Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Κίνηση-ΜΑΤ...

Δείτε πώς "έγραψε", ακόμη και στους δύσπιστους, η κίνηση Παπανδρέου να αποδοκιμάσει πολιτικά την "ναυαρχίδα" του Συγκροτήματος, εδώ και εδώ...

Μποϊκοτάζ στο "ΒΗΜΑ"... (update)

Μετά την εκπληκτική κίνηση του Γ. Παπανδρέου να βάλει φρένο στις "βοναπαρτικές" τακτικές του ΔΟΛ, του "Βήματος" και των Ψυχαρο-πρετεντέρηδων, αποσύρωντας (για 1η φορά στα πολιτικά χρονικά!) ή μη παραχωρώντας (σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις) τη συνέντευξη στο "Βήμα", που θα δημοσιευόταν την Κυριακή, ΘΕΩΡΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ υπάρχει η πολιτική "γραμμή" προς όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να σταματήσουν να αγοράζουν την κακιασμένη (σε σημείο "αδερφίστικο") εφημερίδα ώστε να "νιώσει" ο ΔΟΛ στο πετσί του τη δύναμή μας (βλ. και εδώ)...

Η πλάκα στην όλη υπόθεση είναι ότι, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το "Βήμα" δε μπορεί και να πει τίποτε ούτε να ... διαμαρτυρηθεί, καθώς βγήκε από Αντέννα και MRB η δημοσκόπηση με την οποία ο Παπανδρέου έρχεται πρώτος σε θετικές εντυπώσεις από το ντιμπέητ (σύμφωνα δε με όλους τους κανόνες δεοντολογίας και επιστημονικής τεχνικής, μία δημοσκόπηση που γίνεται 1 μέρα μετά το ερευνώμενο γεγονός είναι σαφώς εγκυρότερη από μία άλλη που γίνεται εν τη γεννέσει του γεγονότος, καθώς το ερωτώμενο δείγμα πολιτών έχει ήδη διαμορφώσει κατασταλαγμένη άποψη).

Επομένως, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ έχουμε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να κάνουμε τον ΔΟΛ, τον Λαμπράκη, τον Ψυχάρη και τον Πρετεντέρη να νιώσουν τη δύναμη μας και 2η φορά, μετά την κλωτσιά που τους δώσαμε στις εκλογές της 11 Νοεμβρίου 2007, οπότε και ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ τα σχέδιά τους να μας επιβάλλουν αρχηγό! Να μειώσουμε τώρα τη δύναμη της "ναυαρχίδας" του ΔΟΛ! Θεωρώ δε ότι και οι άλλοι εκδότες θα αναγκαστούν να συνταχθούν με το Κίνημα, αφού είναι ευκαιρία για τις υπόλοιπες εφημερίδες να "μοιραστούν" την πελατεία και το αναγνωστικό κοινό του "Βήματος". Ακόμη και τα ίδια τα "ΝΕΑ", αν έχουν διεύθυνση με "αρχ...δια", όπως παλιά με τον Λέοντα Καραπαναγιώτη, θα πρέπει να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική αποδοκιμασία του "Βήματος" για να κερδίσουν αναγώστες από το Κϊνημα: εξάλλου ακόμη και η λογική και οι αρχές του οικονομικού μάνατζμεντ αυτό λένε, ότι τα "ΝΕΑ" είναι διαφορετική επιχείρηση από το "Βήμα", άρα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το "αδερφάκι" του... (δείτε πχ τα σημερινά "ΝΕΑ" με το θετικότατο ρεπορτάζ για τις υπέρ του Πασόκ δημοσκοπήσεις).

Οπως και να το κάνουμε, ήταν μία κίνηση εξαιρετικής στρατηγικής από τον Παπανδρέου...

Υ.Γ.: διαβάζω τώρα στο σημερινό "Βήμα", το σχόλιο του "Βηματοδότη" (βλ. εδώ), όπου γίνεται προσπάθεια ειρωνικής αντιμετώπισης της κίνησης Παπανδρέου με φράσεις περί "εκνευρισμού" κλπ! Το χειρότερο? Προσπαθούν να υποβαθμίσουν τα ιστολόγια που ανέδειξαν το θέμα:


"Όσο για τον ισχυρισμό που εμφανίστηκε σε τρίτης ποιότητας πειρατικά ιστολόγια ότι δήθεν η έρευνα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «Βήματος» προτού αρχίσει το ντιμπέιτ, προφανώς οφείλεται σε ανοησία συντακτών-Κλουζό άπειρων περί τα τεχνικά και αφελών περί τα πολιτικά. Οι σελίδες ασφαλώς ετοιμάστηκαν νωρίτερα έτσι ώστε η δημοσιοποίησή τους να γίνει χωρίς καθυστέρηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. ΒΗΜΑτοδότης
".-

Σχόλιο Νο.1: από πότε οι πολίτες που παρεμβαίνουν στα κοινά και αντιδρούν στην επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης των επιλογών τους, είναι ... "τρίτης ποιότητας πειρατικά ιστολόγια"? Και τί σημαίνει ... "πειρατικά ιστολόγια"? Υπάρχουν και ... "νόμιμα ή νομιμόφρονα ιστολόγια"? Είναι καλύτεροι οι Μαρκεζίνηδες που προσπαθείτε να αναδείξετε εσείς από τις σελίδες σας? Και τέλος: μήπως κάποιος από τους συντάκτες σας ή τα διευθυντικά στελέχη σας μπορεί να σας θυμίσει τα γεγονότα του '65 που οι αναγνώστες σας έκαιγαν φύλλα της εφημερίδας σας στους δρόμους? ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ?

Σχόλιο Νο.2: Ναι κύριοι του "Βήματος". ΕΜΕΙΣ είμαστε όντως "αφελείς" περί τα πολιτικά, όπως μας χαρακτηρίζετε. Γιατί δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, όπως κάνετε εσείς, για να πάρουμε επιδοτήσεις, μίζες, προμήθειες, δημόσιες συμβάσεις! Γιατί κρίναμε θετικά την πρόταση Παπανδρέου για το ηλεκτρονικό βιβλίο, επειδή πιστεύουμε στην πρόοδο της τεχνολογίας, ενώ εσείς την κρίνατε αρνητικά επειδή έτσι θα χάνατε το μονοπώλιό σας στην έκδοση των παραδοσιακών βιβλίων του Οργανισμού Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων (βλ. εδώ). Καταλάβατε γιατί είμαστε ... "αφελείς" (πλην όμως όχι χαζοί)?

Σχόλιο Νο.3: αυτό που λέγαμε παραπάνω για τα "Νέα", το επιβεβαιώνει και το Pressmme...