Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Αντιγράφω από το εξαιρετικό μπλογκ http://goreport.blogspot.com

Γιώργος εντός και εκτός... κληματαριάς

Στις 11 Νοεμβρίου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν καθαρό πολιτικό στίγμα, που θα δώσει νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Ψηφίζουν πρόσωπο με διεθνή αναγνώριση, το οποίο είναι σε θέση να διαπραγματευτεί για ελληνικά θέματα με πατριωτισμό, που δεν θα κάνει τους ιθαγενείς να αισθάνονται «ψωρόκωσταινα». Ψηφίζουν πρόσωπο που έχει δοκιμαστεί στις ισορροπίες και ξέρει να χειρίζεται ευαίσθητες διπλωματικά καταστάσεις. Ψηφίζουν τον άνθρωπο που δεν νιώθει μόνο τις αγωνίες των πολιτών κάτω από μια κληματαριά ενός χωριού αλλά και τον άνθρωπο που βγαίνει εκτός συνόρων και μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του και να δηλώσει την παρουσία των Ελλήνων. Οχι των πατριδοκάπηλων, αλλά όσων θέλουν μια χώρα σαν αυτή που ζηλεύουν και την αναζητούν πολιτισμικά στην Ευρώπη, για να λέγονται πραγματικά Ευρωπαίοι.
Και όντως είπε την αλήθεια. Ο Γιώργος δεν είναι για τα μικρά, το μυαλό του είναι πολύ μπροστά για να μείνει μόνο στα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα και η καρδιά του μοιράζεται... Στη χώρα και τα προβλήματά της αλλά και στον κόσμο που τρέχει και δεν μπορεί να είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Δεν μπορεί να μας ενδιαφέρει αποκλειστικά τι γίνεται στο σπίτι, στη γειτονιά μας, στο περιβάλλον μας, στην Ελλαδάρα μας. Αυτή η συνεδρίαση, πράγματι, ήρθε για να θυμίσει στον κόσμο το διεθνές προφίλ του. Κάποτε το πρόβαλαν, σήμερα σιωπή...
Αυτή την περίοδο, έχουμε εσωκομματικές διαδικασίες στην Ελλάδα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να είμαι εδώ μαζί σας για όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα, για να συμμετάσχω σε αυτή την συνάντηση, και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω», είπε με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τη Μέση Ανατολή.
Τις τελευταίες ημέρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος λέει ότι στις 11 Νοεμβρίου κρίνεται το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Και, για να τελειώνουμε με αυτό το δίλημμα, το οποίο καλλιεργείται από τον ίδιο και όσους τον στηρίζουν, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει τις εκλογές. Αλλά και αν νικήσει πάλι δεν κατατροπώνει, σύμφωνα με τα γκάλοπ, το «σούπερ ισχυρό χαρτί» της ΝΔ, το οποίο λέγεται Κώστας Καραμανλής!
Επιπλέον, αυτά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές με αφορμή το σκοπιανό και τις διαφοροποιήσεις πικραμένων και εκτός καρέκλας στελεχών της ΝΔ, δεν μπορούν να αληθέψουν εδώ και τώρα, για να ικανοποιηθεί και το σύνθημα Βενιζέλου. Για τον εξής απλούστατο λόγο. Συνταγματικά δεν γίνεται να έχουμε εκλογές μέσα σε ένα χρόνο, εκτός και αν η κυβέρνηση παραιτηθεί και υπάρξει υπηρεσιακή.
Και ακόμη, ξαφνικά δεν γίνεται να θυμάσαι την οικογένειά σου και να την βγάζεις στο γυαλί, για να λένε πόσο οικογενειάρχης είσαι. Αυτό το μοντέλο παρουσιάζει ο κ. Καραμανλής με τη γυναίκα του σε στιγμές εκδηλώσεων. Πού και πού μας δείχνει και τα δίδυμά του και πώς παίζει μαζί τους. Ε, γνωρίσαμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας την κόρη και τη σύζυγο του Βαγγέλη. Μία στο μπαράκι με τις χορευτικές φιγούρες του υποψηφίου για την προεδρία και μία ανάμεσα στον κόσμο του Σπόρτινγκ.
Το στεφάνι του Γιώργου στον τάφο του Γιάσερ Αραφάτ πέφτει λιγάκι βαρύ. Δεν είναι γκλάμορους και δεν... χορεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: