Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Απατεώνες και με τη "βούλα" της δικής ΤΟΥΣ αστυνομίας!

Στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δημοσιεύτηκε μία είδηση, που δεν της δόθηκε η απαραίτητη δημοσιότητα είτε λόγω εορτών είτε λόγω της συστηματικής προσπάθειας των ΜΜΕ να μην εκτεθεί ο "Καθιστός Βούδας":

"Ανθρακας αποδείχθηκε από την πολύμηνη έρευνα των αρχών ασφαλείας και δη της Αντιτρομοκρατικής το άλλοθι περί ασύμμετρων απειλών που αναζήτησε η κυβέρνηση, προφανώς για να καλύψει τις τεράστιες αδυναμίες τις οποίες επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός κατά το φονικό, πύρινο καλοκαίρι του 2007 που στοίχισε δεκάδες ζωές αλλά και τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων ετών ... Η επίπονη και πολύμηνη έρευνα δεν αποκάλυψε ούτε τρομοκράτες, ούτε ξένους δακτύλους, ούτε πράκτορες. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι πυρκαγιές οφείλονταν κυρίως σε εμπρησμούς από πρόθεση με γνωστά ή άγνωστα αίτια κατά περίπτωση και σε αμέλεια. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν συνολικά 75 συλλήψεις δραστών εκ των οποίων 45 από πρόθεση και 30 από αμέλεια" (βλ. το γράφημα από την εφημερίδα).

Απεδείχθη, επομένως, περίτρανα, από την έρευνα που η ίδια η κυβέρνηση ανέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ., ότι η ΝΔ «έπαιξε» με το σενάριο των ασύμμετρων απειλών και τις εκδοχές πως «η χώρα δέχεται επίθεση», προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα από τη βιβλική φυσική καταστροφή. Μ' αυτά τα τεχνάσματα και το περίφημο «τριχίλιαρο εξπρές» πέτυχε μια «επικοινωνιακή νίκη» πάνω στα αποκαΐδια.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? Οι εισαγγελείς, που επί Πασόκ ασκούσαν δίωξη για το παραμικρό, δεν έχουν ακούσει τίποτε για "ψευδή παράσταση γεγονότων" και για "διασπορά ψευδών ειδήσεων"?

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...

Διαβάσαμε την ανάρτηση στο μπλογκ του Πανόπτη: "15 παιδάκια κάτω των 3 ετών (26 εχουν γίνει σήμερα) είναι φυλακισμένα στις γυναικείες φυλακές τού Κορυδαλλού ... η χωρητικότητα των φυλακών είναι για 120 τρόφιμους και σήμερα υπερβαίνουν τις 560! 60 από αυτές είναι παντελώς μόνες και άπορες! Ούτε για να πάρουν μία χλωρίνη δεν έχουν χρήματα, για να καθαρίζουν το κελί τους. Πολλές από αυτές (τις 560), χρειάζονται ψυχολογική ή και ψυχιατρική βοήθεια και υποστήριξη".

7 ολόκληρες σελίδες με ανάγκες και προβλήματα έχουν καταγραφεί από την υπέυθυνη κοινωνική λειτουργό των φυλακών, την κα Ψαράκη.

Οπως μας ενημερώνει ο Πανόπτης:

"Στις 3 τού μάη, θα μαζέψουμε κι άλλα πράγματα. Οι ανάγκες, μεγάλωσαν. Εκτός από τα γνωστά για τα παιδάκια, χρειαζόμαστε και... είδη ατομικής περιποίησης, τσιγάρα, τηλεκάρτες και... ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, ψυχοθεραπευτές για εθελοντική εργασία.

Η 2η εκστρατεία, χρειάζεται προώθηση. Ο καθένας μπλόγκερ, ξέρει πολύ καλά, πόσο μπορεί και πώς, για να την προβάλει από τη σελίδα του. Οι υπόλοιποι, έχουμε στόμα και λαλιά. Φίλοι υπάρχουν, συγγενείς, γνωστοί και άλλοι, που, αν τους το πούμε, μπορεί να τους χαρίσουμε την ευκαιρία για να προσφέρουν...
Περιμένω για τη συμμετοχή σας, να με ενημερώσετε με μέιλ, στη διεύθυνση... panoptispanoptis@gmail.com και από εκεί θα σάς πω περισσότερα για τα βήματά μας. Στα σχόλια τής ανάρτησης αυτής, παρακαλώ όσους προβάλουν το θέμα από τις σελίδες τους, να το γράψουν, ώστε να το γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι".