Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Θόδωρος...

Τελικά στη ζωή των Καραμανλήδων, πάντοτε ένας ... Θόδωρος αποβαίνει ... μοιραίος!

Σημείωση: δανεισμένο από το blog "Θέλω να πω μία γνώμη" του Στέφανου. Πολύ καλό :)

Για να μην είμαι ανακόλουθος...

...σε όσα λέω, θέλω να διευκρινήσω κάτι: δεν άρχισα ξαφνικά να ... εκτιμώ τις δημοσκοπήσεις, τώρα που βγάζουν πρώτο το Κίνημα. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι άχρηστα κι επικίνδυνα τεχνάσματα, που, με δεδομένα τα συμφέροντα των εταιριών που τις διενεργούν, αποπροσανατολίζουν τον αδαή κόσμο και "φτιάχνουν" κλίμα υπέρ του τάδε ή του δείνα, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει πραγματικό αντίκρυσμα (λέγε με Τσίπρα). Το αν σήμερα χαίρομαι με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν είναι γιατί δίνουν προβάδισμα στο Πασόκ (θεωρούσα πάντα ότι με σοβαρή δουλειά, προϊούσης και της σήψης στο κυβερνόν κόμμα, το Πασόκ θα περνούσε πρώτο), αλλά γιατί με τη δημοσίευσή τους εξευτελίζονται οι εκδότες που μέχρι τώρα σνομπάριζαν το Γιώργο και τώρα τον τρώνε στη μάπα! Ευχαριστώ...

Εμείς τα λέγαμε...

Οι εφημερίδες που μας υπονόμευσαν τόσα χρόνια, που αδιάντροπα έβγαζαν φετφάδες με την ... εντολή: "Παραιτηθείτε, κύριε Παπανδρέου", που μποϋκοτάριζαν συστηματικά τον αγώνα του Γιώργου και όλων μας για μία άλλη Ελλάδα, σήμερα βγήκαν ... μπροστάρισες στον αγώνα να διακηρύξουν ότι το Κίνημα πέρασε μπροστά (βλ. και εδώ). Τί μας λέτε, ρε μάγκες? Εμείς χρόνια το φωνάζουμε, τώρα το ανακαλύψατε? Αλλά και πάλι, την ρίχνετε τη σπόντα σας: δε φαίνεται, αλλά εκείνο το θαυμαστικό "Μπροστά το Πασόκ!", προς τί μπήκε στον τίτλο σας? ΤΟΟΟΟΟΣΟ παράξενο πια είναι που ένα κόμμα έκανε αγώνα και κατόρθωσε να περάσει μπροστά? ΤΟΟΟΟΟΣΟ σίγουροι ήσασταν ότι ΔΕ θα πετύχαινε ο αγώνας αυτός? ΠΟΘΕΝ ΠΩΣ τέτοια σιγουριά?

Αλητείες...

Να πού θα βρεθούν τα χρήματα...

Ο εκπρόσωπος του κινήματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε στα "μπακαλίστικα" επιχειρήματα του Αλογοσκούφη για το κόστος των προτάσεων Παπανδρέου (αφήστε που δεν κατάλαβα το επιχείρημα της ΝΔ ότι τάχα είναι "μεγάλο το κόστος"! ε και? δεν αξίζουν οι πολίτες να φυαιχτούν κάποια πράγματα γι'αυτούς?). Ολο το κείμενο, εδώ.

"...είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό τον κ. Αλογοσκούφη, που υπερέβη το έλλειμμα του 3% και έβαλε τη χώρα μας σε επιτήρηση. Μία φορά για πολιτικούς λόγους και, τώρα, κινδυνεύουμε να μπούμε για δεύτερη φορά, για λόγους ανικανότητας διαχείρισης. Δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
.. Μας μίλησε για προτάσεις και παροχές του ΠΑΣΟΚ - λέει - με δυσθεώρητο ύψος έντεκα δις. Θα συμβούλευα τον κ. Αλογοσκούφη, προτού μιλήσει για τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, να δει καταρχάς τα νούμερα του δικού του προϋπολογισμού.

Θυμίζω ότι η κυβέρνηση, πέρυσι, πήγε σε εκλογές επειδή δεν μπορούσε να κλείσει προϋπολογισμό. Θυμίζω ότι ο υπουργός Οικονομίας, πριν από μερικούς μήνες, μας μίλησε για την ελληνική οικονομία που είναι θωρακισμένη από τη διεθνή κρίση. Και πριν από λίγες εβδομάδες, παίρνει νέα μέτρα, γιατί δεν μπορεί να κλείσει προϋπολογισμό. Υπάρχει μια πολύ απλή ερώτηση, στην οποία θα θέλαμε μια απάντηση. Πώς γίνεται μια οικονομία, που τρέχει με 2,5% ή 3% λιγότερο από το 5% που είχαμε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά εν πάση περιπτώσει, έχει μια ανάπτυξη, πώς γίνεται σε αυτή την οικονομία, που δεν έχει Ολυμπιακούς Αγώνες, που δεν έχει τέτοια μεγάλα έργα, που έχει περικόψει τις δαπάνες για την υγεία, για την παιδεία, για τις δημόσιες υποδομές, πώς γίνεται σε αυτή την οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών να μην μπορεί να κλείσει προϋπολογισμό; Πού πάνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού; Ας απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις ο κ. Αλογοσκούφης, προτού επιχειρήσει να κοστολογήσει τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

...

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, επί Νέας Δημοκρατίας, έπεσαν εξαιτίας της κομματικής στελέχωσης των υπηρεσιών, εξαιτίας της ανικανότητας της διαχείρισης, από το 25% του ΑΕΠ στο 22%. Μία απώλεια εσόδων περίπου 5 δις κατά μέσο όρο το χρόνο. Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μία πιο ικανή κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει τα έσοδα αυτά εκεί όπου ήταν; Μέρος των εσόδων αυτών είναι και τα 4 δις ευρώ, σωρευτικά, σε τέσσερα χρόνια, που χάρισε η Νέα Δημοκρατία από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των μερισμάτων στις επιχειρήσεις. Τα περισσότερα απ' τα οποία πήγαν στους μεγαλομετόχους των 200 μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων.

Η εισφοροδιαφυγή, η οποία επί Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε από 3 δις ευρώ το χρόνο στα 7 δις ευρώ το χρόνο. Αύξηση, δηλαδή, 4 δις ευρώ το χρόνο. Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, μία κυβέρνηση η οποία βάζει τάξη, όπως είναι η δική μας κυβέρνηση, μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα για το κράτος;

Και τέλος, από το 2003 που είχαμε ανάπτυξη 5%, έχουμε πέσει σε μία ανάπτυξη που είναι κάτω από το 3% και, σύμφωνα και με κάποιους διεθνείς οίκους, θα πάει στο 1,8% του χρόνου. Αυτές οι απώλειες σημαίνουν ότι έχουμε περίπου 5 δις ευρώ λιγότερο πλούτο στην ελληνική οικονομία, τουλάχιστον 1 δις ευρώ λιγότερα έσοδα για το κράτος.

Αυτές είναι οι πηγές για να χρηματοδοτηθούν οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Χρήματα - το έχουμε ξαναπεί - υπάρχουν. Είναι θέμα πολιτικών επιλογών. Είναι θέμα, από πού θα πάρεις και πού θα δώσεις. Είναι ζήτημα ανάπτυξης. Είναι ζήτημα φορολόγησης του πλούτου. Είναι ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής. Κάτι που δεν θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, εμείς το έχουμε αποδείξει. Το 1993, παραλάβαμε μία οικονομία, όπου σε τρία μόλις χρόνια η Νέα Δημοκρατία είχε εκτινάξει το χρέος από το 70% του ΑΕΠ στο 110%. Μία οικονομία, στην οποία είχαμε διψήφιο πληθωρισμό. Στην οποία οι επιχειρήσεις δανειζόντουσαν με 30% επιτόκιο. Και καταφέραμε να βάλουμε την οικονομία αυτή σε ένα ενάρετο αναπτυξιακό κύκλο, βάζοντας τη χώρα στην ΟΝΕ, κάνοντας Ολυμπιακούς Αγώνες, αυξάνοντας τις δημόσιες υποδομές και δίνοντας χρήματα για το κοινωνικό κράτος.

Έχει γίνει, το έχει κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα το ξανακάνει".

Με πόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος, καλημέρα!


Ηρεμία, σοβαρότητα, προτάσεις και μαχητικότητα πρέπει να επιδείξουν τώρα το Κίνημα, ο Γιώργος αλλά και ΟΛΟΙ οι βουλευτές μας (βλ. και εδώ). Δε χρειάζονται πανηγυρισμοί, ούτε θριαμβολογίες (μην κοιτάτε εμένα και την divaynne: εμείς είμαστε απλοί πολίτες, κάνουμε ό,τι θέλουμε, χεχε).

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι άχρηστοι της ΝΔ θα θελήσουν να κάνουν προβοκάτσια ώστε να ανακόψουν τις εξελίξεις. Εάν μεν εμπλέξουν κάποιον από το Πασόκ, η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ενοχής: διαγραφή! Εάν προσπαθήσουν να αντικρούσουν τις προτάσεις μας, η αντίδραση πέπει να είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων με το οικονομικό κόστος, με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής κλπ. Ηδη, οι μαθητευόμενοι μάγοι της ΝΔ, συνεπικουρούμενοι από τον μόνιμο σύμμαχό τους ΣΥΡΙΖΑ, πάνε να εμπλέξουν στην υπόθεση του Ρουσσόπουλου-Μονής Βατοπαιδίου και τις κυβερνήσεις του Πασόκ (βλ. εδώ), αποκρύπτουν όμως ότι η τότε απόφαση είχε από εκείνα τα χρόνια ήδη αναπεμφθεί και την ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ προς ισχύ η κυβέρνηση της ΝΔ, ως αντάλλαγμα για τις δηλώσεις τύπου "η Δεξιά του Κυρίου"!

Μία ζωή δεξιοί και αδέξιοι...

...είναι αυτοί οι υπουργοί της ΝΔ. Διαβάστε την ιστορία από τον Μικροπολιτικό των "Νέων" (εδώ) και διαπιστώστε, για μία ακόμη φορά, πώς οι άνθρωποι αυτοί, ενώ αρχικά συκοφαντούσαν και παρεμπόδιζαν με μηνύσεις κλπ (το 2004, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Πέτρου Τατούλη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Δ.Σ. του ΟΑΝΜΑ, μελών του ΚΑΣ, ακόμη και εναντίον της Κριτικής Επιτροπής που είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη μελέτη, βλ. εδώ) την προσπάθεια της Μελίνας για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, έρχονται σήμερα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το έργο της. Αντιγράφω:

"ΤΟ ΝΕΟ Μουσείο Ακροπόλεως - που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να ανοίξει και επισήμως τις πύλες του- θα επισκεφθεί αύριο το πρωί πολυπληθής και αξιόμαχη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Την ξενάγηση θα κάνει ο πρόεδρος του Οργανισμού του Μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Στην αντιπροσωπεία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- άρα και οι Θόδωρος Πάγκαλος και ΕυάγγελοςΒενιζέλος - καθώς και όλοι οι βουλευτές που απαρτίζουν σήμερα τον Τομέα Πολιτισμού. Η ιδέα ήταν της Μαρίας Δαμανάκη. Η Μαρία, που έχει το χαρτοφυλάκιο πολιτισμού και διαπνέεται από πνεύμα συλλογικότητας, δεν παρέλειψε να καλέσει τόσο το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όσο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ακρόπολης. Η Δαμανάκη θέλει να αποδοθεί με τον τρόπο αυτό η δέουσα τιμή στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη τώρα που γίνεται πραγματικότητα το όραμά της να δει την Ακρόπολη με μουσείο αντάξιο της ακτινοβολίας της. Θέλει επίσης να επισημάνει τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην πραγμάτωση του στόχου. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Μόλις ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης αντελήφθη- ας μην πω πληροφορήθηκε παρασκηνιακώς- την προγραμματισμένη εδώ και δύο εβδομάδες επίσκεψη των Πασόκων στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, έσπευσε Δευτέρα πρωί πρωί να ανακοινώσει πως θα πάει ο ίδιος σήμερα- μια μέρα πριν- για να κάνει αυτοψία στον χώρο. Μάλλον φοβάται μην του κλέψει κανείς τη δόξα".