Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Εξω πάμε καλά... Μέσα?

Μ'ΑΡΕΣΕΙ που σαν Κίνημα έχουμε έναν Πρόεδρο που ταυτόχρονα ηγείται ενός μεγάλου διεθνούς οργανισμού, όπως είναι η Σοσιαλιστική Διεθνής. Αυτό δείχνει εξωστρέφεια. Και αισιοδοξώ γιατί τα σοσιαλιστικά κόμματα όλου του κόσμου αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος, κάνοντας το κυρίαρχο θέμα της πολιτικής τους απο δώ και πέρα.

Χαρακτηριστικό συμπέρασμα:
μια Νέα Συμφωνία με τη Φύση (New Deal with Nature) χρειάζεται για να εξισορροπηθεί η σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, ως μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης που θα αντανακλά τη σημασία αυτής της αλληλεξάρτησης. Διαβάστε για τα συμπεράσματα της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία. Γιατί, σκεφτείτε: μπορεί μία τέτοια διεθνής δραστηριότητα να φαντάζει "πολυτέλεια" όταν "τρέχουν" προβλήματα που αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία (πχ ασφαλιστικό, φορολογική επιδρομή), όμως ποιός από μας θα ζήσει για να πάρει σύνταξη (και ποιά σύνταξη?) αν πεθάνουμε από μόλυνση?

ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ, από την άλλη, που η διεθνής αυτή δραστηριοποίηση του Προέδρου, κατά έναν "αυτόματο" σχεδόν τρόπο, συνιστά "κατέβασμα των ρολών" στο Πασόκ ! Είναι δυνατόν να αλώνεται από την κυβέρνηση του "Καθιστού Βούδα" μία ολόκληρη ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι δυνατόν να καταδολιεύονται ασφαλιστικά δικαιώματα ανθρώπων που μόχθησαν για μία ζωή, είναι δυνατόν να επιβάλλονται φόροι εν είδει οθωμανικού χαρατσιού, και το Πασόκ να μην βγάζει τον κόσμο στο δρόμο? Να αρκείται σε 2-3 ανακοινώσεις επειδή λείπει ο Γιώργος? Είναι λογικό να χαρίζουμε τον τίτλο της "μείζονος" αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ των ... Ο.Φ.Α ? (
σημείωση: Οπου Φυσάει ο Ανεμος!).

Ο Γιώργος, μετά τις εκλογές, δήλωσε ότι άλλαξε και ότι έμαθε. Ο κόσμος τον εμπιστεύθηκε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει κάθε μέρα να είναι στα χαρακώματα. Δεν έχουμε καιρό για άλλα συμβούλια, ομάδες, επιτροπές.