Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Κουίζ!


Σταυρόλεξο ... από τον Πισωγλέντη!

Μην πυροβολείτε (όλους) τους πολιτικούς...

Εχω πολλές φορές πει ότι ΔΕΝ είναι ίδιοι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί! ΟΥΤΕ είναι ίδιον της ωριμότητας μίας κοινωνίας να ισοπεδώνει πρόσωπα και πράγματα. Βεβαίως, τα "τηλε-παράθυρα" οδηγούν συνήθως άβουλες μάζες πολιτών στο να κρίνουν όλους τους πολιτικούς με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Στη σημερινή "Καθημερινή", ο Πάσχος Μανδραβέλης λέει κάποια ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα που όλοι μας κοντεύουμε να ξεχάσουμε μέσα στον "επαναστατικό πυρετό" των ημερών και στην πνιγηρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι "κομματικές κραυγές" της ΝΔ και των συμμάχων της, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

"Αυτή η χώρα –όπως και κάθε άλλη– ποτέ δεν είχε τους πολιτικούς που της άξιζαν. Κάποιοι ήταν ανώτεροι και κάποιοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ομως η Ελλάδα προόδευσε, ερήμην των τηλεπαραθύρων. Εγινε, παρά τις μεμψιμοιρίες της θολής αριστεράς και της λαϊκίστικης δημοσιογραφίας, μέλος της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και της ΟΝΕ. Οσο κι αν αυτές οι επιτυχίες ενοχλούν κάποιους εξ ευωνύμων, ήταν αστοί πολιτικοί που μας οδήγησαν εκεί. Ναι, κάποιοι ήταν καλύτεροι και κάποιοι ήταν χειρότεροι. Να τους συγκρίνουμε, αλλά όχι να τους ισοπεδώσουμε. Είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, όπως είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε πολλά. Μόνο που η ισοπεδωτική κριτική όλων των πολιτικών κρύβει μια θεωρητική μπαγαποντιά: συγκρίνεται κάθε πολιτικός με το ιδανικό και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα είναι μηδέν (σ.σ.: όποιον αριθμό κι αν διαιρέσεις με το άπειρο το αποτέλεσμα είναι μηδέν). Γι’ αυτό ας σοβαρευτούμε. Να συγκρίνουμε το υπαρκτό με το πραγματικό, τον κυβερνήτη με τον πολιτικό. Ετσι διά της αυστηρής σύγκρισης θα αποβάλουμε σταδιακά τους χειρότερους για να μείνουν οι καλύτεροι. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ποτέ στο ιδανικό, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαμε και μπορούμε να αποφύγουμε πολλά".

Διαβάστε όλο το άρθρο, εδώ. Διαφωνώ με τον Μανδραβέλη μόνον ως προς τον τίτλο: το σωστό δεν είναι να λέει: "Μην πυροβολείτε (ΑΛΛΟ) τους πολιτικούς" αλλά: "Μην πυροβολείτε (ΟΛΟΥΣ) τους πολιτικούς"...

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα...

... και πάλι, τώρα πολύ περισσότερο, πρέπει να επιδείξει το Κίνημα, μετά την, όπως προκύπει, παγίωση της διαφοράς του από την καταρρέουσα κυβέρνηση των ανδρεικέλων! Η ALCO ("Πρώτο Θέμα") δίνει 4,8% μπροστά, η Focus ("Real News") δίνει 5,6% (βλ. εδώ).

Προ της καταρρεύσεως, την έξοδο στον ανίκανο Καραμανλή δείχνει πλέον, όπως καταλαβαίνουμε, και ο ίδιος ο (κάπως σοβαρός) κυβερνητικός Τύπος...

Update: κι ενώ χαρακτήρισα έστω "κάπως σοβαρή" την "Καθημερινή", διαβάζω στο "Πρόχειρο Τετράδιο" του Παναγιώτη Παπαχατζή ότι κυριακάτικα άλλαξε ο υπότιτλος της εφημερίδας από την Α' στη Β' έκδοση, που βλέπετε εδώ! Στην αρχική έκδοση ο υπότιτλος ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ και ΣΚΛΗΡΟΣ: "Ανάγκη κάλυψης του ελλείμματος διακυβέρνησης" !!!

Ποιός "πίεσε" γι'αυτήν την αλλαγή "επί του πιεστηρίου"? Κάτι τέτοια δεν γίνονταν επί Χούντας? Νιώθουν περήφανοι εκεί στην "Κ" που υποκύπτουν σε τέτοιες πιέσεις?

Χωρίς σχόλια...


Από τον Flash.gr

Κάποιοι τολμούν να πάρουν θέση...

'Οπως και άλλες φορές, έτσι και στις 8/12, μεσούσης της αναταραχής, αναρωτήθηκα με σχετική ανάρτησή μου (βλ. εδώ) "πού είναι οι διανούμενοι της χώρας?", οι οποίοι, όταν κυβερνούσε το Πασόκ, κάθε λίγο και λιγάκι υπέγραφαν κείμενα δήθεν "διαμαρτυρίας" και τώρα έχουν κυριολεκτικά "καταπιεί" μία εν ψυχρώ δολοφονία ανύποπτου πολίτη, για να μην χαλάσουν το προφίλ του Καραμανλή!

Ετσι, χάρηκα σήμερα που με διαψεύδει μία συγγραφέας. Μπορεί να μην είναι από τα "τρανταχτά" ονόματα (που "εξαργύρωσαν" τη σιωπή τους στο βωμό της ΝΔ), αλλά τα λέει "έξω από τα δόντια"! Η συγγραφέας Ελένη Καπλάνη, που τα βιβλία της εκδίδει ο εκδοτικός οίκος Α. Λιβάνη, στο σημερινό "Πρώτο Θέμα":

"Κατηγορώ την κυβέρνηση για πλήρη ανικανότητα στα οικονομικά ... Κατηγορώ την κυβέρνηση διότι τα εισοδήματα των αγροτών κάθε χρόνο συρρικνώνονται ... Κατηγορώ αυτήν την κυβέρνηση διότι στην καθημερινή της ατζέντα έχει οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα σκάνδαλο ... Κατηγορώ την κυβέρνηση για ηθική πτώση όλων ανεξαιρέτως των θεσμών και των σχέσεων ... Τους κατηγορώ για υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων ... Το μεγαλύτερο όμως κατηγορώ μου, αυτό που για μένα θεωρείται εθνική προδοσία, είναι για τα θλιμμένα μάτια των νέων ... που ξέρουν ότι είναι η πιο αδικημένη γενιά μετά τη γενιά του πολέμου".

Και καταλήξει σε κάτι που το έχω πει πολλές φορές: "...αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, δεν κατάλαβε ότι οι καιροί αλλάζουν και η χώρα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης, όπως η πράσινη ανάπτυξη που διατυμπανίζει χρόνια τώρα ο Γιώργος και οι 'ελληνάρες' αρχικά τον χλεύαζαν ώσπου δειλά δειλά άρχιζαν να το ψελλίζουν κι αυτοί...".