Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: δεν ξέρουν τί τους γίνεται (αλλά θέλουν να μας ..κυβερνήσουν)!

Η φωτογραφία είναι από την τελευταία Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: ο κος Τσίπρας εξηγεί το πολιτικό πρόγραμμα στην "Κοκκινοπράσινη" συνιστώσα!

Από τα σημερινά "Νέα":

"Επεισοδιακή γενική συνέλευση για την 'Αυγή':
φρένο στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για άμεσες αλλαγές στο οργανωτικό και διοικητικό σχήμα της εφημερίδας 'Αυγή' έβαλε η γενική συνέλευση των μετόχων της εφημερίδας. Η γενική συνέλευση, η οποία επρόκειτο να πάρει απόφαση επί της πρότασης της ηγεσίας του ΣΥΝ, κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα όταν ο κ. Τσίπρας, παραβλέποντας το γεγονός ότι -βάσει του νόμου- το 8% των μικρομετόχων αποφάσισε υπέρ της αναβολής λήψης απόφασης για τη συγχώνευση της 'Αυγής και του ραδιοσταθμού 'Στο Κόκκινο', ζήτησε να γίνει ενδεικτική ψηφοφορία επί της πρότασης που είχε παρουσιάσει νωρίτερα προς το Σώμα. Κάποιοι μέτοχοι μάλιστα άρχισαν να φωνάζουν εκτοξεύοντας και ύβρεις, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε να αποχωρήσει από τη διαδικασία αφήνοντας στη θέση του τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΝ ... Απέναντι στην πρόταση Τσίπρα κατατέθηκε αντιπρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της 'Αυγή' και την παρουσίασε ο Γ. Νικολάου εκ μέρους της πλειοψηφίας του Συμβουλίου. Σ΄ αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι 'η μεταχείριση του Δ.Σ. και των στελεχών της εφημερίδας (από την ηγεσία του κόμματος) είναι προσβλητική έως εχθρική, ακατανόητη και πολιτικά αλλά και προσωπικά για στελέχη του ΣΥΝ και της Αριστεράς με πολυετή παρουσία και δράση".

Από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία":

"
Πολλά «μαγαζιά»: αν κάποια στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα ήθελαν να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, δεν πρόκειται να το δουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Οπως έγινε γνωστό, μία νέα συνιστώσα ήρθε να προστεθεί στις 12 υπάρχουσες. Πρόκειται για τους «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας», που προέρχονται από τη διάσπαση μιας άλλης συνιστώσας, της «Οικολογικής Παρέμβασης». Στόχος είναι η «συμπαράταξη στους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες». Η πρόσθεση μιας νέας συνιστώσας που προέρχεται από τη διάσπαση μιας άλλης δεν δημιουργεί θετικά δεδομένα. Αντίθετα, προκαλεί προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να μεγαλώσει. Και όταν οι δυνάμεις του αυξηθούν στη Βουλή, θα κληθεί να τοποθετηθεί στα θέματα που προκάλεσαν διχογνωμίες και οδήγησαν σε διασπάσεις και στη λειτουργία μικρών «μαγαζιών». Και αυτό δεν αξίζει ούτε στην Ιστορία της Αριστεράς ούτε στα περισσότερα στελέχη της".

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτός είναι ο ... ΣΥΡΙΖΑ που με αναίδεια καμαρώνει δήθεν ως "το αντίπαλο δέος" του Πασόκ και θέλει να γίνει η ... προοπτική της αριστεράς? Αυτός, που δεν μπορεί να κάνει ΟΥΤΕ μία γενική συνέλευση στην εφημερίδα του γιατί οι μεν επιτίθενται στους δε και τανάπαλιν? Αυτός, που η μία συνιστώσα των 10 ατόμων διασπάται σε 2 μέρη Χ 5 άτομα, και όλα μαζί δε μπορούν να συμφωνήσουν για 2-3 βασικές προγραμματικές θέσεις? Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πιάσει 15% στις ευρωεκλογές, όταν δεν ξέρει η δεξιά του τί ποιεί η αριστερά του? Σαν δε ντρέπονται, λέω εγώ...

Πανικός...

Με την παραίτηση της Μάρας, οι νεοδημοκράτες βγήκαν από τα ρούχα τους!

'Αρα, Μάρα, Κουκουνάρα!

Από τη δήλωση του Θ.Ρουσόπουλου για την κακήν κακώς παραίτηση της Μάρας:

«Ελπίζω η σημερινή δήλωση του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Και αυτό για να μάθουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες πως, στον 21ο αιώνα, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους, να ζουν στη σκιά τους, χωρίς εργασία, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς αυτονομία δράσης, εν τέλει δηλαδή χωρίς προσωπικότητα...».

Από τη δήλωση της Μάρας για την εμπλοκή του Θόδωρου και την κακήν κακώς παραίτησή της:

«Το τελευταίο διάστημα δέχομαι μια σειρά από επιθέσεις γιατί εργάζομαι ως δημοσιογράφος. Υπενθυμίζω σε όσους προφασίζονται ότι το αγνοούν, ότι είμαι δημοσιογράφος από το 1988 και εργάζομαι σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανελλιπώς μετά τις δημοσιογραφικές μου σπουδές πριν από 20 και πλέον χρόνια ... Παρά ταύτα, και προτάσσοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη, αποφάσισα να αναστείλω την επαγγελματική μου δραστηριότητα στη δημοσιογραφία. Εκφράζω τη λύπη μου για όλους εκείνους που με τη στάση τους έδειξαν ότι συχνά περισσεύει η υποκρισία».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?

Αρες...,

Μάρες...,

Κουκουνάρες!

Για την ταμπακιέρα, ούτε λόγος το ζεύγος! ΟΥΣΤ!