Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Καλή Κυριακή με καλά νέα!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", το Πασόκ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 3,8% (3,9% ήταν η διαφορά τον προηγούμενο μήνα), συγκεντρώνοντας 33,1% έναντι 29,3% της ΝΔ. Η δήθεν "καταλληλότητα" του αρχι-άχρηστου εκμηδενίζεται: 39,5% έναντι 34,9% του Γιώργου Παπανδρέου.

Το σημαντικότερο εύρημα? Οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι καταλληλότερη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου (40,4%) έναντι κυβέρνησης ΝΔ με τον Κ. Καραμανλή (35,3%).

Λεπτομέρειες εδώ και εδώ.

Ν.Δ.=ΛΑ.Ο.Σ. ?

Σε συνέχεια των όσων έχουν ήδη γραφεί για τη σχέση Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. (βλ. εδώ), έρχεται το σημερινό δημοσίευμα του "Ιού" της "Ελευθεροτυπίας" που αποκαλύπτει ότι στις 22-11-2007 o E. Στυλιανίδης, αποτυχών Υπουργός Παιδείας της ΝΔ, διόρισε ως νέο πρόεδρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους έναν καθηγητή Φιλοσοφικής που είχε διοριστεί, από τη δικατορία Ιωαννίδη, και πρόεδρος του αλήστου μνήμης ΕΙΡΤ (προπαγανδιστικού κρατικού μέσου της Χούντας)!

Εβαλαν δηλαδή έναν άνθρωπο με τέτοιο παρελθόν ως υπεύθυνο του φορέα που είναι αρμόδιος για τη διαφύλαξη της θεσμικής αποτύπωσης της εθνικής συλλογικής μνήμης!

Ο διορισμός του είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ 1974/Β/461/2-5-74 και η σχετική απόφαση φέρει την υπογραφή του τότε "πρωθυπουργού" Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου (βλ. εδώ όλο το δημοσίευμα).

Λέσχη Αθανάτων: Μελίνα...

Μη χάσετε το σημερινό φύλλο της "Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας" με τον 1ο τόμο της σειράς "Λέσχη Αθανάτων", που είναι αφιερωμένος στη Μελίνα. Εχει πολύ καλό υλικό, αμέτρητες και σπάνιες φωτογραφίες και αφίσες από διάφορες χώρες όπου προβλήθηκαν οι ταινίες της.