Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Κι άλλο "ξεβράκωμα"!

Ανοίξτε σήμερα το "Πρώτο Θέμα" στη σελίδα 11. Κατεβάστε το βλέμμα σας στο κάτω μέρος της σελίδας και απολαύστε το δημόσιο "ξεβράκωμα" του Μπόμπολα, ο οποίος με τη σειρά του "κράζει" δημόσια τον Πρετεντεράκο επειδή τον διαβεβαίωνε πως δεν είχε ταξιδέψει μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, ο Μπόμπολας πείσθηκε και απέσυρε το άρθρο του"Πρώτου Θέματος" την προηγούμενη Κυριακή (το είχε ανακαλύψει ο Γ. Κρόγιας, βλ. εδώ) και έτσι τον εξέθεσε στο αναγνωστικό του κοινό!

"Ο λίβελος κατά Γιώργου και ο Γ. Πρετεντέρης. Κι όμως, ο αρθογράφος ήταν με τον πρόεδρο του Πασόκ στην ίδια πτήση της Ολυμπιακής για την οποία τον λοιδορούσε ΤΟ ΒΗΜΑ. Οπως γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, την προπερασμένη Τετάρτη από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ εξαπολύθηκε επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου με αφορμή το γεγονός ότι επέλεξε να ταξιδέψει στην οικονομική θέση με την Ολυμπιακή. Το λιβελογράφημα, το οποίο υπογραφόταν από δημοσιογράφο ονόματι Λώρη Κέζα, έβριθε ειρωνειών και προσβολών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αποκάλυπταν βαθύτατο μίσος και κόμπλεξ από ορισμένους που ταξίδεψαν μαζί του. Η δημοσιογραφική έρευνα κατέδειξε ότι ο Γ. Παπανδρέου στο ταξίδι του προς το Λονδίνο συνταξίδευε με τον εκδότη-διευθυντή του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη, και στην επιστροφή ήταν στην ίδια πτήση με τον αρθρογράφο της εφημερίδας κ. Γιάννη Πρετεντέρη. Στο δεύτερο σκέλος αυτού του ταξιδιού, στην επιστροφή δηλαδή, αναφέρθηκε το «ΘΕΜΑ» με εκτενές ρεπορτάζ του στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ειρωνεύτηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επειδή τόλμησε να τ α ξ ι δ έ ψ ε ι στην οικονομική θέση. Κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης της εφημερίδας μας ο κ. Πρετεντέρης πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ και μας διεμήνυσε ότι δεν ήταν βάσιμο. Διαβεβαίωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι δεν πέταξε καν με τον κ. Παπανδρέου. Θεωρήσαμε, όπως θα έκανε κάθε καλόπιστος δημοσιογράφος, πως μια τόσο κατηγορηματική διαβεβαίωση δεν μπορούσε να μην ήταν αληθινή και ως οφείλαμε αλλάξαμε το σχετικό ρεπορτάζ. Δυστυχώς για την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του κ. Πρετεντέρη, τη Δευτέρα αποδείχτηκε ότι μας είπε ανερυθρίαστα ψέματα. Από τη λίστα των επιβατών της «Ολυμπιακής» αποκαλύφθηκε ότι όντως συνταξίδεψε με τον κ. Παπανδρέου, όπως μας διαβεβαίωναν άλλωστε εξαρχής δημοσιογράφοι και πολιτικοί που ήταν στην ίδια πτήση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, λοιπόν, ότι ο κ. Πρετεντέρης είπε ψέματα για την υπόθεση, θέλοντας να καλύψει εαυτόν ή τρίτον, εμπνευστή του λίβελου που γράφτηκε στο «Βήμα» κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Προς το παρόν, εκφράζουμε απλώς τη λύπη μας για τη συμπεριφορά αυτή και για το ότι δεν δόθηκε η παραμικρή εξήγηση, παρότι εκτέθηκε πολύπλευρα μια εφημερίδα όπως το «Βήμα». Επιφυλασσόμεθα για τη συνέχεια και υπογραμμίζουμε ότι θα ήταν λάθος να θεωρήσουν την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε ένα τόσο κραυγαλέο ψέμα ως αδυναμία. Θα χαρούμε ιδιαίτερα, αν θελήσουν, να το διαπιστώσουν ξανά στην πράξη. ΘΕΜΑ".

Σχόλιο 1: κύριε Μπόμπολα, μην ανησυχείτε, δεν περιμέναμε από αυτό για να αντιληφθούμε το ... πόσο "αξιόπιστος" είστε!

Σχόλιο 2: Φαγωθείτε, εμείς το διασκεδάζουμε!

Σχόλιο 3: Αραγε το ... "έγκυρο" Μέγκα σήμερα θα κάνει αναφορά στο μείζον θέμα που γεννάται? Η ΕΣΗΕΑ θα επιληφθεί? Κάποιος, τέλος πάντων?

Αυτο-ξεφτίλισμα του "Βήματος"...


Μας κορόϊδευαν, μας συκοφάντησαν, μας υπονόμευσαν, αλλά ... αναγκάστηκαν να "ξεβρακωθούν" μπροστά μας! Το πρωτοσέλιδο του σημερινού "Βήματος" είναι απολαυστικό!

Κύριε Λαμπράκη και κύριε Ψυχάρη ("κύριοι", λέμε τώρα...), αν θέλετε να γλύψετε, γλύψτε καλύτερα ένα ... Μάγκνουμ, όπως έλεγε και η διαφήμιση του παγωτού...

Κατά μάνα, κατά κύρη...

Τηλεόραση, κομπιούτερ, μουσική, σαλόνια, ποδήλατα, όλα πάνω στο "φτωχό" γιώτ με το οποίο ο υιός Βουλγαράκη έκανε διακοπές (όπως δηλ. κάνουμε διακοπές όλοι εμείς, που ψάχνουμε με το κυάλι το πλοίο της γραμμής!).

Διαβάστε την αποκαλυπτική ανάρτηση στο piazza del popolo... που είχε το κουράγιο να "ψάξει" όλο το facebook του νεαρού (ομολογώ ότι πήγα να το κάνω κι εγώ, αλλά αηδίασα με την κλασσική οννεδίτικη συμπεριφορά του ιδίου και των "φρεντς" τoυ).