Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Το ανέκδοτο της εβδομάδας: ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ... κυβερνητικό πρόγραμμα!

Εζησα να το διαβάσω κι αυτό:
Ο νεόκοπος cool Alexis δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμάσει ... κυβερνητικό πρόγραμμα και μάλιστα "αναφέρθηκε και σε κυβερνητικά σενάρια, καλώντας τα στελέχη να μην έχουν στο μυαλό τους μόνο την αποτυχημένη εκδοχή της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Ο ίδιος έκανε αναφορά σε κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που πολλοί από εμάς εδώ μπορεί να θεωρούμε μεταρρυθμιστικά προτάγματα. Και κατονόμασε τις κυβερνήσεις Τσάβες στη Βενεζουέλα, Μοράλες στη Βολιβία και Κορέα στον Ισημερινό" (βλ. εδώ).
Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ο άκαπνος "επαναστάτης", αν ποτέ βρεθεί σε κυβερνητική θέση, θέλει να μας κάνει να ζήσουμε την εμπειρία των ... βολιβιανών (ήμαρτον!).
Το ... κυβερνητικό πρόγραμμα ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙ, όταν ηγείται ενός συνασπισμού κομμάτων, απαρτιζόμενου από τις εξής ... παγκοσμίου φήμης συνιστώσες:

Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά
ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Ενεργοί Πολίτες

Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς

Κόκκινο
κλπ, κλπ, κλπ !!!


ΑΥΤΟΙ, ανά 2-3 μέλη, συνιστούν από μόνοι τους και ο καθένας ξεχωριστά έναν φορέα διαφόρων ανερμάτιστων προτάσεων και πολιτικών. Στου κασίδι το κεφάλι θα μάθουν να συντάσσουν ... κυβερνητικά προγράμματα? Η κατάσταση στο χώρο τους θυμίζει το χάος των ... ψευτοεπαναστατικών μπολσεβίκικων επιτροπών αμέσως μετά την πτώση των Τσάρων: όποιος ξέρει ιστορία, γνωρίζει πόσοι "σύντροφοι" εξαφανίστηκαν τα χρόνια εκείνα...

Καημένη Ελλάδα...