Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Απολογισμός...

Το "Αρατε Πύλας" ξεκίνησε στις 9-11-07, δηλ. πριν λιγότερο από 2 μήνες. Και το τέλος της χρονιάς μας βρήκε με 1.300 περίπου "κλικ" από φίλους και "φίλους" που μας διάβασαν. Δεν είναι και άσχημα, ε? Με κάποιους συμφωνήσαμε, με άλλους διαφωνήσαμε, άλλοι μας εκνεύρισαν, άλλοι μας συντρόφευσαν και "ανταποδώσαμε" την επίσκεψη και στα δικά τους μπλογκς. Προχωράμε! (λίγο επαναστατικό δεν ακούστηκε αυτό?)

Υ.Γ.: ένα "ευχαριστώ" ειδικά στον Παναγιώτη Παπαχατζή και το "Πρόχειρο Τετράδιό" του, που παρουσιάζουν το "Αρατε Πύλας" με έναν καταπληκτικό συνειρμό: στη σελίδα των συνδέσμων ο Παναγιώτης μας ονομάζει "new blog on the block" και μας θύμισε άλλα χρόνια!

Με τις υγείες σας...

Οταν η υπόμνηση της ανακολουθίας σου και της απάτης που έστησες σαν κυβέρνηση έρχεται από μία φιλικότατη προς την παράταξή σου εφημερίδα, τότε "πονάει" πιό πολύ...

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Ελεύθερου Τύπου" είναι "όλα τα λεφτά" και μας δικαιώνει απόλυτα: "Ούτε 1 ευρώ ακόμη στα καμμένα".

Το αφιερώνω εξαιρετικά σε 2 ομάδες συμπολιτών μας:
(α) σε όσους "προοδευτικούς" ... θυμήθηκαν στις τελευταίες εκλογές να ... "τιμωρήσουν" το Πασόκ και τον Γιώργο Παπανδρέου για την αναποτελεσματικότητα της ... νεοδημοκρατικής κυβερνητικής μηχανής!
(β) σε όσους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών αντάλλαξαν την καμμένη συνείδησή τους και την ψήφο τους με 3.000 ευρώ!

Την επόμενη φορά, αγαπητοί μου, να σκέφτεστε τί ψηφίζετε!

Ο ΔΟΛ ξαναχτυπά...

Επειδή πολλοί φίλοι, όταν σχολίασα τα πισώπλατα μαχαιρώματα του "Βήματος" και των "Νέων", με ... κατηγόρησαν ως υπερβολικό, παραπέμπω σήμερα στο εξαιρετικό post του stefan (του...κάτω από το αυλάκι, όπως με διόρθωσε ο ίδιος!), που διάβασε "πίσω" από τις γραμμές τους ευσεβείς πόθους του Συγκροτήματος, το οποίο επί έτη αποδομεί την εικόνα του Παπανδρέου και το οποίο μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε από τον ξεσηκωμό των πολιτών και την ακύρωση των σχεδίων των εκδοτών. Πολύ καλή και η επιχειρηματολογία του για το "νέο φρούτο" του Συνασπισμού (λέγε με Τσίπρα). Παραθέτω μόνον ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και σας συνιστώ να το διαβάσετε όλο εδώ.

<<Επειδή όμως (σ.σ.: το άρθρο) είναι ανυπόγραφο, και άρα θέση της εφημερίδας, νομίζω πως πρέπει να ασχοληθώ. Ξεκινώντας λοιπόν θα πω πως με λίγες λέξεις, το συγκεκριμένο κείμενο είναι η πλήρης ανάλυση της "γραμμής" του "συγκροτήματος" εδώ και 6 μήνες, δηλαδή από πριν τις εκλογές του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα. Ποιά είναι αυτή η γραμμή ? Απλά : "Κτυπείστε αλύπητα τον Παπανδρέου" !! Και αυτή η γραμμή πλέον παίρνει μορφή "υποδείξεων" προς "ημετέρους" ... Και τέλος πως μπορεί να ερμηνευτεί η πρόβλεψη (εδώ κι αν είναι ευχή) για "ηλικιακό ντόμινο" στα κόμματα από την εκλογή Τσίπρα (που το συγκρότημα σπρώχνει με χίλια) στην ηγεσία του ΣΥΝ? Όταν ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση στη Νεολαία όλων των κομμάτων, αλλά ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ, μια κομματική νεολαία παιδί του κυβερνητισμού των προηγούμενων ετών, που συντηρείται στα γραφεία και τα παραμάγαζα των πρώην κυβερνητικών και των νυν βουλευτών, συμπεριφερόμενη ως εν αναμονή κυβερνητικοί παράγοντες της επόμενης δεκαετίας?>>.

Επισημαίνω μόνον ότι για την πάλαι ποτέ καλή εφημερίδα δεν είναι σημαντικό γεγονός το 56% με το οποίο ξαναβγήκε πρόεδρος ένας πολλαπλά αμφισβητηθείς πολιτικός, αλλά είναι το 36% που συγκέντρωσε ένας ανθυποψήφιός του, που απεδείχθη ... "φούσκα"!

"ΤΑ ΝΕΑ": Το "Πρόσωπο της Χρονιάς"...

Τελικά, "Τα Νέα" έχουν σήμερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των αναγνωστών τους. Ο τίτλος απονέμεται στον Οτο Ρεχάγκελ με 2.ο21 ψήφους επί συνόλου 12.613 αναγνωστών. Στη 3η θέση βρίσκεται ο Λάκης Λαζόπουλος (πόθεν πώς? έκανε τίποτε?) και στην 10η ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ενώ από τις 10 πρώτες θέσεις, τις 6 τις καταλαμβάνουν αθλητές!

Εν σχέσει με τα όσα έλεγα στο χθεσινό μου post για την Αμαλία, έχω ένα πράγμα να παρατηρήσω: μπορεί ο καθείς να καταλάβει πλέον γιατί η κοινωνία μας πάει εκεί που πάει! Οταν οι αναγνώστες μίας εφημερίδας, όπως "Τα Νέα", που επί Λέοντος Καραπαναγιώτη εθεωρούντο από τους λεγόμενους "σκεπτόμενους" αναγνώστες του ελληνικού Τύπου, επιλέγουν ως "Πρόσωπο της Χρονιάς" έναν προπονητή, στη 3η θέση κατατάσσουν έναν κοσμικό που δήθεν "μάχεται" ... το σύστημα, όντας ο ίδιος από τα πλέον ευνοημένα από το σύστημα αυτό πρόσωπα, μέσα στη δεκάδα βρίσκεται ένας Αρχιεπίσκοπος που χρησιμοποίησε τα media κατά τρόπο επαίσχυντο, προκειμένου να προωθήσει τη μωροφιλοδοξία του, και επιλέγει και 6 αθλητές (εκ των οποίων μόνον η Π.Δεβετζή από τον στίβο ενώ οι άλλοι είναι ποδοσφαιριστές και ένας είναι του μπάσκετ), ε, τότε ένα συμπέρασμα βγαίνει: ο μικρόκοσμός μας βαίνει ταχέως προς τη συντήρηση και την μαζικοποίηση, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι μόνον ένας εκπρόσωπος κινήματος πολιτών επελέγη και αυτός στην 9η θέση: ο πατήρ Γιάννης Οικονομίδης, που πίεσε για την ρύπανση στον Ασωπό. Πάντα Βαλκάνια...