Στο νέο γκάλοπ της GPO για το "Μέγκα" αποτυπώνεται πάλι το ίδιο γνώριμο σκηνικό: μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πέφτει η ΝΔ, πέφτει πιο πολύ το Πασόκ... (βλ. αναδημοσίευσή του στην "Ελευθεροτυπία").
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το συζητώ: μόδα είναι, θα περάσει. Σήμερα λανσάρει νέο, άφθαρτο αρχηγό, λογικό είναι όλα τα παιδάκια και οι νεολαίοι να γοητεύονται. Με τον ίδιο τρόπο, έγινε "υπολογίσιμη" δύναμη το 1989 ο ενιαίος "Συνασπισμός", αλλά σύντομα οι "σύντροφοι" προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα και διασπάστηκαν εκ νέου: οι άνθρωποι έχουν μάθει να κάνουν μόνον κριτική, δεν μπορούν να διαχειριστούν κρίσεις ούτε να δώσουν λύσεις!
Η πτώση του Πασόκ, ενώ ζούμε τέτοιες μέρες με την αχαρακτήριστη κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ένα φαινόμενο που αποτέλεσε πεδίο έρευνας για πολλούς, ειδήμονες και μη, εδώ και καιρό. Δεν ξέρω αν συμφωνούμε, αλλά εν τέλει (πέρα από όσα έχουν ειπωθεί) νομίζω ότι η αιτία αυτής της κατάστασης μπορεί σχετικά ασφαλώς να εντοπισθεί στη γενικότερη εντύπωση διαφθοράς που είχε δημιουργηθεί κατά την τελευταία περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη (πέρα από το αδιαμφισβήτητο τεχνοκρατικό έργο τους): δεν το υποστηρίζω αυτό για να "αθωώσω" τον Γιώργο (έχω μιλήσει και για τα "συν" και για τα "πλην" του!), αλλά τί άλλο πχ μπορεί να αποδεικνύει το γεγονός ότι γίνεται ντόρος για "χρηματισμό" από τη Siemens και αμέσως προκύπτει καυγάς Χρυσοχοϊδη-Παπαντωνίου? Είναι προφανές, δηλαδή, ότι ο κόσμος ακόμη "συνδέει" το Πασόκ με "μη ανεκτές" (το λιγότερο!) συμπεριφορές υπουργών του Κινήματος, γι'αυτό και δεν φθείρεται η ΝΔ. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι λάθος του Γιώργου! Είναι λάθος αυτών που βούτηξαν το δάκτυλο στο μέλι και έτσι σπίλωσαν την υπόληψη ενός ολόκληρου κόμματος. Ευθύνη του Γιώργου είναι ότι δεν τους πέταξε έξω!
Υ.Γ.: Αν και εν προκειμένω φταίμε και εμείς οι ψηφοφόροι του Κινήματος: αφ' ενός, γιατί τους ξαναβγάζουμε βουλευτές ? Αφ' ετέρου, αν έκανε τέτοιες διαγραφές ο Πρόεδρος, θα γκρινιάζαμε ότι αδρανοποιεί "ιστορικά στελέχη" και βάζει ... "άκαπνους"...