Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ισονομία και ισοπολιτεία στην Ελλάδα?

Αναδημοσιεύω από το blog gay super hero και προσυπογράφω:
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ KAΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.
Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Αρχισαν τα όργανα...

Πολλοί αρέσκονται να κατακρίνουν το Πασόκ επειδή δήθεν δεν έχει ξεκάθαρη θέση σε ορισμένα θέματα (κριτική άδικη κατά τη γνώμη μου, διότι έχει προηγηθεί η σύνταξη ενός εξαντλητικού κυβερνητικού προγράμματος με συζητήσεις, δημόσιο διάλογο κλπ). Τους παραπέμπω στην ανάρτηση του Στ. Παπανώτα, σχετικά με την θέση της "Οικολογικής Παρέμβασης", μίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ (εκ των απειράριθμων κινήσεων των 5-10 ατόμων!), για το "μακεδονικό". Στο μπλογκ της αυτοπροσδιορίζεται ως κίνηση που "δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2007, από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ".

Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε εδώ, η "συνιστώσα" αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε καμπάνια για "φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη" με τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Προκύπτουν, λοιπόν, προφανή ερωτήματα, τα οποία (φυσικά!) τα ΜΜΕ δεν τα αναδεικνύουν γιατί η μόνη τους έννοια είναι να εντοπίσουν τις ... ελλείψεις στο πρόγραμμα του Πασόκ!

Είναι αυτή η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ?
Είναι αυτή η θέση της κύριας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. του Συνασπισμού?
Αν οι "είμαστε δυο-είμαστε τρεις-είμαστε χίλιοι δεκατρείς" συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (από τη "Διεθνιστική Εργατική Αριστερά" έως την κίνηση "Κόκκινο για την ανασύνθεση της αριστεράς και το Σοσιαλισμό" !), έχουν 2, 3 ή 1.013 διαφορετικές θέσεις για το θέμα, ο κος Αλέκος ή ο cool Alexis είναι σε θέση να τις συνθέσουν σε μία? Ποιά από όλες θα προταθεί στους πολίτες? Αν στην πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί μη συνεργασίας του με το Πασόκ προσθέσουμε και το χάος των διαφορετικών απόψεων στους κόλπους του για τέτοια σοβαρά εθνικά ζητήματα, τότε ποιός ο λόγος να επιλέξει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ? Για να μη φύγει ποτέ η ΝΔ από την εξουσία?

Κάτι δεν μας λέτε σωστά σύντροφοι...

Μάκης: το ανώτατο στάδιο του Καραμανλισμού...

Τη μία ημέρα, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται στην "Φακέλους" και "αποκαλύπτει" ότι αυτός που τον έριξε το 1993 ήταν ο γέρος Καραμανλής και το καραμανλικό μπλοκ στην τότε Ν.Δ.

Αμέσως, την άλλη μέρα, ο "αδέκαστος Μάκης" της αλητο-δημοσιογραφίας βγάζει εκπομπή με κάτι ξεχασμένα "άπλυτα" του Μητσοτάκη, αφήνοντας στην άκρη προφανώς "ασήμαντα" θέματα όπως το ασφαλιστικό, τα σκουπίδια, το μακεδονικό.

Εκλεκτικές συγγένειες...