Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο Νιώτης έπρεπε να παραιτηθεί...



Για την προσωπική περιπέτεια του αντιπροέδρου της Βουλής, Γρ. Νιώτη, έχετε διαβάσει αλλού. Οι γνώμες στο διαδίκτυο διχάζονται (π.χ. διαβάστε εδώ την άποψη του Σωτήρη Κούκιου, που υποστηρίζει εν ολίγοις ότι δεν μπορεί να πληρώνει ο πολιτικός για τις προσωπικές δράσεις  των μελών της οικογενείας του). 

Προσωπικά διαφωνώ. Ο Νιώτης έπρεπε να παραιτηθεί. Αν δεν το έκανε, έπρεπε το Κίνημα να ζητήσει την παραίτησή του. Σαφώς και δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος (σαν πολιτικός) για το τί πιστεύουν τα παιδιά του, είναι όμως υπεύθυνος (σαν πατέρας) για το πώς αυτά τα παιδιά, μεγαλωμένα σε ένα περιβάλλον υποτίθεται καλό και άνετο οικονομικά (λόγω της βουλευτικής και υπουργικής παλιότερα ιδιότητας του πατέρα τους) έφτασαν να συμμετέχουν σε ένα στέκι που βρέθηκε φίσκα με άδεια μπουκάλια, εκρηκτικά κλπ! Αν δηλ. δεν μπορείς να κουμαντάρεις την οικογένειά σου, τότε ΠΩΣ θα κουμαντάρεις την εξουσία, τη Βουλή, τις δημόσιες υποθέσεις που σου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός? Υπάρχει λογική απάντηση στο ερώτημα αυτό? 

Για μένα, ο κάθε πολιτικός πρέπει να εξηγείται από την αρχή στα μέλη της οικογενείας του και στο στενό του φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον, τα οποία άλλωστε τον βοηθούν στον εκλογικό του αγώνα και τα οποία κυρίως και πρώτιστα "επωφελούνται" εκ της εκλογής του. Πρέπει να τους λέει την ατάκα του Κωνσταντάρα από την παλιά ελληνική ταινία: "Το νού σας ρεμάλια, έτσι και με ΕΚΘΕΣΕΤΕ, θα σας κρεμάσω ζωντανούς! Μιλημένα-ξηγημένα"!

Εννοείται ότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ και με την παρέμβαση Βούγια για να απεμπλακούν από τον αστυνομικό κλοιό τα τέκνα του Κουράκη, αν αυτό είναι πραγματικότητα. ΑΝ κάτι τέτοιο έγινε ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ (δηλ. για να γλυτώσει το κράξιμο ο Κουράκης του ΣΥΝ!), ο Βούγιας ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ πρέπει να τεθεί εκτός κυβέρνησης (που'σαι αθάνατε Ανδρέα που απέλυες υπουργούς εν πτήσει προς τον ΟΗΕ, να αγιάσεις εκεί που βρίσκεσαι...).

2 σχόλια:

Φάνης Παναγιωτόπουλος είπε...

Οι απαντήσεις που ζητάς στα ερωτήματά σου, δεν θα έρθουν ποτέ αν δεν σκεφτείς με το μυαλό σου ανοιχτό:

1. Θεωρείς δεδομένο ότι ένας πατέρας πρέπει να κουμαντάρει τα παιδιά του. ΛΑΘΟΣ! Δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1950...Ο πατέρας οφείλει να μάθει τα παιδιά να σκέφτονται κι όχι να τα υποχρεώνει να ακολουθούν τα δικά του πιστεύω!
Άλλωστε δε μιλάμε ουσιαστικά για παιδιά, αλλά για μια νέα δικηγόρο γύρω στα 30 και ένα νέο φοιτητή μεταπτυχιακού, γύρω στα 25. ΕΝΗΛΙΚΕΣ!!!

2. Λες ότι τα παιδιά επωφελούνται της εκλογής του. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Έστω ότι όντως επωφελούνται. Τι πάει να πει αυτό; Είναι λογικό κατά τη γνώμη σου, ένας πατέρας να εκβιάζει τα παιδία του όταν έχουν την οικονομική του ανάγκη (αν την έχουν πλέον); Τι να τους πει δηλαδή; Θα έχετε τις πολιτικές απόψεις που θέλω εγώ, αλλιώς δεν έχει ευρώ; Που βρισκόμαστε; ΕΛΕΟΣ!

Οι απαντήσεις υπάρχουν λοιπόν, αρκεί κανείς να θέλει να τις δει...

Τα παιδιά είναι "παιδιά" μέχρι τα 18, όπως ορίζει ο νόμος. Από εκεί και έπειτα οι γονείς δεν φέρουν ευθύνη για τις πράξεις τους!

Στέλιος είπε...

@Φάνης: τώρα από όλα αυτά που είπα, εσύ αυτό κατάλαβες? Δηλ. το γνωστό ρητό των ρωμαίων "η γυναίκα του Καίσαρα κλπ κλπ" δεν σου λέει τίποτε?