Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Ν.Δ. (2): όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

Στο σημερινό "Εθνος" δημοσιεύονται αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Στο σχετικό άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου αναφέρεται και η εξωφρενική ομολογία του Ευάγγελου Αβέρωφ ότι επιθυμούσε να δει νεκρό τον Ανδρέα Παπανδρέου!

Για τους μικρότερους σε ηλικία, θυμίζω ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν από τους ακροδεξιών αντιλήψεων ηγέτες της ΝΔ, διετέλεσε ένα φεγγάρι και (αποτυχημένος) πρόεδρός της, ήταν συνομιλητής της Χούντας και αυτός που απέτρεψε, με την πτώση της, το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον μετριοπαθών αντιλήψεων νέστορα της πολιτικής Παναγιώτη Κανελλόπουλο και μας "φέσωσε" με τον Κων-νο Καραμανλή, με όλα τα "μαύρα" συνεπακόλουθα της μεταπολίτευσης.

Σε έγγραφο του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα καταγράφεται η πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος κατηγορείται ως υπεύθυνος για τα προβλήματα της Ελλάδας και παρουσιάζεται ως «ψυχωτικό άτομο» (ενώ πχ ο Αβέρωφ που ήθελε να τον...δολοφονήσει, ήταν αγγελούδι!).

Ο Αμερικανός πρέσβης γράφει σχετικά : «Η εθνική αντιπάθεια (για τον Παπανδρέου) είναι πιο βαθιά, και δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας, τον οποίο οι περισσότεροι θεωρούν τζέντλεμαν και μετριοπαθή, πριν από λίγο καιρό μου είπε: ο Ανδρέας είναι ο μόνος άνδρας σ' αυτή τη γη, τον οποίο θα σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν είναι, ούτε Ελληνας ούτε άνθρωπος».

Θαυμάστε επίπεδο πολιτικού που τάχα τον θεωρούσαν και ... "τζέντλεμαν"! Ας μην εκφραστώ καλύτερα, ο νεκρός δεδικαίωται ! Γενικά, είναι ίδιον της δεξιάς παράταξης να φέρεται φαρισαϊκά, δηλ. να εμφανίζει τεχνηέντως το μαύρο ... άσπρο! Τον Κων-νο Καραμανλή τον εμφανίζουν ... "Εθνάρχη" όταν είναι ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις πόλεις προδικτατορικά με το σύστημα της αντιπαροχής. Το ζούμε και σήμερα με τον ανεκδιήγητο ανηψιό του και την "παρακοιμώμενό" του (βλ. Ρουσσόπουλος).

Ν.Δ. (1): the Bold and the Beautiful !



Μετά το ανεκδιήγητο και σαχλό "σεμνά & ταπεινά" του πρωθυπουργεύοντος, μας προέκυψε και κυβερνητική "Τόλμη και Γοητεία"!

Σκεφτείτε λίγο: Βαρθολομαίος, διοικητής ΙΚΑ, και Θώμη, υπάλληλος ΙΚΑ. Και τώρα: Ζαχόπουλος, Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ., και αγνώστων λοιπών στοιχείων, συνεργάτιδά του στο ΥΠ.ΠΟ.
Ψευτο-"Ρωμαίοι" και ψευτο-"Ιουλιέτες" σε μία κυβέρνηση-οπερέτα! Και γύρω-γύρω χορός τα εκατομμύρια, οι μίζες, οι απειλές, οι εκβιασμοί!

Το 1989, με λιγότερα τέτοια γεγονότα, οι εφημερίδες είχαν λυσσάξει κατά του Ανδρέα και του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα. ΤΩΡΑ? Τώρα κάνουν την πάπια! Εχουν άδικο οι αναρχικοί όταν "στολίζουν" τους δημοσιογράφους?

Υ.Γ. (1): μέσα σε όλη αυτήν την σαπουνόπερα, δε θα βρεθεί κανείς να μας μιλήσει για την ξεχασμένη ιστορία Κώστα-Αρη? Είπαμε να ξεχνάμε, αλλά όχι κι έτσι!

Υ.Γ. (2): μεγάλος διαγωνισμός του "Αρατε Πύλας": βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στις παραπάνω φωτογραφίες από τις 2 ... σαπουνόπερες και κερδίστε -1- εισιτήριο για το ... Ζάλογγο!

Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε!


Μέρες που'ναι, σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να γκρινιάζω. Σ'αφήνει, όμως, το παπαδαριό να ησυχάσεις? Προσφέρθηκα να βαφτίσω ένα φίλο αλλοδαπό που θέλησε να βαφτιστεί χριστιανός και να γίνω ανάδοχος (νονός ντε!). Λόγω της ιδιαιτερότητας της περίστασης (ο βαφτισιμιός ήταν ήδη 28 ετών!) δεν υπήρχαν πολλοί καλεσμένοι, ούτε η συνηθισμένη σε ανάλογες περιπτώσεις συρροή φίλων κλπ. Η τελετή έλαβε μέρος σε μία γωνιά της εκκλησίας και τελείωσε μέσα σε 15 λεπτά. Θέλω, δηλαδή, να πω ότι ο ιερός ναός δεν υπεβλήθη στα "λειτουργικά" έξοδα (κατανάλωση ρεύματος, ψάλτες κλπ), τα οποία θα γίνονταν αν μιλούσαμε για μία τελετή μεγάλης διάρκειας. Ξέρετε πόσα μας ζήτησαν? (ακριβώς: μας ζήτησαν, όπως θα μας ζητούσαν π.χ. σε ένα πολυκατάστημα!): 150 ευρώ, "βάσει εγκυκλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης περί ιεροπραξιών"! Ακατέβατα 150 ευρώ, για μία τελετή 15 λεπτών, όπου απασχολήθηκε μόνον ο ιερέας! Κατα τα άλλα, η βάφτιση είναι ιερό μυστήριο (είναι δηλαδή, άσχετο με το αν το παπαδαριό την κατάντησε εμπορική δικαιοπραξία).

Η σύγχυσή μου μεγάλωσε όταν, λίγο αργότερα, ένας φίλος που είναι "παπαδάκι", δηλ. παρατρεχάμενος στην αυλή παπάδων, καλογέρων κλπ, μου "περηφανεύτηκε" ότι μετά τις γιορτές θα πάει Κων-πολη για 5 μέρες "με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Εκκλησία"!

Καταλάβατε πού πηγαίνει ο "οβολός" του ποιμνίου? Προσθέστε και το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος (διά του πρωθυπουργεύοντος) πλήρωσε όλα τα έξοδα διαμονής και νοσηλείας του Χριστόδουλου στη Φλόριδα (λες και οι ιερείς δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη ή λες και ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει περιουσία).