Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Διεθνής προσωπικότητα...

...είναι ο Γιώργος και το αποδεικνύει άλλη μία φορά: ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απέστειλε επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Hosny Mubarak, τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Gordon Brown, τον πρωθυπουργό της Iσπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Jose Socrates, τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας, Franz Muntefering, τον υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο Καγκελάριο του SPD, στις εκλογές του 2009, Frank – Walter Steinmeier, και την Πρόεδρο του Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας, Sonia Gandhi, όλοι ηγέτες κομμάτων - μέλων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με την οποία τους καλεί να ορίσουν τον προσωπικό τους απεσταλμένο στην «Επιτροπή Stiglitz», η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, στην Νέα Υόρκη. Ολη η επιστολή εδώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ δική μου: τον "καταλληλότερο" και στα καθ'ημάς αποκαλούμενο "Καθιστό Βούδα" (κοινώς, τον Καραμανλή) τον ξέρει κανείς από όλους αυτούς τους ηγέτες του κόσμου, με τους οποίους ο Γιώργος μιλά καθημερινώς? ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ? Τον cool Alexis, πάλι, τον ξέρει κανείς ΕΚΤΟΣ από τον Ούγκο Τσάβες? (ελεγκτέο αν τον ξέρει κι αυτός!).

Καλώς τους!

Ενα-ενα τα κόμματα της "αριστεράς" σέρνονται πίσω από την πρόταση του Κινήματος. «ΝΑΙ» στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου είπε χθες το ΚΚΕ (βλ. εδώ), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε τελικώς να ξεκαθαρίσει τη θέση του μεταθέτοντας τη λήψη της οριστικής του απόφασης σχετικά με τη στάση του για την ερχόμενη Πέμπτη.

Εδ'ω ταιριάζει το "καλώς τα παιδιά" που μας απηύθυνε κάποτε ο "πολύς" κυρ-Αλέκος!