Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τί έκαναν τόσες ώρες μέσα στο Μαξίμου?


Από το μπλογκ του Γ. Ιωάννου

Μα είμαστε σοβαροί? Συνεδρίαζαν νυχτιάτικα επί τόσες ώρες στο Μαξίμου, διέρρεαν φήμες για επιβολή στρατιωτικού νόμου, συναντήσεις Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη και για 2η παραίτηση Παυλόπουλου, και τελικά ... βγήκε ο "παραιτηθείς" και έκανε μία ωραιότατη ανάλυση-έκθεση ιδεών περί του "τί είναι η πατρίδα μας, μην είναι τ'άστρα?" και ... πάπαλα! Περιμέναμε να ακούσουμε μέτρα, εκτιμήσεις, αποζημιώσεις των παθόντων και ακούσαμε ένα λογύδριο (βλ. και εδώ). Είναι με τα καλά τους? Εχουν συναίσθηση του τί συμβαίνει?

Υ.Γ.(1): συνεπέστατοι με την τακτική του "αβανταρίσματος" του Καραμανλή, οι "Μάκηδες" στη σημερινή εκπομπή τους θυμήθηκαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ... πριν από 2 δεκαετίες, όταν από σφαίρα αστυνομικού σκοτώθηκε ο Μιχάλης Καλτεζάς! Λες και το θέμα είναι ο "συμψηφισμός" νεκρών, λες και δεν ήταν άλλες οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες το 1985, λες και δεν πλήρωσε το Πασόκ τέτοια λάθη. Λες και το θέμα δεν είναι η ανοργανωσιά του κράτους, η κομματικοποιημένη αστυνομία, η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ κυβέρνηση! Και εις ανώτερα!

Υ.Γ.(2): παραβλέπω το γεγονός ότι οι "Μάκηδες" και τα λοιπά "παπαγαλάκια" της ΝΔ (βλ. Γιακουμάτος στην "Ανατροπή" του Μέγκα) αποσιωπούν το γεγονός ότι η δολοφονία Καλτεζά με κανένα τρόπο δεν καλυπτόταν "πολιτικά" από τους τότε αρμόδιους υπουργούς, τον Μένιο Κουτσόγιωργα και τον Θανάση Τσούρα. Οι ευθύνες τους ήταν μεγάλες για την μη αντιμετώπιση των τότε ταραχών, αλλά κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει ότι, ως οι τότε πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας, την "ντόπαραν" και της "όπλισαν το χέρι". Τότε, η δολοφονία Καλτεζά από τον Μελίστα ήταν ΟΝΤΩΣ ένα μεμονωμένο περιστατικό παθογένειας (βλ. και εδώ). ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, όπως πολύ ορθά παρατήρησε η Μαρία Δαμανάκη, οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης της Δεξιάς, από τον Μαρκογιαννάκη του Μητσοτάκη έως τον Πολύδωρα του Καραμανλή, χρησιμοποιούν την αστυνομία όχι ως όργανο τήρησης της τάξης, αλλά ως κατασταλτικό μηχανισμό και τους αστυνομικούς ως "πραιτωριανούς" του κράτους. Οπως και να το κάνουμε, είναι μία σημαντικότατη διαφορά που δείχνει και διαφορά αντιλήψεων...

Κύριε Καραμανλή, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!


Από το μπλογκ του Γ. Ιωάννου

Οταν δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο θείος σας, πρωθυπουργός τότε ελέω Φρειδερίκης, αναφώνησε "ποιός κυβερνά αυτήν την χώρα", παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (τέτοια γενναιότητα: από τότε έγινε φανερό ότι οι Καραμανλήδες δεν διαθέτουν αρχ.....!), φεύγοντας στο Παρίσι!

Εκλεγήκατε δις από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσετε. Σήμερα έχετε κρυφτεί! Ποιός κυβερνά επιτέλους αυτή τη χώρα σήμερα το βράδυ? Κύριε Καραμανλή, για το ταξίδι στο Παρίσι πλέον δε χρειάζεται διαβατήριο. Αρκεί η επίδειξη απλής αστυνομικής ταυτότητας. Και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο!

Η του ύψους ή του βάθους?

Δηλαδή, για να καταλάβω: η ΕΛ.ΑΣ. είτε θα σκοτώνει άοπλους πολίτες είτε θα υποχωρεί ατάκτως μπροστά στο πλιατσικολόγημα? Μέση λύση αντιμετώπισης δεν υπάρχει? Σύλληψη, χειροπέδες και προσαγωγή στον Εισαγγελέα είναι διαδικασία άγνωστη στην αστυνομία? Μόνο ξύλο ξέρει να ρίχνει?

Ενα κερί για τον Αλέξη...

ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ - ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ - ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΕΛΠΙΔΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα η νεολαία ζει την βία. Ζει την βία της αδικίας. Ζει την βία των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Των ισχυρών που μπορούν όλα να τα ξεπερνούν, νόμους, αρχές, πολιτεία, και των αδύναμων που όλα τα υποφέρουν, γραφειοκρατία, αυθαιρεσία, ρουσφετολογία, διαφθορά. Σήμερα η νεολαία ζει την βία. Ζει την βία του ευτελισμού της προσωπικότητάς της, όταν της ζητούν κομματική υποταγή για μια δουλειά. Όταν την υποχρεώνουν να τρέχει στα βουλευτικά γραφεία για να βρει εργασία. Όταν στα stage την κοροϊδεύουν, την εκμεταλλεύονται και της στερούν το μέλλον της. Ζει την βία του ευτελισμού των πτυχίων που δεν έχουν αντίκρισμα, στην προοπτική εργασίας, στην προοπτική να φτιάξει οικογένεια. Και ζει την βία της εκμετάλλευσης, της αδήλωτης εργασίας, της εργασίας χωρίς ασφάλιση, της εργασίας χωρίς προοπτική, της εργασίας που σήμερα απειλείται –και αυτή ακόμα– με διακοπή και ανεργία.

Σήμερα η νεολαία ζει την βία. Ζει την βία προτύπων που μικρή σχέση έχουν με τα δικά της όνειρα, τις δικές της επιθυμίες, τις δικές της ανάγκες, τις δικές της ελπίδες. Που όμως της επιβάλλονται καθημερινά από την εμπορευματοποίηση της ζωής της. Ζει η νεολαία την βία. Την βία της καταστροφής της ποιότητας ζωής. Την βία της καταστροφής του περιβάλλοντος, του νερού που πίνουμε, του αέρα που αναπνέουμε, της θάλασσας και των δασών που χάνουμε. Ζει η νεολαία την βία. Την βία μιας πολιτείας που αντί να είναι κοντά της, να νοιάζεται, να την προστατεύει όταν χρειάζεται, να της δίνει δυνατότητες, να την σέβεται, την αντιμετωπίζει ως ύποπτη.

Ζει η νεολαία την βία. Ζει ολόκληρη η κοινωνία την βία. Την βία της ανασφάλειας. Την βία μιας ακυβέρνητης πολιτείας. Που την εξουσιάζουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα αλλά όχι το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον του λαού, όχι το συμφέρον του πολίτη. Ζει ολόκληρη η κοινωνία την βία. Την βία της έλλειψης πρόνοιας, συμπόνιας, ανθρωπιάς, στα νοσοκομεία μας, στη δημόσια διοίκηση, στους δρόμους και τις πόλεις μας.

Εμείς καλούμε όλους σε μια διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία ενάντια στην βία. Ενάντια στην βία του κράτους, ενάντια στην βία προς τον συνάνθρωπό μας, ενάντια στην βία που ζούμε, αισθανόμαστε, βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή. Διαμαρτυρία χωρίς βία, ενάντια στη βία. Εμείς καλούμε όλους σε μια διαμαρτυρία. Ενάντια στην βία της αλαζονείας, της διαφθοράς, της απαξίωσης των ατομικών δικαιωμάτων, της απαξίωσης των πάντων, ενάντια στην βία της προπαγάνδας, ενάντια στην βία της υποκρισίας, ενάντια στην βία της αδικίας και της ανομίας, της βαρβαρότητας.

Διαμαρτυρία ενάντια στην βία χωρίς βία. Για μια κοινωνία δικαίου, ευνομούμενη κοινωνία, που εγγυάται δικαιώματα, εγγυάται την αξιοπρέπεια, εγγυάται την ισότητα της μεταχείρισης των πολιτών μας, των νέων.

