Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Μίλησε ο ...άφαντος!

Να, λοιπόν, τί εννοώ λέγοντας ότι ο δεξιός παραταξιακός Τύπος προβάλλει τον "Καθιστό Βούδα" μέχρι γελοιότητας:

Κυρίες και κύριοι συμπολίτες, ο ανεκδιήγητος "Αδέσμευτος Τύπος" (του Ρίζου), την ώρα που "τρέχουν" θέματα όπως το ασφαλιστικό, οι συντάξεις, η εισφοροδιαφυγή σε βάρος του ΙΚΑ που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ διέπραξε ο υπουργός Μαγγίνας με τους ανασφάλιστους μετανάστες-εργάτες στο κτήμα του, τα "θάβει" όλα και προβάλλει την ομιλία του Καραμανλή στη Λισαβώνα, όπου ο επί 4ετία και βάλε ΑΦΑΝΤΟΣ πρωθυπουργεύων ανακάλυψε τις κλιματικές αλλαγές και έκανε (τι μας λέτε!) και προτάσεις !!!

Ποιός? Ο πλέον ανίδεος, ανίκανος και δεν ξέρω εγώ τί άλλο πολιτικός εν Ελλάδι. Τον οποίο, κατά την επίσκεψή του στον βρετανό πρωθυπουργό Μπλέρ, οι αγγλικές εφημερίδες τον πέρασαν για τον πρωθυπουργό του Ουζμπεκιστάν! ΑΥΤΟΣ έκανε προτάσεις για το περιβάλλον! ΑΥΤΟΣ που έκαψε την μισή Ελλάδα. ΑΥΤΟΣ που δεν εργάστηκε ποτέ. ΑΥΤΟΣ! Περάστε κόσμε και θαυμάστε! Αν περίμεναν στη Σύνοδο της Λισαβώνας τις προτάσεις Καραμανλή για το περιβάλλον, χαιρέτα μου τον πλάτανο!

Κοίτα, φίλε μου, σε τί επίπεδο φτάσαμε. Αλλά ας όψονται τα 3χίλιαρα στους καμμένους. "Τοιούτος έπρεπε ημίν...".

"ΤΑ ΝΕΑ" .. δεν είναι πια καλά...

Οταν, κατά την περίοδο μετά τις εκλογές, κάποιοι μιλούσαμε για μηντιοκρατία και για την προσπάθεια των εκδοτών να "μαγειρέψουν" το αποτέλεσμα και να προμοτάρουν τον κ.Καθηγητή, ορισμένοι φίλοι και "φίλοι" επιχείρησαν να εμφανίσουν ως "παραμύθι" την κατάσταση αυτή.

Η πραγματικότητα, όμως, τους δίνει την απάντηση: έχετε προσέξει τα πρωτοσέλιδα των "ΝΕΩΝ" τις τελευταίες εβδομάδες, από την εκλογή του Προέδρου και μέχρι σήμερα? Τί έχετε παρατηρήσει? Οτι Γιώργος ...γιόκ! Δεν υπάρχει φωτογραφία ή δήλωση ή προβολή του Προέδρου ΠΟΥΘΕΝΑ! Και όταν υπάρχει, είναι γιατί δε γίνεται αλλιώς! Οσο θυμάμαι την εφημερίδα αυτή επί των ημερών του ευπατρίδη Λέοντα Καραπαναγιώτη...

Ο νυν διευθυντής των "ΝΕΩΝ" θα έπρεπε να ντρέπεται για τα "παιχνίδια" της εφημερίδας σε βάρος του Γιώργου, πολύ δε περισσότερο που ο πατέρας του, ο Γιάννης Καψής, τάχθηκε με το μέρος του Προέδρου. Γράφτηκε εκείνες τις ημέρες στον Τύπο: "ένα δεν πρόκειται να συμβεί, να καταληφθεί το Κίνημα με ρεσάλτο από εξωθεσμικούς και άλλους παράγοντες", ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Καψής. Ο κ. Καψής αποτιμώντας την κατάσταση είπε ότι "είναι χειρότερη από το ’96" και υπογράμμισε ότι προσήλθε στην Χαριλάου Τρικούπη γιατί "όταν κλυδωνίζεται το καράβι και φεύγουν τα ποντίκια, ο καπετάνιος ανεβαίνει στην γέφυρα". Σχολιάζοντας "παροτρύνσεις" προς τον κ. Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί για το "καλό της παράταξης", είπε: Πόσοι για το καλό της παράταξης θα έπρεπε να είχαν εξοβελιστεί από το 2000 μέχρι σήμερα; Από το 2000 όταν έγινε το συνέδριο βίας και νοθείας του ΠΑΣΟΚ και σφαγιάσθηκαν πάντες οι διαφωνούντες Ανδρεοπαπανδρεϊκοί" (http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=210000).

Την ίδια ώρα, ο δεξιός Τύπος προβάλλει τον Καραμανλή σε σημείο ανεκδότου! Και για να καταλάβετε τί εννοώ, διαβάστε το αμέσως επόμενο post...