Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: δεν ξέρουν τί τους γίνεται (αλλά θέλουν να μας ..κυβερνήσουν)!

Η φωτογραφία είναι από την τελευταία Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: ο κος Τσίπρας εξηγεί το πολιτικό πρόγραμμα στην "Κοκκινοπράσινη" συνιστώσα!

Από τα σημερινά "Νέα":

"Επεισοδιακή γενική συνέλευση για την 'Αυγή':
φρένο στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για άμεσες αλλαγές στο οργανωτικό και διοικητικό σχήμα της εφημερίδας 'Αυγή' έβαλε η γενική συνέλευση των μετόχων της εφημερίδας. Η γενική συνέλευση, η οποία επρόκειτο να πάρει απόφαση επί της πρότασης της ηγεσίας του ΣΥΝ, κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα όταν ο κ. Τσίπρας, παραβλέποντας το γεγονός ότι -βάσει του νόμου- το 8% των μικρομετόχων αποφάσισε υπέρ της αναβολής λήψης απόφασης για τη συγχώνευση της 'Αυγής και του ραδιοσταθμού 'Στο Κόκκινο', ζήτησε να γίνει ενδεικτική ψηφοφορία επί της πρότασης που είχε παρουσιάσει νωρίτερα προς το Σώμα. Κάποιοι μέτοχοι μάλιστα άρχισαν να φωνάζουν εκτοξεύοντας και ύβρεις, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε να αποχωρήσει από τη διαδικασία αφήνοντας στη θέση του τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΝ ... Απέναντι στην πρόταση Τσίπρα κατατέθηκε αντιπρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της 'Αυγή' και την παρουσίασε ο Γ. Νικολάου εκ μέρους της πλειοψηφίας του Συμβουλίου. Σ΄ αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι 'η μεταχείριση του Δ.Σ. και των στελεχών της εφημερίδας (από την ηγεσία του κόμματος) είναι προσβλητική έως εχθρική, ακατανόητη και πολιτικά αλλά και προσωπικά για στελέχη του ΣΥΝ και της Αριστεράς με πολυετή παρουσία και δράση".

Από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία":

"
Πολλά «μαγαζιά»: αν κάποια στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα ήθελαν να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, δεν πρόκειται να το δουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Οπως έγινε γνωστό, μία νέα συνιστώσα ήρθε να προστεθεί στις 12 υπάρχουσες. Πρόκειται για τους «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας», που προέρχονται από τη διάσπαση μιας άλλης συνιστώσας, της «Οικολογικής Παρέμβασης». Στόχος είναι η «συμπαράταξη στους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες». Η πρόσθεση μιας νέας συνιστώσας που προέρχεται από τη διάσπαση μιας άλλης δεν δημιουργεί θετικά δεδομένα. Αντίθετα, προκαλεί προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να μεγαλώσει. Και όταν οι δυνάμεις του αυξηθούν στη Βουλή, θα κληθεί να τοποθετηθεί στα θέματα που προκάλεσαν διχογνωμίες και οδήγησαν σε διασπάσεις και στη λειτουργία μικρών «μαγαζιών». Και αυτό δεν αξίζει ούτε στην Ιστορία της Αριστεράς ούτε στα περισσότερα στελέχη της".

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτός είναι ο ... ΣΥΡΙΖΑ που με αναίδεια καμαρώνει δήθεν ως "το αντίπαλο δέος" του Πασόκ και θέλει να γίνει η ... προοπτική της αριστεράς? Αυτός, που δεν μπορεί να κάνει ΟΥΤΕ μία γενική συνέλευση στην εφημερίδα του γιατί οι μεν επιτίθενται στους δε και τανάπαλιν? Αυτός, που η μία συνιστώσα των 10 ατόμων διασπάται σε 2 μέρη Χ 5 άτομα, και όλα μαζί δε μπορούν να συμφωνήσουν για 2-3 βασικές προγραμματικές θέσεις? Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πιάσει 15% στις ευρωεκλογές, όταν δεν ξέρει η δεξιά του τί ποιεί η αριστερά του? Σαν δε ντρέπονται, λέω εγώ...

4 σχόλια:

Ορέστης είπε...

Ας κατάφερναν να σχηματίσουν 1 συνισταμένη της προκοπής και ας ήταν 10000 συνιστώσες αλλά επί του παρόντος μάλλον διασκέδαση προκαλούν. Αγνοούσα ομολογώ την ύπαρξη των "οικοσοσιαλιστών"...ευχαριστώ για την ενημέρωση Στέλιο :)

gpapoul είπε...

Να εύχονται εκεί μέσα, να μην κλείσει ποτέ το «μαγαζί»… Γιατί αν κλείσει, με τόσα …«μερίδια» να δούμε ποιος θα πρώτο-κληρονομήσει…:-)

phlou...flis είπε...

Παρόμοιες καταστάσεις έχουμε δει κι αλλού. Το "μπαλόνι" Τσίπρα φουσκώνει και ξεφουσκώνει. Αλλά ΚΑΙ εξαιτίας του ξυπνάει και το Πασόκ. Ας περιμένουμε τη συνέχεια

Στην Καρδιά μας η Ελλάδα είπε...

Που είναι βρε παιδιά αυτός ο Τσίπρας ??? άφαντος ... για μένα ήταν θέμα χρόνου να πάει σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ πήρε τόσους μήνες δουλειά και μελέτη για το οικονομικό πρόγραμμα ...πέστε μου έναν που δούλεψε σε αυτή τη κατεύθυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς ! εεε... είναι επόμενο να έχει αυτή την κατάληξη ... εγώ τον τοποθετώ στο 4,8 % το πολύ 5,5% παραπάνω με τίποτε και όσο πάμε προς τις εκλογές εκει συρρικνώνεται και φυσικά θα είναι για αυτούς ΜΕΓΑ επιτυχία να τους χαιρόμαστε....