Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Το "κόλπο" των δημοσκοπήσεων...

Εχω πολλές φορές πει ότι χρειάζεται σοβαρή δουλιά και αυτοσυγκράτηση, παρά τον δικαιολογημένο ενθουσιασμό που μας προκαλεί η άνοδος του Κινήματος και η διαφαινόμενη πλέον ωρίμανση ενός κόσμου, ο οποίος απερίσκεπτα επέλεξε πέρυσι τον κατηφόρο του Καραμανλή (βλ. εδώ).

Ο φίλος Γκιώνης μου έστειλε ένα σχόλιο, το οποίο αντανακλά τις σκέψεις και τους φόβους μας. Θέλω να πιστεύω ότι και η ηγεσία αλλά και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε μία τέτοια προβοκάτσια:

"Φίλε Στέλιο καλημέρα. Κάθε φορά που ακούω για Δημοσκοπήσεις εδώ και πολύ καιρό, κλείνω τα αυτιά μου ή το κανάλι. Τι νόημα έχει να ασχολείται κανείς, εάν δεν έχει τις ερωτήσεις ακριβώς όπως έγιναν στούς πολίτες που απαντήσανε ; Και σχεδόν ποτέ δεν ξέρουμε τις ερωτήσεις αυτές. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι η σχέση τών Εταιρειών Δημοσκοπήσεων με κανάλια αλλά και Κυβέρνηση. Να μην ξεχνάμε την ψήφιση τού πρόσφατου νόμου.
Αυτό που επίσης ξέρουμε πιά, είναι ο τρόπος που αντιμετώπισαν τον Σύριζα και τον Τσίπρα. Τούς ανέβασαν από το 5% στο 18 % !! με το έτσι θέλω, και χωρίς να είναι έτσι οι διάθεση τής Κοινής Γνώμης (στον κόσμο αυτό κινούμαστε και ζούμε και εμείς και κάτι γνωρίζουμε), και μετά τούς συνέτριψαν στο 7% χωρίς πάλι να είναι αυτή η έρμη η Κοινή Γνώμη σε τέτοια θέση και να τούς αποδοκιμάζει τόσο έντονα. Θέλουν να μάς πείσουν δηλαδή οτι μέσα σε 10 μήνες, το 50% αυτών που είχαν κατεύθυνση Σύριζα, αλλάξανε Γνώμη. Όμως δεν συνέβη κάτι τόσο εξαιρετικό ώστε να δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Άρα ψεύτικη και τεχνητή ήταν και η Άνοδος στο 18% ψεύτικη και η Πτώση κατά 50%. Αληθινό ίσως το 7 - 8% αλλά όχι οι ενδιάμεσες κινήσεις ψηφοφόρων. Ωστόσο παίξανε με αυτό το θέμα, το χρησιμοποιήσανε και κατά του ΠΑΣΟΚ, και δείξανε και την δύναμή τους στο Μπούχαχα τον Καραμανλή και όποιους άλλους ενδιαφερόμενους για να ξέρουν "ποιος κάνει κουμάντο εδώ".
Επειδή όμως δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο Σύριζα κι ο Τσίπρας με τον Αλαβάνο, να σημειώσω το εξής πιθανό σενάριο και πές με συνομωσιολόγο:
Ανεβάζουν το ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά, και λίγο πρίν τις εκλογές με οποιαδήποτε αληθινή η ψεύτικη αιτιολογία (από Siemens έως οτιδήποτε άλλο μικρό, χαζό αλλά αποδοτικό όταν το χρησιμοποιήσουν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ), κατεβάζουν επίτηδες τα ποσοστά ξανά στο 27 - 29 % .
Τί γίνεται τότε; Πρώτον, απογοητεύεται ο κόσμος και αποσυσπειρώνεται. Δεύτερον, ξαναξεφυτρώνουν διάφοροι πολιτικάντηδες ή ιστολόγοι σαν τον τελευταίο ανόητο πού έγραφε πρόσφατα οτι με τον Βαγγέλλη θα είχαμε ποσοστά πάνω απο 40% στις δημοσκοπήσεις, λές και το θέμα είναι τα ποσοστά και όχι εάν υπάρχει κόμμα στρωμένο και ενωμένο, και θα πάρει πάλι ο Δάμαλος τις εκλογές.
Δεν έχουμε ανάγκη, νομίζω, τις Δημοσκοπήσεις και τα ψεύτικα ποσοστά τους! Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι στο χώρο τής δουλειάς μας, στη γειτονιά, να ενωνόμαστε γύρω στα μικρά καθημερινά προβλήματα, χωρίς έπαρση και διαχωριστικές ταμπέλλες. Να ξαναγίνει το κίνημα δηλαδή και για σκοπούς διαφορετικούς από το να κάτσουν κάποιοι στις καρέκλες "τους".
Και το κυριώτερο ίσως! Νά κάνουμε πέρα κάποιους που κάτι οσμίστηκαν (από τις Δημοσκοπήσεις ;) και άρχισαν να γυροφέρνουν γύρω από μεσο-υψηλά Στελέχη, γραφεία και κανάλια. Συγγνώμην για το "σεντόνι" αλλά ... μου την δίνουν οι δημοσκοπήσεις!!".

Αμ δε σε λέω συνωμοσιολόγο! Σωστά τα λες!

Δείτε σχετικά και εδώ.

Ολα τα είχαμε, το twitter μας έλειπε!

Λίγο που διάβασα σήμερα στα "Νέα" αυτό το άρθρο για τα χαρακτηριστικά του twitter, λίγο που το έβλεπα να το έχει κι ο Κρόγιας (!), ζήλεψα και να το "Αρατε Πύλας" στην εφαρμογή αυτή: http://twitter.com/aratepylas !

Τώρα τί ακριβώς κάνεις με αυτό, δεν το κατάλαβα ακόμη, αλλά πού θα πάει? Θα το μάθω... (η πλάκα είναι ότι με τα 2 μπλογκ μου και με το ένα ... twitter δε στρώνομαι να κάνω καμμιά δουλειά!).

Υπεύθυνη στάση του Γιώργου:

Διαβάστε αυτό εδώ:

"Οι δημοσιογράφοι που εργαζόμαστε στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης- Επικοινωνίας καταγγέλουμε την Ένωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ) και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Λειβαδά, που κάλεσαν στη Γενική Γραμματεία τον δάσκαλο των «ταγμάτων επικοινωνίας» του ισραηλινού στρατού Eytan Gilboa, την ώρα που συνεχίζεται η σφαγή των αμάχων στη Γάζα. Καταγγέλουμε και την παρουσία του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που νομιμοποίησε πολιτικά την εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ και η εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ, διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα, εξέφρασαν την αγανάκτηση των δημοσιογράφων για την εκδήλωση και τη συνεργασία με τον «γκουρού» της προπαγάνδας του ισραηλινού στρατού" πύρος Χατζάρας, Εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ).

Ενώ, λοιπόν, το νεο-δημοκρατικό ΥΠΕΞ της κυρίας Ντόρας "νομιμοποίησε" τη συμμετοχή του ισραηλινού προπαγανδιστή, την ίδια ώρα ο Γ. Παπανδρέου, τον οποίο συκοφαντικά κάποιοι κατηγόρησαν για φιλο-ισραηλινή στάση, παρά την ευγνώμονα αντιμετώπισή του από τους Παλαιστινιακούς, ματαίωνε τη συμμετοχή του εκπροσώπου του, Δ. Δρούτσα, στην ως άνω εκδήλωση, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους:

Με επιστολή του προς το Προεδρείο της Ένωσης Ακολούθων Τύπου ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Δρούτσας, κοινοποίησε την ακύρωση της συμμετοχής του στην σημερινή εκδήλωση της Ένωσης Ακολούθων Τύπου και του «Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής» με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διπλωματία».

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης από την πλευρά τους επιλέγουν, για μία ακόμη φορά, την πολιτική των ίσων αποστάσεων και του κατευνασμού των μεγάλων συμφερόντων, όπως αποδείχθηκε και με την υπόθεση της μεταφοράς όπλων από το λιμάνι του Αστακού. Τους αφήνουμε στην κρίση του Έλληνα πολίτη.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετάσχω, με εισήγησή μου, στην εκδήλωση της Ένωσης Ακολούθων Τύπου και του «Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής» με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διπλωματία».

Το δράμα που εκτυλίσσεται στα Παλαιστινιακά εδάφη δεν μου επιτρέπει να συμμετάσχω σε αυτήν την εκδήλωση. Κυρίως, όταν την ίδια ώρα στην Λωρίδα της Γάζας, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την εισβολή ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, αφανίζονται εκατοντάδες άμαχοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, καταδικάζονται χιλιάδες άνθρωποι να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες και βομβαρδίζονται μη στρατιωτικοί στόχοι, όπως κτίριο του ΟΗΕ και δημοσιογραφικές εγκαταστάσεις, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να μεταφέρουν και να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Επιθυμώ να διευκρινίσω ότι η Ένωση Ακολούθων Τύπου, με την σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει, συμβάλλει σημαντικά στην πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση τόσο του Τύπου όσο και της κοινής γνώμης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιηθεί για την σημερινή της πρωτοβουλία.

Στις τραγικές ημέρες που διανύουμε ωστόσο οι συμβολισμοί λαμβάνουν ιδιαίτερες διαστάσεις και έχουν ξεχωριστή σημασία. Θέλω λοιπόν το μήνυμά μου να είναι σαφές και να μην επιδέχεται παρερμηνείας. Είναι το ίδιο μήνυμα που έχουν διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την πρώτη στιγμή:

«Από την πρώτη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας.

Καταδικάσαμε και καταδικάζουμε ευθέως και ρητά και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, απαιτήσαμε και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό τους.

Ζητήσαμε και ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία. Να δοθεί, επιτέλους, τέλος στο μακελειό και στις ενέργειες απαράδεκτης βίας, όπου θύματα είναι εκατοντάδες αθώες ζωές άμαχου πληθυσμού, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

Εκφράσαμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του.

Τονίσαμε και τονίζουμε ότι η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση.

Απευθύναμε και απευθύνουμε έκκληση προς το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να καταβάλει με αποφασιστικότητα κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση σύναψη συμφωνίας μόνιμης εκεχειρίας και επιστροφή στον δρόμο του διαλόγου και της ειρήνης.

Τονίσαμε και τονίζουμε την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού για την άμεση παροχή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο Παλαιστινιακό λαό.

Καλέσαμε και καλούμε το Ισραήλ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιτραπεί η ασφαλής μετάβαση και η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η έξοδος τραυματιών από αυτήν.

Η κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία.

Η απαγόρευση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί το επόμενο έγκλημα σε αυτήν την τραγωδία που παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενώσαμε και ενώνουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία και την οργή τους για αυτήν την αιματοχυσία, που δηλώνουν ότι ο αγώνας μας είναι για την ειρήνη και ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην βία».

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Π. Δρούτσας

Διευθυντής Διπλωματικού Γραφείου Προέδρου ΠΑΣΟΚ

Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ για τα Διεθνή ΜΜΕ

Τελικά να γιατί είναι ... άνεργοι! (update)

Οσοι φίλοι μας παρακολουθούν, γνωρίζουν την γνωστή "πατάτα" που έκανε το ΕΜΠΑΘΕΣ μπλογκ των "Ανεργων Δημοσιογράφων" με τις συσκευές Blackberry, με τις οποίες το Πασόκ εφοδίασε τα στελέχη του, κατόπιν δημόσιας και διάφανης διαδικασίας και σύμβασης που συνήψε με εταιρία κινητής τηλεφωνίας (βλ. εδώ). Ολη η διαδικασία, ο τρόπος προμήθειας, το κόστος, το όφελος για τα στελέχη του Κινήματος και τα σχετικά έγγραφα δημοσιεύονταν εξάλλου στον δικτυακό τόπο του Κινήματος, ώστε να εξασφαλισθεί η διαφάνεια (πέραν από το αυτονόητο του πράγματος: κάθε κόμμα δικαιούται να εξασφαλίζει τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα στα στελέχη του ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους!). Οι εμπαθείς και κακεντρεχείς "Ανεργοι Δημοσιογράφοι" παρουσίασαν τις συσκευές ως δήθεν .... "πανάκριβο δώρο του Γιώργου" και ενώ ο φίλος Γ. Κρόγιας (βλ. εδώ) αλλά και εγώ σε δεύτερη φάση τους επισημάναμε το λάθος τους και τους καλέσαμε να επανορθώσουν, αυτοί, εις απάντησίν μας, έσβησαν όλα τα επικριτικά σχόλια συνεχίζοντας τη συκοφαντική δυσφήμηση!

Χθες οι ανεπάγγελτοι αυτοί κύριοι (που είναι άνεργοι προφανώς γιατί είναι ανεπαρκείς ως σωστοί δημοσιογράφοι!) προανήγγειλαν μετά ... βαϊών και κλάδων ότι τελικώς έκαναν ρεπορτάζ και: "
...ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ Blackberry του ΠΑΣΟΚ..." (βλ. εδώ).

Οπως μας πληροφορεί ο Γ. Κρόγιας (βλ. εδώ) οι κύριοι αυτοί εμφάνισαν, κάποια στιγμή σήμερα, στο μπλογκ τους, μία ανάρτηση με την οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ αποκάλυπταν τα εξής: "Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, ιδού και το fax με την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου που εστάλη προς τους αποδέκτες του πανάκριβου δώρου blackberry που αναφέραμε παραπάνω".

Ελα, όμως, που το έγγραφο αυτό υπήρχε ΗΔΗ ανηρτημένο και φανερό σε όλους στον δικτυακό τόπο του Πασόκ! Οπως λέει και ο Κρόγιας, έκαναν: "γκάφα να το πώ, πατάτα να το πω?" (βλ. εδώ).

Κρόγια, εγώ θα το έλεγα μαλ....κία!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ, λοιπόν, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, τί έκαναν? Απέσυραν την ΔΗΘΕΝ "αποκάλυψη" από το blog τους, γιατί κάποιος προφανώς τους σφύριξε ότι κάνανε "πατάτα", αλλά ο google reader του Κρόγια πρόλαβε και το "τσίμπησε" πριν το κάνουν!
Καταλάβατε πώς "κατασκευάζονται" οι "ειδήσεις"... (βλ. και εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

Update: δείτε εδώ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ προκειμένου να ΜΗΝ ζητήσουν συγγνώμη αλλά για να συνεχίσουν τη συκοφαντία τους, ΜΕΤΑ το "ξεβράκωμά" τους!

Αχρηστοι, ανίκανοι κι επικίνδυνοι!

Στα σημερινά "ΝΕΑ" το ρεπορτάζ της Ειρ. Καρανασοπούλου είναι αποκαλυπτικό:

"Από τον περασμένο Ιούνιο γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση- ή, τουλάχιστον, το οικονομικό επιτελείο- τον κίνδυνο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Παρ΄ όλα αυτά και ενώ επρόκειτο για μια εποχή που η Ν.Δ. προηγούνταν του ΠΑΣΟΚ, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν είχε ακόμη αποκαλυφθεί και η διεθνής οικονομική κρίση δεν είχε ξεσπάσει, δεν ελήφθη κανένα μέτρο πρόληψης της κατάστασης και «θωράκισης της ελληνικής οικονομίας», όπως ήταν η κυβερνητική έκφραση. Το μόνο που έγινε, όταν πια πλησίαζε η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ήταν οι διαρροές του υπουργείου Οικονομικών περί των τεκμηρίων, που προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης και πλέον- με διαφορετικά τα δεδομένα στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό- ήταν εξαιρετικά δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιονομικής πειθαρχίας χωρίς πολιτικό κόστος".

Ολο το δημοσίευμα, εδώ.

"Φαγωθείτε", ωραία μου πουλάκια, "φαγωθείτε"...

«ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ κομμουνίστρια που επέλεξε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της κυβερνητικής προπαγάνδας» αποκάλεσε την Αλέκα Παπαρήγα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. «Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να πάρω σοβαρά τέτοιες απόψεις» ήταν η απάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ προς τον cool Alexis (βλ. εδώ).

Ετσι, μπράβο! "Φαγωθείτε" μεταξύ σας σαν τα σκυλιά για να δείξετε στον κόσμο, που "χαύει" τα παραμύθια σας, το μέγεθος της ανικανότητάς σας να προτείνετε λύσεις και της ανυποληψίας σας.