Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Πιέζονται...


Σηκώνει τη σημαία της καθημερινότητας   Επιμένει το ΠΑΣΟΚ να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση για θέματα οικονομίας και  καθημερινότητας. Η θετική αποτίμηση της εβδομάδας που πέρασε, με την επανάκαμψη του  Γιώργου Παπανδρέου στο πολιτικό προσκήνιο  και τις δημόσιες παρεμβάσεις για προβλήματα  που αφορούν άμεσα τον πολίτη, οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην  άσκηση ακόμη εντονότερης κριτικής στην κυβέρνηση για τα θέματα αυτά.   Υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ   Στη διεθνή κρίση επιχείρησε να αποδώσει την υπερχρέωση των νοικοκυριών ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες στη Βουλή, ενώ ανακοίνωσε έξι μέτρα για την «ανακούφιση» των δανειοληπτών, μεταξύ των οποίων: απαγόρευση κατάσχεσης για χρέη στο Δημόσιο ή σε τράπεζες του μισθού του δανειολήπτη όταν αυτός δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, καθιέρωση περιόδου χάριτος ενός έτους πριν από την κατάσχεση ακινήτου από τις τράπεζες, απαγόρευση πλειστηριασμών σε τιμή κατώτερη της αντικειμενικής τους αξίας. Τα 6 μέτρα της κυβέρνησης   1ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ πλειστηριασμών ακινήτων σε τιμή  κατώτερη της αντικειμενικής αξίας τους   2ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διεξαγωγή των πλειστηριασμών αποκλειστικά και μόνο σε Ειρηνοδικεία, με σφραγισμένες  προσφορές   3ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ περιόδου χάριτος ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου οι δανειολήπτες μπορούν να επιδιώκουν νέο διακανονισμό με την Τράπεζα   4ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ μιας κλίμακας με βάση κοινωνικά και  οικονομικά κριτήρια, ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων... Επιστροφή Γιώργου  με «Καποδίστρια 2»   O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανακάμψει πλήρως, άμεσα τουλάχιστον, δεδομένου ότι η αποθεραπεία του γίνεται επί τη βάσει συγκεκριμένου προγράμματος και με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υποτροπιάσει ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη προ 20ημέρου. Έτσι μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό αν αυτή την εβδομάδα ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει κάποια δημόσια παρέμβαση. Εικάζεται ότι αυτό θα γίνει στο συνέδριο της ΕΝΑΕ, όπου η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπουργού Πρ. Παυλόπουλου, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Στη χθεσινή συζήτηση της Βουλής, ο "Καθιστός Βούδας" για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί στο μέλλον ορισμένες από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δηλ. του Πασόκ, διότι από τον cool Alexis δεν ακούσαμε καμία πρόταση παρά μόνο κραυγές!) για τους δανειολήπτες, «εφόσον είναι εφικτές», και υιοθέτησε τις προτάσεις Γιώργου (βλ. πρόταση νόμου 19 σημείων από το Πασόκ, εδώ και εδώ) με τα 6 μέτρα που ΕΔΕΗΣΕ να θεσμοθετήσει. Πώς να το παραδεχτεί, όμως, ανοικτά? Να ήτανε η ζήλεια ψώρα...

Ενοχές: το "Βήμα" το χαβά του!

Μέσα στην όλη συζήτηση περί Αποστασίας, ποιός λέτε να μη νιώθει και τόσο καλά? Φυσικά το "Βήμα" που το 1965, μαζί με την "Ελευθερία" του Πάνου Κόκκα (η οποία τάχθηκε αναφανδόν με το μέρος Μητσοτάκη), πήγε κι αυτό να παίξει "παιχνίδια" σε βάρος του "Γέρου της Δημοκρατίας", πλην όμως η αντίδραση του κόσμου γρήγορα το επανέφερε αναγκαστικά στην ορθή γραμμή (σας θυμίζει αυτό κάτι από τον περασμένο Σεπτέμβρη?).

