Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα...

Ο Λεωνίδας Κύρκος, ο παλαίμαχος ηγέτης του ΚΚΕ εσ. και της Ε.ΑΡ., σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" και στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, αναφέρει, για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ότι "δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις ακόμη, υπάρχει το βάρος που η νομενκλατούρα της κάθε πλευράς ασκεί και δεν απελευθερώνει το πεδίο ώστε να κερδίσουν έδαφος ιδέες προσέγγισης. Νομίζω όμως ότι το θέμα υπάρχει και θα το συναντήσουμε με τη μία ή με την άλλη μορφή στα χρόνια που έρχονται. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε κι όποιοι το ξορκίζουν απλώς δεν καταλαβαίνουν το βάθος που έχει αυτή η ιστορία".

Μήπως, λέω μήπως, τα λέει στη νύφη για να τ' ακούσει η πεθερά? Ποιός απορρίπτει με το ύφος χιλίων καρδιναλίων τη συνεργασία που του απηύθυνε ο Γιώργος? Τσίπρα ακούς?

Υ.Γ.: για να μην ξεχνάμε, ο Λ. Κύρκος κάνει και την αυτοκριτική του (μόδα κατάντησε αυτή η αυτοκριτική για την "Αριστερά" στην Ελλάδα: αφού κάνουν τα ιστορικά τους λάθη, έρχονται μετά από δεκαετίες οι ηγέτες της και με ένα "συγγνώμη" προσπαθούν να διαγράψουν τις συνέπειες των λαθών τους). Λέει, λοιπόν, ο Λ. Κύρκος: "Πιστεύω ότι ήταν και προσωπικό λάθος και λάθος του Συνασπισμού ότι χωρίς επαρκείς αποδείξεις αλλά μέσα στο κλίμα της εποχής εκείνης συρθήκαμε στην παραπομπή του Ανδρέα. Ήταν λάθος και άδικο. Αυτό μας το έχει καταλογίσει όλος ο κόσμος. Το είπα έγκαιρα, δεν ακούστηκε, το επαναλαμβάνω".

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ... Ενας-ένας ομολογούν την συνομωσία σε βάρος του Ανδρέα. Το γεγονός ότι, λόγω αυτής της συνομωσίας, κόντεψαν να πεθάνουν τον Ανδρέα, οδήγησαν στο θάνατο τον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα (ακόμη θυμάμαι τον Β. Κόκκινο, Πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλόφρονα, να ωρύεται στην χαροκαμένη Αλίκη Κουτσόγιωργα και να μην της επιτρέπει να αποθέσει 2 λουλούδια στο έδρανο που άφησε την τελευταία του πνοή ο σύζυγός της), συκοφάντησαν δεκάδες συνεργάτες τους και κατέστρεψαν ζωές, αυτό πώς θα το ξεπληρώσουν οι κύριοι "αριστεροί"? Αλλά, θα μου πείτε, εδώ δεν έχουν ξεπληρώσει ακόμη το "Τί Πλαστήρας, τί Παπάγος", αυτό θα τους απασχολήσει? Αφιερώνω, λοιπόν, στον κ. Κύρκο την από έτους 1989 φωτογραφία του με τον Αρχιερέα της Αποστασίας Κ. Μητσοτάκη, τον αχυράνθρωπο πρωθυπουργό της "κάθαρσης" Τζ. Τζανετάκη και τον έτερο ηγέτη της "Αριστεράς" Χ. Φλωράκη. Ετσι, για να νιώθουμε ικανοποίηση όσοι δικαιωνόμαστε τώρα...