Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Δεν μου άρεσε...

...αυτό που διάβασα στα "ΝΕΑ" σήμερα, ότι δηλ. οι φορολογούμενοι δεν θα αποφύγουν την πληρωμή του ΕΤΑΚ για το 2008 και το 2009. Βεβαίως, και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού τα οικονομικά στοιχεία που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση στηρίζονται ΚΑΙ στα χρήματα αυτά που τα είχε επιβάλλει και υπολογίσει η ΝΔ! Δεν μπορούσαν να καταργηθούν αμέσως... Για το επόμενο έτος πάντως το ΕΤΑΚ θα καταργηθεί ενώ είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης για επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αρκετά κλιμάκια και υψηλό αφορολόγητο όριο, όπως και των φορολογιών κληρονομιών και γονικών παροχών.

Επίσης, δεν μου άρεσε και το ότι θα πληρωθεί η έκτακτη εισφορά που επεβλήθη για φέτος στα υψηλά εισοδήματα από τη ΝΔ. Πολλοί υπόχρεοι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια και φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση ακόμα και για επιστροφή χρημάτων στους φορολογούμενους στον βαθμό που κριθεί παράνομη η επιβολή της έκτακτης εισφοράς. Νωρίτερα πάντως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να την αποσύρει καθώς η κατάσταση στο μέτωπο του ελλείμματος είναι ήδη τραγική και όπως λένε στελέχη της «η έκτακτη εισφορά και το ΕΤΑΚ αποτελούν τον λογαριασμό της Ν.Δ.».

Το γράφημα από την "Ελευθεροτυπία"

ΕΥΤΥΧΩΣ, θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ.

ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ: αν δεν δοθεί χρήμα στον κόσμο, η αγορά δεν πρόκειται να λειτουργήσει... Ο απλός κόσμος πρέπει να νιώσει ότι κάποιος τον σκέπτεται, αν θέλουμε να στηρίξει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: