Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ο Παπανδρέου επιμένει: ΟΧΙ βάρη στον κοσμάκη!


Το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", εδώ...

Επί 5,5 χρόνια ανεχτήκαμε έναν πρωθυπουργό χωρίς αρ...δια, έναν άνθρωπο που μας πήγαινε πέρα-δώθε, έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

Σήμερα είδαμε έναν πρωθυπουργό που ΕΠΕΒΑΛΕ στην Ευρωπαϊκή Ενωση μία όχι εύκολη άποψη: ανάπτυξη χωρίς να επιβαρυνθεί ο κοσμάκης.

Εντυπωσιακά τα μέτρα: φορολόγηση των μπόνους των στελεχών των τραπεζών σε ποσοστό 90%, μακροχρόνιοι προϋπολογισμοί, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αναδιοργάνωση της περιφερειακής διοίκησης (Καποδίστριας ΙΙ) κλπ κλπ! 

Μένει να αποδείξει ο Γιώργος ότι μπορεί να τους στρώσει όλους στη δουλειά για να τα πετύχει όλα αυτά. Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνει, είμαι σχετικά απαισιόδοξος, καθώς ο έλληνας είναι γενικά του μπάχαλου και του ωχαδερφισμού...

Ομως, σε κάθε περίπτωση, απέδειξε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πρωθυπουργός και κυβέρνηση στη χώρα! Πιθανόν εκεί οφείλονται και τα θετικά για την κυβέρνηση ευρήματα στο τελευταίο βαρόμετρο της Public Issue: το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με ποσοστό 48% και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου με 53% έναντι 28% του Αντώνη Σαμαρά. Εκεί οφείλεται και η κατρακύλα των δήθεν "άφθαρτων" της "αριστεράς", που, παρότι δεν έχουν ασκήσει εξουσία, υφίστανται "τρελή" φθορά!

Ο κόσμος βαρέθηκε την απραξία και, παρά τις συνθήκες μάχης που επικρατούν, επικροτεί μία δυναμική στάση.