Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία...

Ακου τώρα τί διαβάζω στα "ΝΕΑ" του Σαββατοκύριακου (20/10/07) από τους επικοινωνιολόγους (Γ.Σεφερτζής) που το 2004 συνεργάστηκαν με τη γαλλική "TNS SOFRES" και έκαναν διεξοδική δημοσκόπηση, προκειμένου ο Κ. Σημίτης να αποφασίσει τα της διαδοχής του. Σύμφωνα με τα ευρήματα, αν οι εκλογές πραγματοποιούνταν κατά τον χρόνο διεξαγωγής της έρευνας, η αρνητική διαφορά που θα χώριζε το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. θα έφθανε τις 14,5 μονάδες !!!

Αναλυτικότερα, η Ν.Δ.θα συγκέντρωνε 47%, το ΠΑΣΟΚ 32,5%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΝ 5%, το ΔΗΚΚΙ 2,5%, ο ΛΑΟΣ 2,5% και ένα υπόλοιπο 3% θα κατευθυνόταν προς άλλα, κυρίως αριστερά, κόμματα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος, αναλαμβάνοντας το Κίνημα την τελευταία στιγμή και πετυχαίνοντας σχεδόν 40%, μείωσε την τότε προβλεπόμενη διαφορά κατά 7,5 μονάδες ! Και δε φτάνει που το πέτυχε αυτό, έρχονται σήμερα οι δειλοί του χθές και, αναφερόμενοι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, μιλάνε για το δήθεν χαμηλότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από το 1977, "λησμονώντας" ότι το χαμηλότερο ποσοστό του Κινήματος στην πραγματικότητα θα ήταν το 32,5% που θα έπαιρνε το 2004 ο Κ.Σημίτης (καθηγητής κι αυτός...) αν δεν κοιτούσε την υστεροφημία του και δεν το έσκαγε την τελευταία στιγμή. Αν τότε ο πρώην πρωθυπουργός αναλάμβανε τις ευθύνες του, σήμερα το 38,5% του Σεπτεμβρίου θα ήταν "νίκη" και "αύξηση των ποσοστών" και ο Γιώργος θα ήταν άφθαρτος!

Να γιατί οι Παπανδρέου είναι ανθρώπινοι: γιατί δεν κινούνται με βάση την υστεροφημία τους. Μήπως ο Ανδρέας δεν είχε την ευκαιρία, ήδη από το 1985, όντας παντοδύναμος τότε, να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως έκανε ο τάχα δήθεν "εθνάρχης" των άλλων?
Ομως, δεν ήταν "σιγουρατζής" και πέθανε Ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: