Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Ο Παπανδρέου επιμένει: ΟΧΙ βάρη στον κοσμάκη!


Το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", εδώ...

Επί 5,5 χρόνια ανεχτήκαμε έναν πρωθυπουργό χωρίς αρ...δια, έναν άνθρωπο που μας πήγαινε πέρα-δώθε, έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

Σήμερα είδαμε έναν πρωθυπουργό που ΕΠΕΒΑΛΕ στην Ευρωπαϊκή Ενωση μία όχι εύκολη άποψη: ανάπτυξη χωρίς να επιβαρυνθεί ο κοσμάκης.

Εντυπωσιακά τα μέτρα: φορολόγηση των μπόνους των στελεχών των τραπεζών σε ποσοστό 90%, μακροχρόνιοι προϋπολογισμοί, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αναδιοργάνωση της περιφερειακής διοίκησης (Καποδίστριας ΙΙ) κλπ κλπ! 

Μένει να αποδείξει ο Γιώργος ότι μπορεί να τους στρώσει όλους στη δουλειά για να τα πετύχει όλα αυτά. Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνει, είμαι σχετικά απαισιόδοξος, καθώς ο έλληνας είναι γενικά του μπάχαλου και του ωχαδερφισμού...

Ομως, σε κάθε περίπτωση, απέδειξε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πρωθυπουργός και κυβέρνηση στη χώρα! Πιθανόν εκεί οφείλονται και τα θετικά για την κυβέρνηση ευρήματα στο τελευταίο βαρόμετρο της Public Issue: το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με ποσοστό 48% και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου με 53% έναντι 28% του Αντώνη Σαμαρά. Εκεί οφείλεται και η κατρακύλα των δήθεν "άφθαρτων" της "αριστεράς", που, παρότι δεν έχουν ασκήσει εξουσία, υφίστανται "τρελή" φθορά!

Ο κόσμος βαρέθηκε την απραξία και, παρά τις συνθήκες μάχης που επικρατούν, επικροτεί μία δυναμική στάση. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=87325&cid=6
Καλή αρχή! Πόσα θα μαθαίνουμε και πόσα θα χάνονται στην άβυσσο της διαφθοράς;
Προς το παρόν, θετική η παραίτηση.Αλλά μετα την δημοσιογραφική αποκάλυψη πάλι τις ελπίδες μας στους "αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους";Πού είναι οι έντιμοι, οι άριστοι οι ανιδιοτελείς του ΓΑΠ;

Ανώνυμος είπε...

Οι πασόκοι κλαίνε γενικώς, γιατί ο Γιωργάκης τους δούλεψε ψιλό γαζί.
Οι νεοδημοκράτες κλαίνε τα δίευρα, γιατί ο Αντώνης επανέφερε τους Μητσοτάκηδες στη Ν.Δ.
Κάτι μου λέει ότι όλοι ξέρουμε ποιό κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, χωρίς κάν να βάλει υποψηφιότητα.
Αποχάρα ολέ!

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: χαίρρομαι που αναγνωρίζεις τη διαφορά συμπεριφοράς εν σχέσει με την μακαριότητα Καραμανλή! Σε ό,τι αφορά στην ... απαισιοδοξία σου, νομίζω ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από τη μιζέρια σου: ο Παπανδρέου ΔΕΝ είπε ότι διαθέτε ... χερουβείμ και σεραφείμ για να μας κυβερνήσουν! Αλλοίμονο αν πίστεψες κάτι τέτοιο, ούτε εγώ δεν το πιστεύω. ΕΙΠΕ ότι ο ίδιος θα είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ σε θέματα διαπλοκής και ρουσφετιών. Επομένως, εμένα προσωπικώς δεν με ενδιαφέρει αν ο α' ή ο β' πασόκος διαφθαρεί. Αυτό ανθρώπινο είναι και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τον χαρακτήρα τόσων στελεχών. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ είναι να ΜΗΝ ανεχτεί ο πρωθυπουργός τη διαφθορά και να ενεργεί στιγμιαία για την καταδική της. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ!

Στέλιος είπε...

@κοψοχέρης: γιατί κλαίμε? ο Παπανδρέου τα πάει μία χαρά, γυρνάει την Ευρώπη για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της ΝΔ, υπάρχει εξουσία και κυβέρνηση, πού τα είδες όλα αυτά τα "κουλά" που αραδιάζεις?