Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Μας "ξεφωνίζουν" και οι Financial Times...

Αντιγράφω και προσυπογράφω την παρακάτω ανάρτηση από το ΔΙΚΤΥΟ:

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20071026/engine/assets_LARGE_t_420_49100__type11495.jpg

Βγαίνει αυτός ο καταγέλαστος Αντώναρος και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δυσφημεί τη χώρα! Δεν χρειάζεται βεβαίως να επιχειρηματολογήσει κανείς πάνω σ’ αυτό. Ο Αντώναρος έχει κάνει διατριβή στη γελοιότητα. Μπορεί πλέον να γεμίζει μόνος του μια ολόκληρη ψυχαγωγική εκπομπή σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι. Παραθέτω την ανταπόκριση της “Καθημερινής” από το Λονδίνο:

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού. Αρθρογράφος της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σημειώνει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και η προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor’s ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας «έχει οδηγήσει πολλούς να σκέφτονται το αδιανόητο», αναφερόμενος σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η αγορά φοβάται τους Έλληνες», σημειώνει ότι ακόμη και πριν από τις κοινωνικές αναταραχές, η Ελλάδα αποτελούσε ένα περιφερειακό μέλος της ευρωζώνης και όχι μόνο με τη γεωγραφική έννοια. Αναφέρεται ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης η Ιρλανδία και η Ισπανία και ότι ήδη οι πιθανότητες που δίνονται μέσα στην αγορά για κάποια χώρα μέλος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του έτους ανέρχονται σε 30%. “Μια κρίση λόγω Ελλάδας θα είναι το απόλυτο τεστ αντοχής για το ευρώ», σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Εφόσον η ευρωζώνη βρει τρόπο αντιμετώπισης του ενδεχομένου μια χώρα μέλος να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, τότε το ευρώ μπορεί να γίνει το επόμενο παγκόσμιο νόμισμα αποθεματικών. Αν όμως δε βρεθεί τρόπος και κάποια χώρα βγει από τη ζώνη, τότε αυτή η φιλοδοξία λαμβάνει τέλος», καταλήγει ο συντάκτης, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «πιθανό Δούρειο ίππο διάλυσης του ευρώ». [www.kathimerini.gr]

Αλλά, εάν δεν είναι αρκετό αυτό, καλό είναι να θυμηθούμε τι συμβαίνει στη χώρα τον τελευταίο καιρό ή τα τελευταία 24ωρα και κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με αυτά [τα οποία δυσφημούν τη χώρα]. Και μόνη η αναφορά στις δολοφονίες, ή ακόμη και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου φτάνουν για τους ξένους, να βγάλουν συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Τι ανασχηματισμός και κουραφέξαλα! Κι αν έβγαλε τον Αλογοσκούφη κι έβαλε τον Παπαθανασίου; Ας είμαστε σοβαροί. Αυτή η κυβέρνηση είναι βέβαιο και με μαθημετική ακρίβεια ότι θα εξευτελιστεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο η προηγούμενη. Επειδή συσκέπτονται, οι διάφοροι δημοσιογραφικοί “παπαγάλοι” θέλουν να πλασάρουν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δουλεύει πυρετωδώς!. Και να θέλει ο Καραμανλής, δεν μπορεί πλέον να παράγει έργο. Είναι τελειωμένος. Τα έχει κάνει σκατά με τους Τούρκους, με την οικονομία, με την κοινωνία, με τα πάντα. Σύντομα θα αποκαλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: