Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

"ΤΑ ΝΕΑ": Το "Πρόσωπο της Χρονιάς"...

Τελικά, "Τα Νέα" έχουν σήμερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των αναγνωστών τους. Ο τίτλος απονέμεται στον Οτο Ρεχάγκελ με 2.ο21 ψήφους επί συνόλου 12.613 αναγνωστών. Στη 3η θέση βρίσκεται ο Λάκης Λαζόπουλος (πόθεν πώς? έκανε τίποτε?) και στην 10η ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ενώ από τις 10 πρώτες θέσεις, τις 6 τις καταλαμβάνουν αθλητές!

Εν σχέσει με τα όσα έλεγα στο χθεσινό μου post για την Αμαλία, έχω ένα πράγμα να παρατηρήσω: μπορεί ο καθείς να καταλάβει πλέον γιατί η κοινωνία μας πάει εκεί που πάει! Οταν οι αναγνώστες μίας εφημερίδας, όπως "Τα Νέα", που επί Λέοντος Καραπαναγιώτη εθεωρούντο από τους λεγόμενους "σκεπτόμενους" αναγνώστες του ελληνικού Τύπου, επιλέγουν ως "Πρόσωπο της Χρονιάς" έναν προπονητή, στη 3η θέση κατατάσσουν έναν κοσμικό που δήθεν "μάχεται" ... το σύστημα, όντας ο ίδιος από τα πλέον ευνοημένα από το σύστημα αυτό πρόσωπα, μέσα στη δεκάδα βρίσκεται ένας Αρχιεπίσκοπος που χρησιμοποίησε τα media κατά τρόπο επαίσχυντο, προκειμένου να προωθήσει τη μωροφιλοδοξία του, και επιλέγει και 6 αθλητές (εκ των οποίων μόνον η Π.Δεβετζή από τον στίβο ενώ οι άλλοι είναι ποδοσφαιριστές και ένας είναι του μπάσκετ), ε, τότε ένα συμπέρασμα βγαίνει: ο μικρόκοσμός μας βαίνει ταχέως προς τη συντήρηση και την μαζικοποίηση, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι μόνον ένας εκπρόσωπος κινήματος πολιτών επελέγη και αυτός στην 9η θέση: ο πατήρ Γιάννης Οικονομίδης, που πίεσε για την ρύπανση στον Ασωπό. Πάντα Βαλκάνια...

2 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Ότι και αν είπα στο προηγούμενο post ξέχνα το. Αμαλία και πάλι Αμαλία.

Υ.Γ Τελικά στην Ελλάδα, ως κοινή γνώμη, πάμε κατα διαόλου...

Στέλιος είπε...

@Παναγιώτης: Φίλε μου, μόλις άκουσα το βραδυνό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Λοιπόν, έχει ένα είδος στατιστικής όπου φαίνεται με τί θέματα απασχολήθηκαν τα ΜΜΕ την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Αναφέρθηκαν πάνω από 2.500 φορές στον Ζαχόπουλο και στις ερωτικές περιπέτειες του χαμαιτυπείου που λέγεται "κυβέρνηση" (και με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά αυτοί την κατάντησαν έτσι!) και μόνον 700 φορές, αν θυμάμαι καλά, στο θάνατο της Μπεναζίρ Μπούτο, που ήταν μία εξέλιξη η οποία μπορεί να βάλει φωτιά σε μία πυρηνική περιοχή του πλανήτη (Πακιστάν)! Επομένως, όταν έχουμε τέτοιο χαμηλό επίπεδο σε κοινωνία, πολίτες, εκλογικό σώμα, μμε, τί καθόμαστε εμείς (και ο γιώργος!) και ψαχνόμαστε για "κοινωνίες των πολιτών", "αυτοοργάνωση", μπλογκς και τρέχα γύρευε? Εδώ φίλε μου είναι Βαλκάνια!