Σήμερα, όμως, το "Βήμα" ένιωσε την ανάγκη να ... αποστατήσει. Και αντί να θέσει το ζήτημα της ιστορικής διαστρέβλωσης στη σωστή του βάση (ότι δηλαδή η αντίδρασή μας είναι η δικαιολογημένη στάση πολιτών απέναντι στην "αμνησία" Μητσοτάκη), έρχεται και με ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα αποδίδει την όλη φασαρία ... στην αντίδραση των καραμανλικών στα όσα είπε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ! Κάποιος που δεν έζησε τα γεγονότα, λοιπόν, εύκολα βγάζει το συμπέρασμα ότι τιμητής της Δημοκρατίας μας είναι ο "καλός Καραμανλής" που αντέδρασε στα όσα ανιστόρητα είπε ο "κακός Μητσοτάκης"! Βλέπετε πώς χτίζεται το προφίλ του "καταλληλότερου"?

Μία ζωή ένα "Βήμα" πίσω!

Τί λέτε τώρα κύριε Μητσοτάκη?

Στο χωριό μου λέγανε "αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη". Η προχθεσινή προσπάθεια του Μητσοτάκη, και του "Ιδρύματος" που έστησε για να "ξεπλύνει" το "φτύσιμο" που έφαγε με τα Ιουλιανά του 1965, καταπίπτει σήμερα (όχι ότι ποτέ έγινε πιστευτός ο "Εφιάλτης" για τις "αγνές" προθέσεις του...).

Μυστική έκθεση της CΙΑ, που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» και η οποία επί 43 χρόνια παρέμενε διαβαθμισμένη ως «άκρως απόρρητη», αποκαλύπτει ότι η αποστασία, που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 1965, είχε οργανωθεί ήδη ώς τις τελευταίες λεπτομέρειες από τα μέσα του Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου, ήτοι 6 ολόκληρους μήνες πριν. Και προφανώς δεν ήταν αποτέλεσμα μιας «πολιτικής απόφασης» της στιγμής μέσα στην κρίση του Ιουλίου, όπως ισχυρίζεται τώρα ο εκ των πρωταγωνιστών εκείνων των τραγικών γεγονότων Κων. Μητσοτάκης. Οπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ του Χρ. Παπαχρήστου, "το έγγραφο που ανατρέπει ολόκληρη τη φιλολογία που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και διάφοροι ιστορικοί, είναι ένα τηλεγράφημα της CΙΑ σταλμένο από τον «σταθμό» της Αθήνας, έχει ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 1965 και επιγράφεται «Σχέδια του βασιλέως Κωνσταντίνου να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Παπανδρέου». Το τηλεγράφημα που βρέθηκε από Έλληνα ιστορικό, τον κ. Σπ. Δράινα, στη βιβλιοθήκη του Λίντον Τζόνσον, τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, εξακολουθεί να παραμένει δεσμευμένο από τη CΙΑ, με το αιτιολογικό ότι «ορισμένα εκ των προσώπων που αναφέρονται σ΄ αυτό είναι εν ζωή και η δημοσίευσή του ενδεχομένως να προκαλούσε αντιθέσεις και έξαψη πολιτικών παθών»".

Προσέξτε και την "κουτοπονηριά" του Μητσοτάκη και των λοιπών αποστατών: επισημαίνει ο καλός δημοσιογράφος ότι "το συγκλονιστικό απόρρητο έγγραφο της CΙΑ αποκαλύπτει οτι οι συνωμότες- κατονομάζεται μάλιστα ο τέως- πίεζαν τους Αμερικανούς να μη βρεθεί λύση για το το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ- ήταν η περίοδος που το θέμα είχε παραπεμφθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1964, με τις αεροπορικές επιθέσεις των Τούρκων κατά κυπριακών χωριών- επειδή κάτι τέτοιο θα αύξανε τη «λαϊκή υποστήριξη» στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον οποίο είχαν αποφασίσει να ανατρέψουν". Μήπως αυτό λέγεται προδοσία?

Ετσι διαψεύδονται και καταπίπτουν οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη, ότι δήθεν δεν υπήρξε όχι μόνο προετοιμασία, αλλά ούτε καν συνωμοσία, και βεβαίως "καμία συνεννόηση" με το Παλάτι! Το λυπηρό είναι ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ανθρωπος αυτός είναι εντελώς αδίστακτος: προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά του δε δίστασε να επικαλεστεί νεκρούς ανθρώπους, που δεν μπορούν να έχουν αντίλογο!

Διαβάστε εδώ, εδώ και εδώ.