Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

"Ντροπή σας": δεν το λέω εγώ...

Το λέει η δικιά τους "Βραδυνή"...

Και ο Κουρής...κουρεύεται!

το ΟΝΕΙΔΟΣ της δημοσιογραφίας,
πανευρωπαϊκά!

Πολιτισμένοι λαοί...

Η φωτογραφία από την Wikipedia

Διαβάζω στο freecity του δημοσιογράφου Φοίβου Καρζή την παρακάτω είδηση:

"Εως και 150 μέτρα επεκτάθηκαν σε βάρος της Ιταλίας τα ελβετικά σύνορα, εξαιτίας των γεωλογικών μεταβολών των τελευταίων δεκαετιών στις Άλπεις. Το ελβετικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες το νέο χάρτη της Ελβετίας, ο οποίος προβλέπει ότι τα σύνορα κοντά στην κορυφή Μάττερσχορν των Άλπεων μετακινήθηκαν έως και 150 μέτρα στο έδαφος της Ιταλίας. Αιτία η υποχώρηση των παγετώνων στην οροσειρά και τις λίμνες που την περιτριγυρίζουν. Ήδη, οι μεταβολές στο χάρτη εγκρίθηκαν και από την Ιταλία".-

Και σκέφτομαι πόσο πολιτισμένοι λαοί είναι αυτοί ώστε ακόμη και η αυξομείωση του εθνικού τους εδάφους είναι θέμα επιστημόνων και ειδικών στις μετρήσεις, οι οποίοι, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα (υποχώρηση παγετώνων, υπερθέρμανση κλίματος κλπ), εισηγούνται τα δέοντα στις κυβερνήσεις τους και αυτές απλώς τα επικυρώνουν.

Φανταστείτε να έπρεπε να γίνει κάτι ανάλογο στα καθ'ημάς, π.χ. με τα Σκόπια ή την Τουρκία: αντί για τους ειδικούς επιστήμονες, θα είχαν λόγο διάφορα ... UFO, όπως ο Ανθιμος, ο Ψωμιάδης, ο Παπαθεμελής, ο Ζουράρις, ο Καρατζαφέρης!

Καημένη Ελλάδα. Σε τί κ..λότοπο ζούμε, Θεούλη μου...