Με ένα κερί για τον Αλέξανδρο ανάβουμε ξανά την ελπίδα. Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την ανθρωπιά. Αυτή την κοινωνία αξίζουμε. Αυτή την κοινωνία μπορούμε να οικοδομήσουμε για μας και τα παιδιά μας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία μας η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τις ευθύνες της. Εν τω μεταξύ μένει απροστάτευτη η ανθρώπινη ζωή, ο ανθρώπινος κόπος, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αναλάβει ευθύνες. Δεν έχει την ελάχιστη απαιτούμενη αξιοπιστία. Δεν έχει την κοινωνική αποδοχή. Δεν έχει, πάνω απ' όλα το ηθικό κύρος. Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν θέλει και δεν μπορεί. Η κυβερνητική πολιτική κατάρρευση και ηθική αποσύνθεση, αφού καταρράκωσε την οικονομία, αφού υπονόμευσε τους θεσμούς, γίνεται επικίνδυνη για την ίδια την κοινωνική ειρήνη. Η απάθεια και η αδιαφορία γίνεται συνενοχή. Η χώρα δεν αντέχει άλλη αυθαιρεσία, ασυδοσία αναλγησία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ.

Είναι αδίστακτοι, προσοχή!


Είναι σίγουρο ότι ο Καραμανλής, υπό το κράτος του πανικού, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να "περιχαρακώσει" τους "νοικοκυραίους". Πάλι, δηλαδή, καταφεύγει σε "επικοινωνιακή" τακτική, αδυνατώντας να ασκήσει πολιτική. Οπως έκανε με τις περσινές πυρκαγιές και τις ... ασύμμετρες απειλές. Τότε, "τσιμπήσανε" κάποιοι (λοβοτομημένοι και εξαγορασμένοι). Φέτος, δεν πρέπει να του περάσει! Ακούγεται ότι αύριο πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά συγκαλεί έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο! Ελληνες Πολίτες γρηγορείτε!

Προσέξατε κάτι?



Από τη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία στη Θεσσαλονίκη

Οτι αυτή τη φορά στο δρόμο δεν είναι (μόνο) οι γνωστοί-άγνωστοι "κουκουλοφόροι". Αυτοί ξεκίνησαν το πλιάτσικο. Ομως, στο δρόμο είναι πλέον (και) μαθητές και εργαζόμενοι, χωρίς κουκούλες και χωρίς μαντήλια. Μας λέει κάτι αυτό?

Διαβάστε μία σχετική ανάρτηση από το "Ελληνικό Καφενείο", εδώ.

Η μόνη υπεύθυνη φωνή...



...μέσα στον κόλαφο που ζούμε από την παραπαίουσα κυβέρνηση της "Νέας Χούντας", είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βγήκε και μίλησε ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, τη στιγμή που ο Καραμανλής και οι υπουργοί του κρύβονται:


«Στους δρόμους σήμερα θρηνεί μια ολόκληρη γενιά, θρηνεί ολόκληρη η κοινωνία, αλλά τα δάκρυα μας δεν φτάνουν για να ξεπλύνουμε τη ντροπή, να ξεχάσουμε την αδικία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου για την δολοφονία του 15χρονου και τα τραγικά γεγονότα στα Εξάρχεια. «Δεν αρκεί να μιλήσουμε για την αυτονόητη απόδοση δικαιοσύνης, για την αποκατάσταση όσων έχασαν περιουσίες, ούτε να αντιμετωπίσουμε με μικροκομματικές αντιλήψεις αυτή την κρίση» επεσήμανε ο Γ. Α. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα να απορρίψουμε κατηγορηματικά αυτή την αντίληψη της βίας και αυθαιρεσίας απ΄οπου και εάν προέρχεται. Να αντιδράσουμε απέναντι στον φόβο και να προτάξουμε την σιγουριά. Απέναντι στην καχυποψία, την εμπιστοσύνη. Απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, την συνοχή της κοινωνίας». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος σε μια ειρηνική συμβολική πρωτοβουλία εναντία στην βία και να ανάψουν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, 7 μμ, ένα κερί για τον Αλέξανδρο.

