Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Πρετεντεράκο, σε ξεφωνίζει μέχρι και ο Τατούλης!


Κανονικό "ξεφώνημα" του Πρετεντεράκου κάνει από το blog του ο άλλος ... ντεμέκ "τιμητής" των πάντων, Π. Τατούλης. Χρησιμοποιεί έντονο ύφος και τον χαρακτηρίζει ως "χουλιγκάνο", "οσφυοκάμπτη" και "σεμνό υπηρέτη όλων των Κυβερνήσεων"!!! Αμφισβητεί το δικαίωμα παρέμβασης του Πρετεντέρη στην πολιτική ζωή και λέει πώς όσοι ασκούν τέτοια δημοσιογραφία «είναι απλώς πληρωμένοι γραφιάδες».

Ολη η ανάρτηση του Π. Τατούλη, εδώ.

Σχόλιο: καλά που όλοι οι "αυτόκλητοι σωτήρες" αρχίζουν και ... ξεμαλλιάζονται δημοσίως και καταλαβαίνει ο κοσμάκης ότι κάποιοι είχαμε δίκιο για όλα όσα λέγαμε τόσο καιρό...

Φταίει ο ... Χατζηπετρής!

Φώτης Κουβέλης, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ, στο Διαρκές Συνέδριο, υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι δηλ. θα πρέπει κάποτε η Αριστερά να δοκιμαστεί και στην εξουσία και να μην το παίζει μονίμως η ... "μετανοούσα Μαγδαληνή" στην πολιτική ζωή της χώρας:

"Δεν πρέπει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να μένει αδιάφορος για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει η σύγχρονη Αριστερά να μη θέλει να επηρεάζει, με το περιεχόμενο των προγραμματικών της θέσεων, το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας" (βλ. εδώ).

Αντί να επικρατήσει η φωνή της λογικής, στον ΣΥΝ αρχίζουν τους παραλογισμούς: "δεν φταίμε εμείς, φταίει ο κόσμος που δεν μας καταλαβαίνει..." (βλ. εδώ). Οι παλιότεροι θυμούνται και τα άλλα παρόμοια ιστορικά λάθη της ... ντεμέκ "αριστεράς": τί Πλαστήρας-τί Παπάγος, βρώμικο '89...

Ευστοχότατη η ανάλυση του Γ. Δελαστίκ, στο "Εθνος" (βλ. εδώ): "ο ΣΥΝ θα αντιμετωπίσει υπαρξιακό πρόβλημα" (και βάλε, λέμε εμείς!).

Επιτέλους, τέλος!

Υπάρχει σώφρων πολίτης
σε ΑΥΤΗΝ τη χώρα,
που να εμπιστεύεται
ΑΥΤΟΝ τον άνθρωπο?

Γιώργος: ΕΤΣΙ θα αντιμετωπίσουμε την κρίση...

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:

Σε περίοδο κρίσης, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να προστατεύσεις τους αδύναμους και να στηρίξεις τη μεσαία τάξη, που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας, μεταξύ των οποίων έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ρυθμίσεις ώστε τα 28 δισ. στις τράπεζες να περάσουν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όχι απλώς για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και γιατί η ενίσχυση της καταναλωτικής δύναμης διατηρεί ζωντανή την οικονομία.

Μπροστά στην κρίση είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη η ανόρθωση του κοινωνικού κράτους· η επένδυση στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, που θα μειώσει τις δαπάνες σε κάθε ελληνική οικογένεια. Επιμένουμε και για τις δημόσιες επενδύσεις· που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

Όλα αυτά προφανώς κοστίζουν. Γι' αυτό θα πάμε γραμμή γραμμή στον προϋπολογισμό, για να βρούμε τις σπατάλες εκεί που υπάρχουν και να δαπανήσουμε εκεί που χρειάζεται και όχι εκεί που εξυπηρετούνται κάποιοι. Και θα προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα μεταφέρουν το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλά εισοδήματα και στον πλούτο που σήμερα μπορεί και φοροδιαφεύγει.

Το σχέδιό μας δεν είναι, όμως, απλώς ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. Αυτή συνδέεται με ένα σχέδιο που προετοιμάζει τη χώρα για την επόμενη ημέρα. Βάζοντας τις βάσεις για μια στροφή στο παραγωγικό μας πρότυπο.

Δημιουργώντας με την «πράσινη ανάπτυξη» επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις κατασκευές, στον τουρισμό, στην αγροτική οικονομία, στον διατροφικό τομέα.

Για όλα αυτά, χρειάζεται ένα ισχυρό κράτος. Όχι μεγάλο και σπάταλο. Αλλά επιτελικό. Ένα κράτος που βάζει κανόνες και τους τηρεί, συνεργάζεται με την υγιή επιχειρηματικότητα, προστατεύει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον, ρυθμίζει τις αγορές προς όφελος του πολίτη και όχι προς όφελος των κάθε λογής συμφερόντων.

Ένα κράτος που υπηρετεί αρχές και τον πολίτη: τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη διαβούλευση, την αποτελεσματικότητα.

Αυτά είναι που θέλουμε να κάνουμε στην οικονομία. Και είναι στον αντίποδα των πολιτικών της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.


Ετσι μιλάει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ πολιτικός και πολίτης, που νιώθει το πρόβλημα και ξέρει να το αντιμετωπίσει. Οχι με επικοινωνιακές παραστάσεις. Πέφτει και το τελευταίο επιχείρημα των "καλοθελητών" ότι δήθεν δεν έχουμε σχέδιο. Την επόμενη Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει δημόσια στους κοινωνικούς εταίρους το σχέδιο του Κινήματος για την έξοδο από την κρίση.

Κάποιοι λένε τα πράγματα με το όνομά τους!

Πολλές φορές έχω γράψει για το πόσο άχρηστος και ανίκανος απεδείχθη ο δήμαρχος Αθήνας (βλ. εδώ), παρά το ότι τον υποστήριξαν τα γνωστά "σταρ" συστήματα της πρωτεύουσας, προκειμένου να νικήσει ως δήθεν ... εναλλακτικός! Δυστυχώς οι μεγάλοι δημοσιογράφοι και τα διαπλεκόμενα κανάλια "κολώνουν" να πουν τις αλήθειες αυτές. Τολμά, όμως, να τις πει και να τις υποστηρίξει ο Θοδωρής Αντωνόπουλος, συνάκτης της στήλης "Vox Populi" στο free press gay περιοδικό "Screw". Και μιλά έξω από τα δόντια:

"Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς – «ευαίσθητος», «καλλιεργημένος», «αριστοκράτης» -για να καταλήξει πιο χάλιας κι από τον… Χαρχούδα της Λιλιπούπολης. Από τη μια φρου φρου, αρώματα, φιγούρα και δημόσιες σχέσεις κι από την άλλη ατολμία, αλητεία, διαπλοκή: Bρώμα και τσαπατσουλιά σε πάρκα, δρόμους και πλατείες, βάρβαρο «πογκρόμ» ενάντια στo τελευταίο πράσινο της πρωτεύουσας από τον ίδιο άνθρωπο που έβαλε τα ΜΑΤ να φυλάνε το χριστουγεννιάτικο ψευτο-δέντρο του Συντάγματος, σύμπραξη με Χρυσαυγίτες μπράβους στην ισοπέδωση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη, «αλλαξοκωλιές» με μεγαλομετόχους (ανάπλαση Ελαιώνα) στην πλάτη των δημοτών του... Πολλοί είχαν στραβώσει επειδή ο «γκέι δήμαρχος» αρνούνταν πεισματικά να θέσει υπό την αιγίδα του το Athens Pride. Κάποιοι άλλοι απαιτούσαν να παραδεχτεί δημόσια την ομοφυλοφιλία του (οπότε και στόματα θα βούλωνε και ιστορία θα έγραφε). Ευτυχώς που δεν έκανε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Γιατί τότε η γκέι κοινότητα θα ταυτιζόταν άθελά της με έναν υποκριτή, αλαζόνα, φαύλο δημοτικό άρχοντα. Το σύνθημα λέει «η σιωπή είναι συνένοχη». Εγώ όμως θα δικαιώσω τη γιαγιά μου που επέμενε πως, καμιά φορά, η σιωπή είναι χρυσός".

Καλημέρααααα!

4,5 μονάδες μπροστά το Κίνημα στη δημοσκόπηση της "Καθημερινής" (η οποία, για να "θάψει" τη διαφορά και να πουλήσει εκδούλευση στον αρχι-άχρηστο πρωυπουργό, προβάλλει το άλλο ... εύρημα της δημοσκόπησης, ότι δηλ. οι περισσότεροι έλληνες δεν εμπιστεύονται καμμία κυβέρνηση!).

4,6 μονάδες μπροστά και στη δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα". Στην έρευνα της MARC για το "Εθνος" το προβάδισμα του Πασόκ είναι 4,3 και εκτοξέυεται στις 8,6 μονάδες μπροστά στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών
(βλ. εδώ).

Στην έρευνα της GPO για το "Βήμα", η διαφορά Πασόκ με ΝΔ στη Β' Αθηνών (η οποία, ως γνωστόν, βγάζει κυβέρνηση) είναι 30,8% με 24%...

Οντως, καλή η μέρα :)