Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

"Ελεύθερος" το 2004, "Ελεύθερος" και το 2009...



ΟΜΩΣ τόσο διαφορετικοί! Μέχρι πριν από τις εκλογές, ο "Ελεύθερος" του Μάστορα στήριζε Καραμανλή. Με πάθος! Εξάλλου, το 2004 (1ο πρωτοσέλιδο) μας έλεγε ότι με τον Καραμανλή ήρθε ... ανάσταση στη χώρα και ότι ο ίδιος ήταν ο "αρχιτέκτονας του θριάμβου"!

Μόλις ο "κουρασμένος" τους οδήγησε στα τάρταρα με την απραξία του, ο "Ελεύθερος" ξαφνικά θυμήθηκε (2ο πρωτοσέλιδο) ότι ο Καραμανλής έχει νοοτροπία "απόλυτου μονάρχη" και (για να ... πονέσει περισσότερο!) βρίσκει θετικές τις πρώτες κινήσεις Παπανδρέου!

Σε ό,τι αφορά στα του Πασόκ, κύριε Μάστορα, δεν μασάμε, το γλύψιμό σας δεν πιάνει! Σε ό,τι αφορά στα της ΝΔ, πιαστείτε μαλλί με μαλλί, δεν μας πειράζει!

ΚΛΕΦΤΕΣ... (Update)

Διαβάζω στα "ΝΕΑ" το ρεπορτάζ της Β. Κεχαγιά:

"Όπως διαπιστώθηκε σε ορισμένα υπουργεία δεν εμφανίστηκαν χθες ούτε καν οι γενικοί γραμματείς ούτε γενικοί διευθυντές ούτε ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι για να ενημερώσουν τους υπουργούς. Σε κάποια υπουργεία είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών, ενώ ακόμη και στο υπουργείο Επικρατείας υπήρχε μόνο ένας φορητός υπολογιστής χωρίς λογισμικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη δραστηριότητα του Πρωθυπουργού να γίνεται αρχικώς αναγκαστικά μέσω της Ιπποκράτους. Χάος υπήρξε και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου δεν εντοπίστηκε ούτε ένας υπολογιστής! Επιπλέον, σε κάποια από τα υπουργεία δεν υπήρχαν σταθερά τηλέφωνα και η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά μέσω των κινητών τηλεφώνων. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας δεν μπορούσε να κάνει χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού δεν υπήρχαν πουθενά οι κωδικοί για την αποστολή email. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν βρήκε καν γραφική ύλη για να εργαστεί, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αντικρύζοντας το... χάος σχολίασε πως «αν είχαμε κρίση θα επικοινωνούσαμε με σήματα καπνού»! «Βρήκαμε σβησμένους υπολογιστές, δεν υπήρχε τίποτα», δήλωσε χθες και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης αντί για υπολογιστή βρήκε ένα βιβλίο, δώρο του πρώην υφυπουργού Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, του Νομπελίστα Στίγκλιτς".

ΔΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ γιατί αυτή η κατάσταση είναι πλέον καθαρή δολιοφθορά και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει τιμωρία. Οι δε Γ.Γ. που δεν εμφανίστηκαν στα υπουργεία τους πρέπει να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος. Τέτοιες "μαγκιές" πληρώνονται, κύριοι της ΝΔ!

Update: ευτυχώς δίνει συνέχεια (ποινική...) και ο Θ.Πάγκαλος, γιατί μερικά πράγματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα!

Δεν μου άρεσε...

...αυτό που διάβασα στα "ΝΕΑ" σήμερα, ότι δηλ. οι φορολογούμενοι δεν θα αποφύγουν την πληρωμή του ΕΤΑΚ για το 2008 και το 2009. Βεβαίως, και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού τα οικονομικά στοιχεία που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση στηρίζονται ΚΑΙ στα χρήματα αυτά που τα είχε επιβάλλει και υπολογίσει η ΝΔ! Δεν μπορούσαν να καταργηθούν αμέσως... Για το επόμενο έτος πάντως το ΕΤΑΚ θα καταργηθεί ενώ είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης για επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αρκετά κλιμάκια και υψηλό αφορολόγητο όριο, όπως και των φορολογιών κληρονομιών και γονικών παροχών.