'Ολη η δήλωση, εδώ. Και το σχόλιο από την ανάλογη ανάρτηση του φίλου Γιώργου Κρόγια, από τον οποίο δανείστηκα το βίντεο της δήλωσης:

Ναι. Εξέφρασε την οργή μας ο Παπανδρέου. "Οργή" που ούτε τόλμησε να προφέρει ο σημερινός... πρωθυπουργεύων (σχόλιό μου: από μένα το ... πήρες αυτό Κρόγια!). Βαρύ το φορτίο του Παπανδρέου. Θα αναλάβει μία κοινωνία και μία πολιτεία σε διάλυση από μία κυβέρνηση που επεδίωξε τη διάλυση. Είναι καθαρός. Είναι -επιτέλους- αποφασισμένος. Και δεν δίστασε να τα βάλει με τα συμφέροντα. Είναι η τελευταία ελπίδα να δούμε ένα καλύτερο αύριο γαμώ την τρέλα μου...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι διανοούμενοι?

'ΟΤΑΝ επί Πασόκ η δημοκρατία ανθούσε, κάθε τόσο και λιγάκι εμφανίζονταν ... από το πουθενά κείμενα υπογεγραμμένα από διανοούμενους, λογοτέχνες, ακαδημαϊκούς κλπ, με τα οποία "κατακεραύνωναν" το "κακό" ΠΑΣΟΚ για ψύλλου πήδημα (ασχέτως αν, επί των ημερών μας, χόρτασε ο κόσμος ψωμί και ένιωσε ελεύθερος μέχρις ασυδοσίας)!

ΤΩΡΑ, που ο προστατευόμενος τους επί τόσα έτη, ο Καραμανλής, είναι ά-φ-α-ν-τ-ο-ς, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑϊΚΟΙ ? (κυρίες Καρυστιάνη και Δημουλά, που προεκλογικά αφήνατε το όνομά σας να "αβαντάρει" τον Καραμανλή, μήπως έχετε ΚΑΤΙ να πείτε? Εσάς, κύριε Σπανουδάκη, που με τη μουσική σας "ντύνατε" μουσικά τις συγκεντρώσεις της ΝΔ, δεν σας ρωτώ, δεν σας περιλαμβάνω στην έννοια του ανθρώπου του πνεύματος!)

ΑΙΔΩΣ!

Τους πήρε στο ψιλό και ο Τράγκας!

Αν σε παίρνει στο ψιλό και ο μέχρι πρότινος αβανταδόρος σου, τότε είσαι πια ξεγραμμένος!

Δεν κατάλαβαν τίποτε?


Τα σημερινά πρωτοσέλιδα 2 εφημερίδων της Δεξιάς. "Στα ψιλά" ο φόνος και υπερ-προβολή των καταστροφών για να "τσιμπήσουν" οι νοικοκυραίοι! Ντροπή...

Η Δεξιά όταν "στριμώχνεται", πάντα δολοφονεί πολιτικούς της αντιπάλους και απλούς πολίτες...



Μάϊος 1963: δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη από παρακρατικούς της ΕΡΕ.

Ιούλιος 1965: δολοφονία Σωτήρη Πέτρουλα από παρακρατικούς της ΕΡΕ.

Μάϊος 1967: δολοφονία Νικηφόρου Μανδηλαρά από τη Χούντα.

Πρωτομαγιά 1976: δολοφονία, διά "αιφνίδιου" θανατηφόρου τροχαίου, του Αλέξανδρου Παναγούλη (κυβέρνηση ΝΔ υπό τον θείο Κων/νο Καραμανλή).

Νοέμβριος 1980: δολοφονία Ιάκωβου Κουμή & Σταματίνας Κανελλοπούλου από τα ΜΑΤ (κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Γ.Ράλλη).


Ιανουάριος 1991: δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα από παρακρατικό της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ (κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Κ.Μητσοτάκη).


Δεκέμβριος 2008: δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου από την κομματικοποιημένη και ασύδοτη αστυνομία της ΝΔ (κυβέρνηση ΝΔ υπό τον ανηψιό Κ.Καραμανλή).

ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ...



Μαύρος Δεκέμβρης...