Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η μόνη υπεύθυνη φωνή...



...μέσα στον κόλαφο που ζούμε από την παραπαίουσα κυβέρνηση της "Νέας Χούντας", είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βγήκε και μίλησε ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, τη στιγμή που ο Καραμανλής και οι υπουργοί του κρύβονται:


«Στους δρόμους σήμερα θρηνεί μια ολόκληρη γενιά, θρηνεί ολόκληρη η κοινωνία, αλλά τα δάκρυα μας δεν φτάνουν για να ξεπλύνουμε τη ντροπή, να ξεχάσουμε την αδικία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου για την δολοφονία του 15χρονου και τα τραγικά γεγονότα στα Εξάρχεια. «Δεν αρκεί να μιλήσουμε για την αυτονόητη απόδοση δικαιοσύνης, για την αποκατάσταση όσων έχασαν περιουσίες, ούτε να αντιμετωπίσουμε με μικροκομματικές αντιλήψεις αυτή την κρίση» επεσήμανε ο Γ. Α. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα να απορρίψουμε κατηγορηματικά αυτή την αντίληψη της βίας και αυθαιρεσίας απ΄οπου και εάν προέρχεται. Να αντιδράσουμε απέναντι στον φόβο και να προτάξουμε την σιγουριά. Απέναντι στην καχυποψία, την εμπιστοσύνη. Απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, την συνοχή της κοινωνίας». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος σε μια ειρηνική συμβολική πρωτοβουλία εναντία στην βία και να ανάψουν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, 7 μμ, ένα κερί για τον Αλέξανδρο.

'Ολη η δήλωση, εδώ. Και το σχόλιο από την ανάλογη ανάρτηση του φίλου Γιώργου Κρόγια, από τον οποίο δανείστηκα το βίντεο της δήλωσης:

Ναι. Εξέφρασε την οργή μας ο Παπανδρέου. "Οργή" που ούτε τόλμησε να προφέρει ο σημερινός... πρωθυπουργεύων (σχόλιό μου: από μένα το ... πήρες αυτό Κρόγια!). Βαρύ το φορτίο του Παπανδρέου. Θα αναλάβει μία κοινωνία και μία πολιτεία σε διάλυση από μία κυβέρνηση που επεδίωξε τη διάλυση. Είναι καθαρός. Είναι -επιτέλους- αποφασισμένος. Και δεν δίστασε να τα βάλει με τα συμφέροντα. Είναι η τελευταία ελπίδα να δούμε ένα καλύτερο αύριο γαμώ την τρέλα μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: