Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Εξω πάμε καλά... Μέσα?

Μ'ΑΡΕΣΕΙ που σαν Κίνημα έχουμε έναν Πρόεδρο που ταυτόχρονα ηγείται ενός μεγάλου διεθνούς οργανισμού, όπως είναι η Σοσιαλιστική Διεθνής. Αυτό δείχνει εξωστρέφεια. Και αισιοδοξώ γιατί τα σοσιαλιστικά κόμματα όλου του κόσμου αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος, κάνοντας το κυρίαρχο θέμα της πολιτικής τους απο δώ και πέρα.

Χαρακτηριστικό συμπέρασμα:
μια Νέα Συμφωνία με τη Φύση (New Deal with Nature) χρειάζεται για να εξισορροπηθεί η σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, ως μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης που θα αντανακλά τη σημασία αυτής της αλληλεξάρτησης. Διαβάστε για τα συμπεράσματα της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία. Γιατί, σκεφτείτε: μπορεί μία τέτοια διεθνής δραστηριότητα να φαντάζει "πολυτέλεια" όταν "τρέχουν" προβλήματα που αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία (πχ ασφαλιστικό, φορολογική επιδρομή), όμως ποιός από μας θα ζήσει για να πάρει σύνταξη (και ποιά σύνταξη?) αν πεθάνουμε από μόλυνση?

ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ, από την άλλη, που η διεθνής αυτή δραστηριοποίηση του Προέδρου, κατά έναν "αυτόματο" σχεδόν τρόπο, συνιστά "κατέβασμα των ρολών" στο Πασόκ ! Είναι δυνατόν να αλώνεται από την κυβέρνηση του "Καθιστού Βούδα" μία ολόκληρη ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι δυνατόν να καταδολιεύονται ασφαλιστικά δικαιώματα ανθρώπων που μόχθησαν για μία ζωή, είναι δυνατόν να επιβάλλονται φόροι εν είδει οθωμανικού χαρατσιού, και το Πασόκ να μην βγάζει τον κόσμο στο δρόμο? Να αρκείται σε 2-3 ανακοινώσεις επειδή λείπει ο Γιώργος? Είναι λογικό να χαρίζουμε τον τίτλο της "μείζονος" αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ των ... Ο.Φ.Α ? (
σημείωση: Οπου Φυσάει ο Ανεμος!).

Ο Γιώργος, μετά τις εκλογές, δήλωσε ότι άλλαξε και ότι έμαθε. Ο κόσμος τον εμπιστεύθηκε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει κάθε μέρα να είναι στα χαρακώματα. Δεν έχουμε καιρό για άλλα συμβούλια, ομάδες, επιτροπές.

5 σχόλια:

Grammateas είπε...

Ωραίο το δεύτερο σκέλος της ανάρτησης σου. Αλήθεια ως πότε θα τον περιμένουμε; Εγώ στήριξα Βενιζέλο, χάσαμε, όλα ΟΚ. Όμως που είναι η Νεα Αλλαγή; Πόση είναι η περίοδος χάριτος;

Στέλιος είπε...

Σε παραπέμπω στα όσα λέει ο νεαρός φίλος από το www.melenegiorgo.blogspot.com, που μου έκαναν εντύπωση γιατί η νεολαία συνήθως δεν έχει τέτοια υψηλά κριτήρια:
___________________.-
Δηλαδή ο μπουχέσας (aka Καραμανλής) που έτρωγε 8 χρόνια τη σκόνη του Σημίτη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία (και με το που έπεσε το ΠΑΣΟΚ και ανέβηκε η ΝΔ ξαφνικά έγινε ο καταλληλότερος) ήταν πρόβλημα για τη ΝΔ; Τότε γιατί τον ανέχτηκαν 8 χρόνια υπομονετικά μέχρι να πάρει τις εκλογές και τώρα τον έχουν θεοποιήσει κιόλας; ... Αλλά οι Έλληνες επέλεξαν ρήτορες (Καραμανλής, Αλαβάνος) που κάνουν πλάτες σε ληστές (ομόλογα, γαλάζιες σύνεντεύξεις, ασύμμετρες απειλές) αντί ενός σοβαρού Ευρωπαίου πολιτικού με σύγχρονο ευρωπαϊκό όραμα, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αλλά όπως είπε και ο Αϊνστάιν: "Δύο πράγματα μόνο είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν".
----------------------.-
Αν αυτό λοιπόν που ήθελες ήταν ντε και καλά ένα Πασόκ πίσω στα πράγματα, καλά έκανες και ψήφισες Βενιζέλο. Αν και αυτή του πλέον η δυνατότητα τίθεται σε αμφισβήτηση αφού δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει τον υποτίθεται "χαμένο". Οσοι ψηφίσαμε Γιώργο, δεν τον ψηφίσαμε για να επανέλθουμε ντε και καλά πίσω. Εγώ τον ψήφισα γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ τις μεγαλοστομίες περί κράτους των πολιτών και θέλω να δω έναν ΑΠΛΟ άνθρωπο στο τιμόνι της χώρας. Εναν άνθρωπο που είναι "χορτάτος", δεν περιμένει να βγει Πρόεδρος του Πασόκ για να γευτεί εξουσία.

Στέλιος είπε...

Και για να μην παρεξηγηθώ: και βεβαίως δεν μου αρέσουν όλες οι επιλογές του Γιώργου, και βεβαίως θα ήθελα από την επομένη να φτιάξει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Ομως, παρόλα αυτά, σαφώς τον εμπιστεύομαι παραπάνω από έναν πολιτικό-"μεγαλομπακάλη" του στύλ Ε.Β. ή Κ.Κ.

Grammateas είπε...

Ο Καραμανλής κατ'αρχήν ανέβαζε τα ποσοστά, δεν τα έριχνε. Όταν ο λαός βγάζει ΠΑΣΟΚ με Αντρέα και μετά με Σημίτη είναι σοφός και τώρα έγινε ξαφνικά ηλίθιος; Όταν δεν ψηφίζει ΓΑΠ πρωθυπουργό είναι ηλίθιος και όταν ψηφίζει ΓΑΠ πρόεδρο πάλι γίνεται σοφός; Ο λαός το Σεπτέμβρη έριξε τη ΝΔ 4 μονάδες. Και το ΠΑΣΟΚ άλλες 4. Για αυτό φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από ΓΑΠ.
Τελος σχετικά με τον απλό άνθρωπο. Ξέρεις να μου πεις ποιο είναι το επάγγελμα του ΓΑΠ, αν δουλεψε στην Ελλάδα και αν κόλλησε κανένα ενσημο σε δουλειά; Και σε παρακαλώ ως ενδειξη ευπρέπειας, μην αποκαλείς στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεγαλομπακάληδες. Είναι κρίμα

Στέλιος είπε...

@ grammateas: Κατ'αρχήν φίλε μου συγγνώμη για την καθυστέρηση στην ανάρτηση του σχολίου σου, αλλά έπεσε δουλειά :)
Η απάντησή σου φανερώνει ότι, μάλλον, δεν παρακολουθείς τη σκέψη μου:
1ον, ο Καραμανλής δεν κερδίζει, τον κάνουν να κερδίζει άλλοι: οι Λούληδες που τον προμοτάρουν, οι εκδότες που τον κρατούν στο απυρόβλητο κλπ κλπ. Απλώς, απεδείχθη καλός μαθητής των δασκάλων του. Θυμάσαι όταν βγήκε αρχηγός της ΝΔ? Ολοι λέγανε "μα είναι δυνατόν να κερδίσει ποτέ η ΝΔ με ΑΥΤΟΝ?". Αν εσένα σε τιμά να έχεις έναν πρωθυπουργό που ενεργεί στον "αυτόματο πιλότο" και δοξάζεται κρυπτόμενος, τι να σου πώ...
2ον, εγώ, να σου πώ την μαύρη αλήθεια, δεν ξέρω αν αυτό που ονομάζεις "σοφό λαό" έχει πλέον συνείδηση του τί ψηφίζει και τί όχι. Κατ'αρχήν μιλάμε για τον λαό που έριξε έναν Ελευθέριο Βενιζέλο για να ανεβάσει το Λαϊκό Κόμμα.
Και ποιός είναι πιο συνειδητοποιημένος λαός? Αυτός που επέλεξε τον μεγαλομπακάλη για πρωθυπουργό και όχι έναν σοβαρό πολιτικό με γνωριμίες και διεθνή ακτινοβολία, όπως είναι ο Παπανδρέου? Προτιμώ τον ισπανικό λαό, που μέσα σε 3 μέρες, πριν από τις εκλογές, έριξε κινητοποιούμενος τον Αθνάρ και επέλεξε τον δήθεν "άχρωμο" Θαπατέρο, που απεδείχθη μακράν ο καλύτερος μέχρι τώρα. Επομένως, μήπως πρέπει να κάνουμε μία διάκριση? Μήπως, εν Ελλάδι, μείναμε στον αγόμενο και φερόμενο "λαό", όταν στην πολιτισμένη Ευρώπη φτάσαμε στην "κοινωνία των πολιτών"?
3ον, ο Γιώργος το 2004 κατόρθωσε να περιορίσει την ήττα του Κινήματος στο 40% από το 32% που υπολόγιζαν οι Γάλλοι την επίδοση του Σημίτη. Αρα, πώς έχασε? Επίσης, λέγατε ότι ΤΑΧΑ ο Βενιζέλος κερδίζει τον Καραμανλή, αλλά ΔΕΝ κατόρθωσε να κερδίσει τον Γιώργο, που τον υποτιμούσατε! Ποιά, λοιπόν, η "καταλληλότητά" του?
4ον, ο Σημίτης μεν επελέγη από τον "λαό", πλην όμως απεδείχθη "σιγουρατζής". Προτιμώ έναν πολιτικό που αναλαμβάνει ευθύνες στις δύσκολες ώρες και όχι μόνο στις εύκολες νίκες.
5ον, Ο Γιώργος έπλυνε κι ένα πιάτο όταν σπούδαζε στο εξωτερικό, κόλλησε και μία αφίσα του Πασόκ πριν βγει βουλευτής. Ο "δικός σας" πότε ήταν στο Πασόκ, πριν να του προσφερθεί έτοιμη υπουργική θέση από τον Ανδρέα? Μήπως επίσης ξέρεις να μας πεις πώς ανελίχθη τόσο νέος και με ποιανού πλάτες?
Είπαμε, να μην τα λέμε, αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της.