Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Κάθε μέρα τρώνε και από μία φάπα!

Από τα σημερινά "Νέα":

"Βαρύ τίμημα πλήρωσε η ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Μολονότι το ζητούμενο ήταν μόνο 2 δισ.- ποσό που υπερκαλύφθηκε- ο τόκος που καταβάλλεται από τον ελληνικό προϋπολογισμό είναι πρωτοφανής. Για πρώτη φορά στα χρονικά και της ευρωζώνης και βέβαια της Ελλάδας θα πληρωθεί τόκος 2,42% για τα βραχυπρόθεσμα και μέχρι 2,67% για τα μονοετή ομόλογα! Κι αυτό, τη στιγμή που η Γαλλία και η Ιταλία πριν από λίγα 24ωρα κατέβαλλαν κάτι παραπάνω από 1%- με την τελευταία μέχρι πρόσφατα να θεωρείται από τις χειρότερες οικονομίες της Ένωσης μαζί με την Ελλάδα".

Την ίδια στιγμή:

"Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε τελικά σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ως κύριες αιτίες της υποβάθμισης αναφέρονται η μείωση της ανταγωνιστικότητας και η διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που –όπως επισημαίνεται- έχει επιδεινωθεί από την οικονομική κρίση. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα – μέλος της ευρωζώνης της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίζεται. Άλλες τρεις -η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία- έχουν λάβει προειδοποίηση ότι κινδυνεύουν με υποβάθμιση".

Αποτέλεσμα?

"Στις 1.743,47 μονάδες κατρακύλησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας κατακόρυφη πτώση 5,47% μετά την είδηση" (βλ. εδώ).

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ!

Οι παλαιστίνιοι δίνουν το όνομα του Γιώργου σε πτέρυγα νοσοκομείου τους!

Η φωτογραφία είναι από το papandreou.gr

Η παρακάτω είδηση ήταν "χωμένη" στα ψιλά γράμματα των παραπολιτικών της σημερινής "Ελευθεροτυπίας":

"Το όνομα: Από χθες το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου είναι γραμμένο στο νοσοκομείο της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Δόθηκε σε μια πτέρυγα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκεί και βοηθάει τους τραυματίες Παλαιστινίους ομάδα γιατρών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Αρη Μουσιώνη και με τη συμμετοχή του συναδέλφου του Ηλία Καρανίκα. Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί, παρέδωσε νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό".

ΚΟΛΑΦΟΣ για τους συκοφάντες (βλ. εδώ) που πριν μερικές μέρες "μέμφονταν" τον Πρόεδρο γιατί ... τόλμησε (χωρίς να τους ρωτήσει!) να συναντήσει ισραηλινούς και παλαιστίνιους μαζί στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

ΚΟΛΑΦΟΣ και για τα ΜΜΕ που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πρόβαλαν μία τέτοια είδηση (αφού δεν τους βόλευε, καθώς δεν αφορά στο προφίλ του αγαπημένου τους Καραμανλή, ο οποίος είναι δραματικά ΑΠΩΝ!).

Βλ. εδώ συνάντηση του Γιώργου
με τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Πρέσβη, Samir Abu Ghazaleh
.

Καταρρέουν!

Από το ρεπορτάζ του Γ. Σαραντάκου στο σημερινό "Εθνος":

"...λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε μια δημοσκόπηση-σοκ για το κυβερνών κόμμα, η οποία διενεργήθηκε στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, που καθορίζει εν πολλοίς -λόγω του μεγέθους της- και το συνολικό αποτέλεσμα. Η μέτρηση, τα ευρήματα της οποίας αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», πραγματοποιήθηκε μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου για λογαριασμό στελεχών της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η ΝΔ χάνει σχεδόν τη μισή εκλογική της δύναμη (συγκριτικά με τις εκλογές του 2007) και οι διαρροές ψηφοφόρων της είναι προς κάθε κατεύθυνση. Στην πρόθεση ψήφου η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη που καταγράφεται για τη ΝΔ (28,8% έναντι 15,4%). Η συσπείρωση της κομματικής βάσης της ΝΔ είναι -την περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα- κάτω από το 50%, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν το 8% ... Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν στη Ρηγίλλης (θεωρείται ότι) μετά τον ανασχηματισμό προφανώς η εικόνα της ΝΔ έχει βελτιωθεί (λόγω της ανόδου της συσπείρωσης της βάσης του κυβερνώντος κόμματος), αλλά οι πιο μετριοπαθείς επισημαίνουν ότι η διαφορά που εμφανίζεται τον Δεκέμβριο (μόλις πριν από έναν μήνα) είναι αδύνατο να έχει καλυφθεί".

Ολο το δημοσίευμα, εδώ.

Την ίδια στιγμή, το Πασόκ, ως η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη στη χώρα, καταθέτει τις επόμενες ημέρες δύο προτάσεις νόμου για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Μας "ξεφωνίζουν" και οι Financial Times...

Αντιγράφω και προσυπογράφω την παρακάτω ανάρτηση από το ΔΙΚΤΥΟ:

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20071026/engine/assets_LARGE_t_420_49100__type11495.jpg

Βγαίνει αυτός ο καταγέλαστος Αντώναρος και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δυσφημεί τη χώρα! Δεν χρειάζεται βεβαίως να επιχειρηματολογήσει κανείς πάνω σ’ αυτό. Ο Αντώναρος έχει κάνει διατριβή στη γελοιότητα. Μπορεί πλέον να γεμίζει μόνος του μια ολόκληρη ψυχαγωγική εκπομπή σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι. Παραθέτω την ανταπόκριση της “Καθημερινής” από το Λονδίνο:

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού. Αρθρογράφος της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σημειώνει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και η προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor’s ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας «έχει οδηγήσει πολλούς να σκέφτονται το αδιανόητο», αναφερόμενος σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η αγορά φοβάται τους Έλληνες», σημειώνει ότι ακόμη και πριν από τις κοινωνικές αναταραχές, η Ελλάδα αποτελούσε ένα περιφερειακό μέλος της ευρωζώνης και όχι μόνο με τη γεωγραφική έννοια. Αναφέρεται ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης η Ιρλανδία και η Ισπανία και ότι ήδη οι πιθανότητες που δίνονται μέσα στην αγορά για κάποια χώρα μέλος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του έτους ανέρχονται σε 30%. “Μια κρίση λόγω Ελλάδας θα είναι το απόλυτο τεστ αντοχής για το ευρώ», σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Εφόσον η ευρωζώνη βρει τρόπο αντιμετώπισης του ενδεχομένου μια χώρα μέλος να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, τότε το ευρώ μπορεί να γίνει το επόμενο παγκόσμιο νόμισμα αποθεματικών. Αν όμως δε βρεθεί τρόπος και κάποια χώρα βγει από τη ζώνη, τότε αυτή η φιλοδοξία λαμβάνει τέλος», καταλήγει ο συντάκτης, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «πιθανό Δούρειο ίππο διάλυσης του ευρώ». [www.kathimerini.gr]

Αλλά, εάν δεν είναι αρκετό αυτό, καλό είναι να θυμηθούμε τι συμβαίνει στη χώρα τον τελευταίο καιρό ή τα τελευταία 24ωρα και κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με αυτά [τα οποία δυσφημούν τη χώρα]. Και μόνη η αναφορά στις δολοφονίες, ή ακόμη και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου φτάνουν για τους ξένους, να βγάλουν συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Τι ανασχηματισμός και κουραφέξαλα! Κι αν έβγαλε τον Αλογοσκούφη κι έβαλε τον Παπαθανασίου; Ας είμαστε σοβαροί. Αυτή η κυβέρνηση είναι βέβαιο και με μαθημετική ακρίβεια ότι θα εξευτελιστεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο η προηγούμενη. Επειδή συσκέπτονται, οι διάφοροι δημοσιογραφικοί “παπαγάλοι” θέλουν να πλασάρουν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δουλεύει πυρετωδώς!. Και να θέλει ο Καραμανλής, δεν μπορεί πλέον να παράγει έργο. Είναι τελειωμένος. Τα έχει κάνει σκατά με τους Τούρκους, με την οικονομία, με την κοινωνία, με τα πάντα. Σύντομα θα αποκαλυφθεί.