Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αντί άλλης απαντήσεως...

Κάποιοι αναγνώστες, που άφησαν σχόλια (θα τα χαρακτήριζα "μίζερα"), "επικρίνουν" το Κίνημα γιατί ζήτησε εκλογές. Απάντησα δεόντως: τί άλλο πρέπει να ζητήσει μία υπεύθυνη πολιτική δύναμη ενώπιον ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟΥ και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΥ κενού εξουσίας?

Αντί άλλου σχολίου, αναδημοσιεύω το σχόλιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψυχογιού στο "Βήμα" (στήλη "Γνώμες"):

"Επανειλημμένα έγραψα προσφάτως ότι η πολιτική κατάσταση είναι τόσο ασταθής ώστε «η κυβέρνηση θα πάει από αδέσποτη». Δυστυχώς, θα πάει από σφαίρα που κόστισε τη ζωή εφήβου- αλλά θα πάρει και εμάς μαζί της;

Πέρυσι πυρπολήθηκαν τα δάση,
εφέτος πυρπολούνται οι πόλεις. Η χώρα είναι ανοχύρωτη, δεν έχει βρεθεί ποτέ άλλοτε σε τέτοια κατάσταση κρίσης, αταξίας, ανομίας, όπου μερικές εκατοντάδες βανδάλων και λαφυραγωγών καίνε και καταστρέφουναντιστρόφως, δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο να πετά η Αστυνομία δακρυγόνα σε σταθμούς μετρό και να εγκλωβίζει τον κόσμο μέσα: είναι τρομοκρατική ενέργεια, σαν τα τοξικά αέρια στο μετρό του Τόκιο. Είναι προβοκάτσια να στέλνονται ΜΑΤ στην κηδεία, εγκληματικό να πυροβολούν οι Ζητάδες στη Νέα Σμύρνη. Φθάσαμε να ανησυχεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και το Πεκίνο να ζητεί προστασία των υπηκόων του- λες και βρισκόμαστε στην 21η Απριλίου 1967. Ομως ο έλληνας υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος δεν ανησυχεί: βοούν οι αίθουσες σύνταξης ότι το βράδυ της Δευτέρας ήταν ώρες στο τηλέφωνο να διαμαρτύρεται σε δημοσιογράφους ότι τον αδικούν οι ειδήσεις- και έξω η Αθήνα καιγόταν· από το Μαξίμου πάλι, ήσαν απασχολημένοι να διαδίδουν φήμες περί «κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Είναι σωστό να ζητεί ο Πρωθυπουργός από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να μη γίνουν διαδηλώσεις, θα έπρεπε μόνες τους να το έχουν αποφασίσει- ο ίδιος όμως τι κάνει με το κράτος που του αναθέσαμε να διαχειρίζεται και το έχει διαλύσει; Πρόκειται για κυβέρνηση ανίκανη και επικίνδυνη, πρέπει το γρηγορότερο να φύγει".-

Αν, λοιπόν, "πρέπει" να φύγει μία "ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση", όπως αυτή του Καραμανλή, ΠΟΙΑ είναι η διέξοδος προς ανάδειξη της διαδόχου κατάστασης, ΠΛΗΝ των εκλογών? Τί διαφορετικό είπε ο Γιώργος?

Κάτι "παίζει"....

Για διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Γ. Κρόγια, που αποδεικνύει με γεγονότα ότι, όπως συνέβη και με τις φωτιές, η άχρηστη κυβέρνηση "βολεύεται" με το μπάχαλο που επικράτησε!

Εχω μόνον μία παρατήρηση: ό,τι κι αν κάνει πλέον ο άφαντος Καραμανλής, γυρίζει εναντίον του πλεόν. Το ισοζύγιο είναι εις βάρος του.

ΝΤΡΟΠΗ!

Ο γνωστός "τηλε-σταρ" δικηγόρος, συνήγορος του δράστη της δολοφονίας, εξέφρασε τη "λύπη του" (!!!) για τους πολιτικούς ταγούς, οι οποίοι όπως είπε, «προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, δεν σκέφτηκαν ούτε το παιδί, που είναι το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας, ούτε τους αστυνομικούς»… (βλ. εδώ, επίθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

Κύριε "συνάδερφε", έχετε πολύ "αμαρτωλό" παρελθόν (και παρόν!) και πολύ μικρό (έως ... ελάχιστο!) ανάστημα, για να μπορέσετε να δώσετε μαθήματα προς έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε επί Χούντας για να είστε εσείς σήμερα ελεύθερος (
το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 βρήκε τον Κάρολο Παπούλια στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, όπου πρωτοστάτησε στην οργάνωση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ενωσης Εξωτερικού, η οποία οργάνωσε και κινητοποίησε τους Ελληνες εργαζομένους, φοιτητές και επιστήμονες της Δυτικής Ευρώπης εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της πρώτης συνδικαλιστικής αντιστασιακής οργάνωσης και ήταν ένας από τους τακτικότερους συνεργάτες της Ντόϊτσε Βέλλε) και που, όπως και ο πρώην Πρόεδρος Κ. Στεφανόπουλος, αποτελεί τη "ζώσα συνείδηση" της ελληνικής κοινωνίας!

Αντιθέτως με τις δικές του περγαμηνές, εσείς έχετε ΜΟΝΟΝ να επιδείξετε σουλατσάρισμα στη Μύκονο, ξυλοδαρμό της συζύγου σας, μπουκαρίσματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, και, από σήμερα, και κατασυκοφάντηση των νεκρών θυμάτων των πελατών σας. Περαιτέρω, το τεκμήριο της ενοχής είναι,
εν προκειμένω, σε βάρος σας, καθώς ενεργείτε ως έμμισθος εντολέας του δράστη πελάτη σας! Αλήθεια, εσείς που είστε ποινικολόγος, τί λέτε, η συμπεριφορά σας δεν περιγράφει τα όρια του αδικήματος της προσβολής μνήμης τεθνεώτος? Ευτυχώς και προς τιμή της, σας διέψευσε πάραυτα η Σχολή Μωραϊτη (βλ. και εδώ).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, είπαμε ότι δεν περιμένουμε καλλιγραφίες από "της μυλωνούς τον κ...λο", αλλά έχετε ξεπεράσει τα όρια πλέον!

[δείτε και την ανάλογη ανάρτηση του 'Αγιου, εδώ]

ΑΠΟΡΙΕΣ...

ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να μου απαντήσει πειστικά στα εξής ερωτήματα:

(α) γιατί σήμερα, στο διάστημα από 17.00 έως και τώρα περίπου (18.38), το ρεύμα διακόπτεται συνεχώς και κάθε 5 λεπτά στην οδό Κουντουριώτου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης? Η ΔΕΗ του καραμανλικού Αθανασόπουλου θα μας αποζημιώσει αν καούν οι ηλεκτρικές συσκευές?

(β) γιατί οι καραβανάδες του Στρατού ανακάλεσαν άδειες και εξόδους στρατιωτών ΚΑΙ χθες ΚΑΙ σήμερα και ζήτησαν από τα φανταράκια να γυρίσουν άρον-άρον στα στρατόπεδά τους και ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ, με την αιτιολογία ότι ισχύουν "αυξημένα μέτρα ασφαλείας", τη στιγμή που τα μόνιμα στελέχη και οι διοικητές των στρατοπέδων αυτών κοιμήθηκαν στα σπίτια τους και όχι μέσα στα στρατόπεδα? Τα φανταράκια θα πληρώσουν τη νύφη? Είναι οι αναταραχές και πάλι μία αφορμή για καψώνι? Ντροπή σας ρε!

'Αλλη αντίληψη...

Σε συνέχεια των όσων έγραφα χθες, έρχεται η ανάρτηση του Γ. Κρόγια, με την οποία συμφωνώ απόλυτα, καθώς δείχνει το επίπεδο πολιτισμού του Κινήματος και φανερώνει μια "σκανδιναβική" αντίληψη εξουσίας, πολύ πιο ανθρώπινης:



"Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργεύων που δεν έχουν τσίπα να καταλάβουν ότι καταστρέφουν τον τόπο κάθε μέρα που παραμένουν στη θέση τους. Απλά σφιχταγκαλιάζουν την καρέκλα για να προλάβουν να γλείψουν και τον πάτο της κατσαρόλας.
Κόμματα της αριστεράς που τσακώνονται την ημέρα που θρηνεί όλη η Ελλάδα. Το ένα μιλάει σαν τον Πολύδωρα, το άλλο πέφτει στη λούμπα κυβέρνησης-ΚΚΕ. Και όλα αυτά για το 1 με 2% του εκλογικού σώματος...
Ένα ΛΑΟΣ που απλά ενδιαφέρεται να αποσπάσει ανταλλάγματα από τη στήριξη του στον καταρρέοντα Καραμανλή.
Και τέλος ένα κόμμα και ένας ηγέτης που έσωσαν -και- χθες την τιμή του πολιτικού κόσμου με την υπεύθυνη στάση τους.
Γουστάρω το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Γιατί είναι ήρεμη δύναμη σε μια εποχή καλλιέργειας σκόπιμης ανασφάλειας. Γιατί δίνει ελπίδα σε μια εποχή απελπισίας".-

3χίλιαρα τότε, 10χίλιαρα τώρα!













2007, πυρκαγιές Ηλείας: μοίρασαν 3χίλιαρα για να εξαγοράσουν ψήφους και συνειδήσεις και να καλύψουν την ανικανότητά τους.


Του Στάθη από την "Ελευθεροτυπία"

Σκέψου καλά: από τους πυρόπληκτους τα ζήτησαν ΠΙΣΩ μόλις πέτυχαν το σκοπό τους! Είσαι σίγουρος ότι δε θα κάνουν το ΙΔΙΟ και σήμερα?

Σκέψου διπλά: σου αρκεί να ΜΗΝ μπορεί το Κράτος να κάνει τη δουλειά του και ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ να έρχεται ο "καταλληλότερος" και να εξαγοράζει τη σιωπή σου και την ψήφο σου με ΞΕΝΑ (όχι δικά του αλλά δικά σου!) χρήματα?

Η απάντηση του Κινήματος, εδώ.

Παγκόσμια αποκλειστικότητα του "Αρατε Πύλας"!

Το "Αρατε Πύλας" σήμερα έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ είδηση, που σίγουρα θα μας οδηγήσει σε υποψηφιότητα για "Βραβείο Πούλιτζερ"! Αποκαλύπτουμε στην ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ βαριέται να κυβερνήσει ο άφαντος εδώ και μέρες Καραμανλής! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ φεύγει νωρίς από το Μαξίμου καθημερινά και πάει στη Ραφήνα και ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δεν κατεβαίνει από κει στην Αθήνα τα σαββατοκύριακα! Είστε έτοιμοι?

Ο λόγος, λοιπόν, είναι το ΝΕΟ παιχνίδι του PlayStation, το Lair! Γιατί να κουραστεί να κυβερνήσει, όταν (σύμφωνα με την παρουσίαση του νέου παιχνιδιού στο επίσημο site της εταιρίας):

"Σε έναν κόσμο χτυπημένο από τις φυσικές καταστροφές, δύο πολιτισμοί μάχονται για το ποιος θα ελέγχει τα εναπομείναντα ύδατα του πλανήτη ... Το Lair εξιστορεί την προσπάθεια ενός πολιτισμού που προσπαθεί να εξολοθρεύσει τους αντιπάλους του. Παίρνετε το ρόλο ενός elite Sky Guard και καβαλάτε έναν εντυπωσιακό ιπτάμενο δράκο με αρκετά ισχυρές πολεμικές δυνατότητες. Με την δύναμη να ελέγχετε ένα τόσο μεγάλο τέρας, μπορείτε να το οδηγήσετε κατά μέτωπο στο αντίπαλο στρατόπεδο και να προκαλέσετε τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ελέγξτε την απόλυτη πολεμική μηχανή, την ώρα που ψάχνετε την καλύτερη στρατηγική για μάχες τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Ζήστε έναν μύθο με κόντρες, προδοσίες και εκδίκηση μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο μυθικά τέρατα, το κάθε ένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπείτε στην μάχη στην πλάτη ενός τεράστιου δράκου – κινηθείτε στον αέρα και προκαλέστε τα πιο ισχυρά χτυπήματα στους αντιπάλους. Μοναδικά γραφικά – ένας μοναδικός φανταστικός κόσμος γεμάτος εκπληκτικά τοπία και τεράστια πλάσματα πνίγεται από τον πόλεμο".

Με τέτοια περιπέτεια, γραφικά και στόρυ, κι εγώ βαριέμαι να δουλέψω! Γιατί να δουλέψει ο Καραμανλής που έχει και φυσική ροπή στην τεμπελιά?

[για να γελάσουμε και λίγο, μέσα στην όλη μαυρίλα που προέκυψε... ευχαριστώ τη Sony Hellas AEE για τον αυτόβουλο εκ μέρους μου "δανεισμό" του παιχνιδιού της στην ανάρτηση αυτή]

Ολοι μαζί ενάντια στην καφρίλα...

Το μπλογκ Medeon-Sociopolitics κάνει μία τιμητική αναφορά στο "Αρατε Πύλας" και στο "Πρόχειρο Τετράδιο" του Παναγιώτη Παπαχατζή για τα κοινά μας σχόλια εν σχέσει με την ψευδεπίγραφη και επιλεκτική "σάτυρα" των Λάκηδων κατά του Κινήματος και του Γιώργου. Ευχαριστώ τους συντελεστές του (αν και δε θεωρώ τον εαυτό μου καταξιωμένο blogger όπως είναι ο παλαίμαχος Παναγιώτης!) και παραθέτω την ανάρτησή τους:

Καλό μήνα σε όλους. Όταν πρίν από λίγους μήνες παρέα με τους καταξιωμένους bloggers Παναγιώτη Παπαχατζή και Στέλιο Μ. φέρναμε στην επιφάνεια το θέμα της επιλεκτικής σάτιράς του Λαζόπουλου με αφορμή τότε το ξεπούλημα του ΟΤΕ που το φόρτωνε στο ΠΑΣΟΚ ο απίθανος, εγώ τουλάχιστον δεν μπορούσα να προβλέψω την έκταση που θα έπαιρνε το θέμα τις τελευταίες δύο μέρες. Μέχρι και γκρούπ έγινε στο facebook σχεδόν μέ τον ίδιο τίτλο του παλιού μου άρθρου που βλέπετε στο παρακάτω link: Λάκης: Ο σύγχρονος κυβερνητικός εκπρόσωπος της επιθεώρησης.

[Ολη η ανάρτηση, εδώ]