Επίσης, δεν μου άρεσε και το ότι θα πληρωθεί η έκτακτη εισφορά που επεβλήθη για φέτος στα υψηλά εισοδήματα από τη ΝΔ. Πολλοί υπόχρεοι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια και φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση ακόμα και για επιστροφή χρημάτων στους φορολογούμενους στον βαθμό που κριθεί παράνομη η επιβολή της έκτακτης εισφοράς. Νωρίτερα πάντως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να την αποσύρει καθώς η κατάσταση στο μέτωπο του ελλείμματος είναι ήδη τραγική και όπως λένε στελέχη της «η έκτακτη εισφορά και το ΕΤΑΚ αποτελούν τον λογαριασμό της Ν.Δ.».

Το γράφημα από την "Ελευθεροτυπία"

ΕΥΤΥΧΩΣ, θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ.

ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ: αν δεν δοθεί χρήμα στον κόσμο, η αγορά δεν πρόκειται να λειτουργήσει... Ο απλός κόσμος πρέπει να νιώσει ότι κάποιος τον σκέπτεται, αν θέλουμε να στηρίξει την κυβέρνηση.

Αμεση η απάντηση Μαγκριώτη και μπράβο του!

Σε αυτήν την ανάρτησή μας είχαμε μεμφθεί τον υφυπουργό Υποδομών, τον Γιάννη Μαγκριώτη, για το γεγονός ότι, την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, είχε συμμετάσχει στην εκπομπή του Ν.Ευαγγελάτου, στον ΑΝΤ1, αντί να μελετά τους φακέλους του υφυπουργείου του. Μάλιστα, επεκτείναμε τη μομφή μας και στο γεγονός ότι ο Γ.Μαγκριώτης μπήκε και στη συζήτηση για τα οικονομικά επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση, ενώ δεν ήταν ο καθ'ύλην αρμόδιος.

Την ανάρτησή μας την τίμησε με αναδημοσίευση και το Press-gr ενώ αντίστοιχο σχόλιο έκανε, από σύμπτωση ή έμπνευση, και το πολύ καλό "Θέλω να πω μία γνώμη".

Επειδή, όμως, θέλω να είμαι δίκαιος και να επικροτώ το σωστό, όπως σχολιάζω και το αρνητικό, πρέπει να ομολογήσω ότι ο υφυπουργός με εξέπληξε ευχάριστα: τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη ξημερώματα ανέβασα την ανάρτηση και έστειλα και mail στο γραφείο του και σήμερα, Παρασκευή, η απάντησή του βρισκόταν στο mail μου, ήταν ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ και ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ και την διαβάζετε και εσείς ("κλικ" για ανάγνωση):



Με ικανοποίησε ιδιαίτερα η παρ.6 της απάντησής του: "ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας και τον άμεσο έλεγχο"! Και το γεγονός ότι αναγνωρίζει αβίαστα ο υφυπουργός ότι είχαμε δίκιο ως προς την τελική εικόνα. ΟΝΤΩΣ, κάτι αλλάζει!

Αντίθεση...

Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε την διαφορά ανάμεσα στις άμεσες κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου και το ΒΑΡΥ & ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΕΛΜΑ των κυβερνήσεων Καραμανλή: η μέρα με τη νύχτα...

Συντονισμένο σχέδιο σαμποτάζ...

Εμείς τα λέγαμε εξ αρχής αλλά μας είπαν υπερβολικούς!

Διαβάστε τώρα ΕΔΩ και ΕΔΩ για το πλιάτσικο και την καταστροφή που βρήκαν στα γραφεία οι νέοι υπουργοί:

Η μεγαλύτερη καταστροφή αρχείων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. «Παρέλαβα ένα γυμνό υπουργείο. Πήραν ακόμη και τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών από το υπουργικό γραφείο!» ανέφερε σοκαρισμένος στο «Βήμα» ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Προσπαθώ να καταλάβω από τα χαρτιά τα έσοδα και τις δαπάνες. Δεν άφησαν τίποτε οργανωμένο. Το υπουργείο είναι απολύτως διαλυμένο, πρέπει να το ξαναχτίσουμε από την αρχή» συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Το γεγονός ότι δεν διαγράφηκαν απλώς κάποια στοιχεία αλλά ανοίχτηκαν οι υπολογιστές και αφαιρέθηκε από αυτούς το βασικό εξάρτημα της λειτουργίας τους εγείρει υποψίες στα στελέχη της νέας κυβέρνησης ότι υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση με κεντρική εντολή για την καταστροφή στοιχείων στα γραφεία των υπουργών, των υφυπουργών και των ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι ο κ.Πεταλωτής θα τα συγκεντρώσει όλα αυτά σε μία κατάσταση για να τα μάθουμε κάποτε... Επίσης, δεν θα πρέπει να κληθούν ΔΗΜΟΣΙΩΣ οι παλιοί υπουργοί της ΝΔ να επιστρέψουν τα κλεμμένα?

Ανοιχτή Διακυβέρνηση...

...έτοιμη μέσα σε 2 μέρες από την ορκομωσία της κυβέρνησης του Γιώργου! Για να μη λέτε ότι δεν τηρεί το λόγο του! Και δεν είναι ΜΟΝΟΝ ότι καταγράφεις στην αίτηση και τα ενδιαφέροντά σου και την κοινωνική δραστηριότητά σου, ΑΛΛΑ συμπληρώνεις, αν θες, ΚΑΙ ΤΟ BLOG ή ΤΟ SITE που έχεις! Α! Και κάτι άλλο: «Οι επιλεγέντες οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια»...

To "κλου"? ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προτείνουμε και κάποιον συμπολίτη μας που τον ξέρουμε και γνωρίζουμε ότι αξίζει για κάποια θέση (ετεροπρόταση). Για όσους δεν το ξέρουν, το σύστημα της ετεροπρότασης ισχύει στην Ισλανδία, όπου η κοινωνία και τα πολιτικά ήθη είναι τόσο προηγμένα ώστε εκεί εξελέγη η 1η γυναίκα αρχηγός-κράτους στον κόσμο (Βίγκντις Φινμπογαντότιρ). Μάλιστα, ενώ εργαζόταν στο Κρατικό Θέατρο της χώρας αυτής, η Βίγκντις προτάθηκε από συμπατριώτες της για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εξελέγη!

Α ρε καημένη Ελλαδίτσα, αν είχες εκλέξει τον Γιώργο από το 2004, τώρα θα ήσουν ευρωπαϊκή χώρα!

Σημείωση: καταλαβαίνω ότι κάποιοι αντιδρούν με το επιχείρημα ότι οι θέσεις των Γ.Γ. των υπουργείων είναι θέσεις πολιτικές και πρέπει να καλυφθούν από ανθρώπους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα του Πασόκ. Επομένως, κατά τη λογική αυτή, δεν μπορεί να είναι π.χ. ΝΔ ή ΚΚΕ. Εχει μία λογική το επιχείρημα αυτό, όμως είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει πρόβλεψη πως, όσοι δεν υλοποιήσουν το πρόγραμμα του υπουργείου τους, θα έχουν συνέπειες (υπηρεσιακές, μισθολογικές κλπ). Περαιτέρω, ποιός λογικός άνθρωπος, είτε είναι ΝΔ είτε ΚΚΕ είτε ΣΥΝ είτε ο,τιδήποτε άλλο, θα παρατήσει τη δουλειά του και το μέλλον του για να προσληφθεί και να κινδυνέψει να απολυθεί από τη νέα του θέση, αν δεν εκτελέσει τα καθήκοντά του προσηκόντως?

Επίσης, κατανοώ και ως ένα βαθμό συμμερίζομαι και άλλες ενστάσεις φίλων, όπως αυτές του "Θέλω να πω μία γνώμη". Νομίζω, όμως, ότι όπως σιγά-σιγά στήθηκε το ιντερνετικό Πασόκ, έτσι θα στηθεί και το σύστημα αυτό. Κάθε αρχή και δύσκολη.

Εγώ βλέπω ότι ο Πρωθυπουργός πάει να μας βάλει ΟΛΟΥΣ στο παιχνίδι, να μάθουμε στη συμμετοχή και να επαναδραστηριοποιηθούμε στην πολιτική, να μην τη νιώθουμε πια μία "ξένη" υπόθεση!