Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ολοι ... Νορβηγία ή Ισπανία!

Θα μου πείτε "εδώ ο κόσμος καίγεται..." και εγώ σχολιάζω την Eurovision?

Ακριβώς, όμως, επειδή έχουμε την άχρηστη κυβέρνηση που έχουμε, αν ΔΕΝ προσέξουμε αύριο κατά τη σχετική ψηφοφορία, είναι δυνατόν να μας προκύψει εκ νέου κανένας ... "εθνικός θρίαμβος" και να βρεθούμε πάλι ενώπιον της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, για να μπορεί να ... "παινεύεται" σα γύφτικο σκεπάρνι ο Καραμανλής.

Επιπλέον, οι διάφορες ... "
Ρουβίτσες", που (δυστυχώς...) η ψήφος τους στις εκλογές είναι ισάξια με τη δική μου και τη δική σας, είναι ικανές να "τσιμπήσουν" στην προπαγάνδα της κρατικής ΕΡΤ και να ψηφίσουν Ν.Δ., μόνο και μόνο επειδή επί των ημερών της θα κέρδιζε ο καλός τους!

Να εξηγηθώ: δεν έχω τίποτε με τον Σάκη, την Καλομοίρα ή την Ελενα. Αν και δεν είναι ακριβώς το είδος του μουσικού ακούσματος που προτιμώ, ωστόσο δέχομαι την Eurovision ως αυτό ακριβώς που είναι: ένα show για να περάσεις το Σαββατοκύριακο με πίτσες, παρέα και κουβεντούλα.

Γιατί, όμως, αύριο πρέπει να ψηφίσουμε τους φερόμενους ως "ανταγωνιστές" μας? Εξήγησα τους λόγους και πέρυσι, όταν κέρδισε η Ρωσσία και έχασε η Καλομοίρα (βλ. εδώ):


Γιατί, αν πχ κερδίσει η Νορβηγία χάρη (και) στην ... "αλληλεγγύη" των σκανδιναυικών και των βαλτικών χωρών μεταξύ τους, θα προσφέρει μέγιστη υπηρεσία στη Δημοκρατία μας! Θα μου πείτε "τί σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο?". Και θα σας απαντήσω: έχει και παραέχει! Η άχρηστη κυβέρνηση θα "χρησιμοποιήσει" σίγουρα μία τέτοια νίκη, κατά την τακτική της Χούντας: φαντάζεστε τον Καραμανλή, τον Ρουσσόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΡΤ και τα ανίκανα "γαλάζια" φυντάνια πώς θα παινεύονταν για την νέα ... "εθνική νίκη"? Φαντάζεστε πόσο πίσω θα πήγαιναν στην ημερήσια ατζέντα κρίσιμα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά θέματα για να προβληθεί από τα ΜΜΕ η νίκη του Ρουβά? Υπενθυμίζω πάλι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την υποδοχή και τα "πανηγύρια" της ΕΡΤ στη νίκη της Ελενας Παπαρίζου. Υπενθυμίζω πάλι ότι συμπεριέλαβαν την τότε νίκη της στα ... "έργα" που είχε να ... επιδείξει η "νέα διακυβέρνηση"...


Γι'αυτό ξαναλέω: Νορβηγία, Ισπανία ή όποιον άλλον "ανταγωνιστή" μας θέλετε και σας αρέσει. Στο κάτω-κάτω έχουν πολύ ωραιότερα τραγούδια...
Υ.Γ.: δείτε εδώ και μία χιουμοριστική προσέγγιση στο ίδιο "πνεύμα"  πάντως...

Τσάμπα μάγκες στο ΚΚΕ...

Διάβασα χθες ότι ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων «Ράδιο Πρωινός» και αφού χαρακτήρισε «κολοσσιαίο σκάνδαλο» την πώληση της εταιρείας "ΓΕΡΜΑΝΟΣ", υποστήριξε ότι στη διαδικασία εμπλέκονται οι ηγεσίες του ΚΚΕ. «Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η εφορία στον Περισσό». «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του “Γερμανού’’ και έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου» είπε. Στην ερώτηση «προς τι το μένος για το ΚΚΕ», απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα μένος, επισημαίνω απλώς ότι έχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ενωση στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι εξωφρενικό; Το κόμμα αυτό γυρίζει πίσω στον Στάλιν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί». Σημειωτέον ότι ο Θ. Πάγκαλος, η Μ. Δαμανάκη και γενικά όσοι προέρχονται από τις τάξεις του ΚΚΕ έχουν έναν παραπάνω λόγο να μιλάνε, αφού γνωρίζουν τις τακτικές και τις λαμογιές του ΚΚΕ "από πρώτο χέρι"...

Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει: το ΚΚΕ κάποτε πρέπει να υποστεί τον έλεγχο της συντεταγμένης Πολιτείας, όπως τον υφίσταμαι εγώ κι εσείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες και φορολογούμενοι πολίτες. Το Πασόκ ήδη έχει αναρτήσει τα οικονομικά του στοιχεία στο διαδίκτυο, προσβάσιμα στον καθένα.

Ποιά ήταν η αντίδραση της Αλέκας? Φυσικά ενοχική και πάντα εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι το ΚΚΕ κάποτε διώχθηκε (πάντως από τη Δεξιά!). Θέλει δε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι η ίδια η εταιρία του ΚΚΕ, "Τυποεκδοτική", είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα και οι εργαζόμενοι σε αυτήν δεν μπορούν καν να απεργήσουν... «Το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές ούτε εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο». Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή! Ξεχνά η παλαιολιθική ηγέτις του ΚΚΕ ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν την χώρα που θυμούνται... Τα ξαναθυμίζουμε λοιπόν και στην ίδια, εδώ...


Υ.Γ.: για να καταλάβετε πόσο πιστεύει στην πολιτική κριτική η κυρία Αλέκα και οι δεινόσυαροι του κόμματός της, διαβάστε κι αυτό. Απειλεί με ... αγωγές! Δηλαδή τί θα πρέπει να κάνουν εναντίον του ΚΚΕ, τότε, οι χιλιάδες των αγωνιστών και των στελεχών του που συκοφαντήθηκαν από την ηγεσία κατά καιρούς ως "πράκτορες των ιμπεριαλιστών", ως "οπορτουνιστές" κλπ κλπ?