Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ = όπου φυσάει ο άνεμος...

Το διάβασα στα "Πολιτικά Παρασκήνια" της σαββατιάτικης "Ελευθεροτυπίας" και αποδεικνύει το πόσο ο τάχα "θεσμικός" ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα πιο "υστερόβουλο" και "ήξεις-αφήξεις", ακόμη και από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας:

Ο cool Alexis, ο οποίος για τα ελληνικά ΜΜΕ αποτελεί το άκρον άωτον της ... συνέπειας της ελληνικής "αριστεράς", επέκρινε τον καθηγητή Νομικής στο εργατικό δίκαιο, Ιωάννη Κουκιάδη, πρόεδρο μιας επιτροπής για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων, και τον απεκάλεσε "λαγό" για το ... ξήλωμά τους, ενώ ταυτοχρόνως κατηγόρησε (φυσικά!) και το Πασόκ επειδή ο καθηγητής ήταν ευρωβουλευτής του Κινήματος την περίοδο 1999-2004!

Ξέχασε, όμως, ο φέρελπις πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο καθηγητής Ι. Κουκιάδης υπήρξε και υπουργός Εργασίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα και στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990). Τότε, όμως, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, είχε προταθεί από τον ενιαίο "Συνασπισμό" και όχι από το Πασόκ !!! Αρα και τότε, που τον πρότειναν οι ίδιοι οι "σύντροφοι" του Τσίπρα, ήταν "λαγός" για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων?

Μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, λέω εγώ! Και η σκοπιμότητα και η άγρα ψήφων, όλα έχουν ένα όριο! Ποιός είναι ο "άκαπνος" κ. Τσίπρας, που έγινε "ήρωας" από 5-10 μαθητικές καταλήψεις, και δικαιούται τώρα να κολλά ετικέτες σε όποιον γουστάρει? Τον κ. Κουκιάδη τον είχα καθηγητή στη σχολή και προσωπικά απογοητεύθηκα όταν, στην εσωκομματική διοαδικασία, έλαβε το μέρος Βενιζέλου. Το απέδωσα, όμως, στην συναδελφική τους αλληλεγγύη (καθηγητές του ΑΠΘ αμφότεροι). Ωστόσο, τα εργατικά του βιβλία τα συμβουλευόμαστε όλοι όσοι ασχολούμεθα με το εργατικό δίκαιο. Δεν διέκρινα ποτέ να έχει αντεργατικές απόψεις σε αυτά.

Επομένως, αναρωτιέμαι πόση βάση έχουν οι ισχυρισμοί των υποστηρικτών του ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για ανανέωση στην πολιτική ζωή! Χίλιες φορές να ψηφίσω Πασόκ και ας είναι ένα παλιό κόμμα, αφού τουλάχιστον, ως κόμμα εξουσίας, μου εξασφαλίζει ότι δύο, τρία, πέντε, βρε αδερφέ, πράγματα από όσα υπόσχεται, θα γίνουν. Με το ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ούτε μίας (1) εξαγγελίας του, αφού το κόμμα αυτό, με τέτοιο πολιτικό οπορτουνισμό, δεν πρόκειται ποτέ να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών να το εμπιστευτούν...