Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: κατά μάνα, κατά κύρη...

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη, στα "Νέα":

Διαχρονικά μαθήματα εκλογικής νοθείας παραδίδει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, σε οργανωτική οδηγία που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια εκλογικό «ευαγγέλιο» της παράταξης.
Oι ανώνυμοι συντάκτες της οδηγίας προτείνουν ακόμη και ακραίες μορφές νοθείας των αντίπαλων ψηφοδελτίων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σκίσιμο των αντίπαλων ψηφοδελτίων, με ιδιαίτερη προτίμηση αυτών της ΠΑΣΠ, αλλά και την ακύρωση όσων ψηφοδελτίων δεν είναι «γαλάζια».

Η οργάνωση φαίνεται να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιοι την ψηφίζουν ενώ συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης που φέρουν τον τίτλο «κινητοποιητές» χρεώνονται συγκεκριμένο αριθμό των ψηφοφόρων της, σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν στα εκλογικά κέντρα ... Παράλληλα δίνεται ξεκάθαρη εντολή στους εκλογικούς αντιπροσώπους της παράταξης να «ελέγχουν σχολαστικά τα στοιχεία όσων δεν ψηφίζουν ΔΑΠ». Είναι προφανές πως οι συντάκτες της οδηγίας θεωρούν δεδομένο πως τα μέλη της γαλάζιας παράταξης γνωρίζουν εκ των προτέρων τις εκλογικές προτιμήσεις των συμφοιτητών τους ... Πρόνοια λαμβάνεται και για δράση εις βάρος των μικρότερων παρατάξεων.

«Κατά την κατανομή των χώρων σε σχολές με πολλές κάλπες φροντίζουμε σε συνεννόηση με κάποιες άλλες παρατάξεις οι αίθουσες ψηφοφορίας να απέχουν μεταξύ τους, ώστε να δυσκολεύονται μικρές παρατάξεις να στελεχώνουν πολλά τραπεζάκια», τονίζεται στην οδηγία. Για κάθε δύσκολη κατάσταση αναλαμβάνουν δράση τα πιο «έμπειρα» στελέχη της ΟΝΝΕΔ, τα οποία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους εκλογικούς αντιπροσώπους.

ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ερώτημα των μελών της γαλάζιας παράταξης «τι κάνουμε με τους αντιπάλους μας;», οι συγγραφείς της οργανωτικής οδηγίας είναι ξεκάθαροι: Νοθεία. Μάλιστα, παρατίθενται δύο σχέδια, ώστε να μειωθεί αισθητά η πιθανότητα αποτυχίας. Στην πρώτη περίπτωση, η νοθεία προτείνεται πριν ακόμη τα ψηφοδέλτια καταλήξουν στην κάλπη: «Επιδιώκουμε πάνω από την κάλπη να βρίσκεται εκπρόσωπος της ΔΑΠ που θα μονογράφει τους φακέλους. Αν αυτό δεν γίνει, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ πρέπει να αναλάβει το σφράγισμα των φακέλων. Επίσης, εφόσον είναι εφικτό και δεν γίνεται αντιληπτό από άλλες παρατάξεις, καλό είναι να αποφεύγουμε “διακριτικά” τη μονογραφή φακέλων που σίγουρα περιέχουν ψηφοδέλτιο άλλης παράταξης, ώστε, αν είναι δυνατόν, να ακυρωθούν στην καταμέτρηση»! Η δεύτερη πρόταση αφορά το στάδιο της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, με αγαπημένα «θύματα» της γαλάζιας παράταξης τα πράσινα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΠ. Καλό είναι την καταμέτρηση να την αναλάβει εκπρόσωπός μας, ώστε να μη σκίζονται ψηφοδέλτια κατά το άνοιγμα του φακέλου. Εννοείται ότι μπορούμε με τρόπο διακριτικό να κάνουμε κάτι τέτοιο στα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων (κυρίως της ΠΑΣΠ)".

Υπάρχουν εισαγγελείς στη χώρα?
Ερωτώ, διότι απαγορεύεται η αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος όπως επίσης και η παρακίνηση άλλου σε διάπραξη παράνομης πράξης...

Υ.Γ.: θυμάστε τις εκλογές "βίας και νοθείας" του 1961, που διενήργησε η ΕΡΕ του Καραμανλή, καταγγέλθηκαν από Ε.Κ., ΕΔΑ και όλο τον πολιτισμένο κόσμο, και στις οποίες ψήφισαν μέχρι και τα ... δέντρα?