Στη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της "Καθημερινής" και του ΣΚΑΪ (βλ. εδώ), η διαφορά είναι 5% υπέρ του Πασόκ (μόνον 1 μονάδα διαφορά από τις 6 μονάδες του Δεκεμβρίου, πράγμα απολύτως λογικό αφού ο ανασχηματισμός προκάλεσε μία στιγμιαία συσπείρωση των απελπισμένων οπαδών της ΝΔ). Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33%.

Να λοιπόν γιατί οι δήθεν "εμβριθείς αναλύσεις" των υποστηρικτών του αποχωρούντος ανίκανου Καραμανλή δεν είναι παρά ... "ευσεβείς πόθοι", υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι το Πασόκ θα συνεχίσει τη σοβαρή δουλειά και κάποια "μεγαλοσχήμονα" στελέχη του (κυρίως αυτά που ανήκουν στο γνωστό "Ρεύμα"...) δεν θα αρχίσουν πάλι την ομφαλοσκόπηση και τις γκρίνιες (για την οποία τακτική τους, ωστόσο, υπάρχει "φάρμακο": διαγραφή και παράδοσή τους στην δημόσια χλεύη, για να είμαστε εξηγημένοι). Αν το "νέο" σχήμα της ΝΔ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τώρα ελπίδες, παρά μόνον ανάμεσα στους απελπισμένους οπαδούς της και αυτές μόνον για να ξανακερδίσει ... μισή μοναδίτσα με το Πασόκ 5 μονάδες μπροστά, φανταστείτε τί θα γίνει αύριο-μεθαύριο, οπότε και θα αρχίσουν τα "φαγώματα", οι ανικανότητες, τα σκάνδαλα (βλ. π.χ. τη σημερινή Real News για την "αυτοκρατορική" συμπεριφορά του Αρούλη)...

Καλά τα λέει ο Ν. Κακαουνάκης στο "Καρφί": δείτε το επίδομα θέρμανσης, που το τάξανε και ακόμη εν έχει δοθεί όταν ήδη στο Νευροκόπι η θερμοκρασία έχει φτάσει στους -23 βαθμούς! Πότε θα το δώσουν? Τον Ιούλιο? Μήπως στην δανειοδότηση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με εγγυοδοσία του Δημοσίου, τα ίδια δε συμβαίνουν? Από τις 50.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν μόλις 240 (!), εκ των οποίων οι 220 από την καρτική ΑΤΕ, οι λοιπές Τράπεζες "σαμποτάρουν" την δανειοδότηση. Αφού προ καιρού τους "έκραξε" το Πασόκ (βλ. εδώ), αναγκάστηκε (τώρα...) το Υπουργείο Οικονομικών να εκδόσει ανακοίνωση για να "μαζέψει" την ανικανότητά της διοίκησής τους! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ!