσκόπηση).

Κατόπιν τούτων, ερωτώ τον αξιότιμο συντάκτη των "ΝΕΩΝ", κ. Παπαχρήστου, ο οποίος εκφράζει σχετική απορία-"μομφή" κατά του Γιώργου στην εφημερίδα ("...Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ. Γιατί σ΄ αυτό απευθύνεται. Που δεν έχει καταφέρει, απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε εδώ και δεκαετίες από τον τόπο, να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση για τον τόπο") :

ΜΗΠΩΣ κ. Παπαχρήστου πρέπει να ρωτήσετε γι'αυτό το "πισωγύρισμα" του Κινήματος τον κ. Σημίτη? Λέω, μήπως...