Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Το "κόλπο" των δημοσκοπήσεων...

Εχω πολλές φορές πει ότι χρειάζεται σοβαρή δουλιά και αυτοσυγκράτηση, παρά τον δικαιολογημένο ενθουσιασμό που μας προκαλεί η άνοδος του Κινήματος και η διαφαινόμενη πλέον ωρίμανση ενός κόσμου, ο οποίος απερίσκεπτα επέλεξε πέρυσι τον κατηφόρο του Καραμανλή (βλ. εδώ).

Ο φίλος Γκιώνης μου έστειλε ένα σχόλιο, το οποίο αντανακλά τις σκέψεις και τους φόβους μας. Θέλω να πιστεύω ότι και η ηγεσία αλλά και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε μία τέτοια προβοκάτσια:

"Φίλε Στέλιο καλημέρα. Κάθε φορά που ακούω για Δημοσκοπήσεις εδώ και πολύ καιρό, κλείνω τα αυτιά μου ή το κανάλι. Τι νόημα έχει να ασχολείται κανείς, εάν δεν έχει τις ερωτήσεις ακριβώς όπως έγιναν στούς πολίτες που απαντήσανε ; Και σχεδόν ποτέ δεν ξέρουμε τις ερωτήσεις αυτές. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι η σχέση τών Εταιρειών Δημοσκοπήσεων με κανάλια αλλά και Κυβέρνηση. Να μην ξεχνάμε την ψήφιση τού πρόσφατου νόμου.
Αυτό που επίσης ξέρουμε πιά, είναι ο τρόπος που αντιμετώπισαν τον Σύριζα και τον Τσίπρα. Τούς ανέβασαν από το 5% στο 18 % !! με το έτσι θέλω, και χωρίς να είναι έτσι οι διάθεση τής Κοινής Γνώμης (στον κόσμο αυτό κινούμαστε και ζούμε και εμείς και κάτι γνωρίζουμε), και μετά τούς συνέτριψαν στο 7% χωρίς πάλι να είναι αυτή η έρμη η Κοινή Γνώμη σε τέτοια θέση και να τούς αποδοκιμάζει τόσο έντονα. Θέλουν να μάς πείσουν δηλαδή οτι μέσα σε 10 μήνες, το 50% αυτών που είχαν κατεύθυνση Σύριζα, αλλάξανε Γνώμη. Όμως δεν συνέβη κάτι τόσο εξαιρετικό ώστε να δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Άρα ψεύτικη και τεχνητή ήταν και η Άνοδος στο 18% ψεύτικη και η Πτώση κατά 50%. Αληθινό ίσως το 7 - 8% αλλά όχι οι ενδιάμεσες κινήσεις ψηφοφόρων. Ωστόσο παίξανε με αυτό το θέμα, το χρησιμοποιήσανε και κατά του ΠΑΣΟΚ, και δείξανε και την δύναμή τους στο Μπούχαχα τον Καραμανλή και όποιους άλλους ενδιαφερόμενους για να ξέρουν "ποιος κάνει κουμάντο εδώ".
Επειδή όμως δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο Σύριζα κι ο Τσίπρας με τον Αλαβάνο, να σημειώσω το εξής πιθανό σενάριο και πές με συνομωσιολόγο:
Ανεβάζουν το ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά, και λίγο πρίν τις εκλογές με οποιαδήποτε αληθινή η ψεύτικη αιτιολογία (από Siemens έως οτιδήποτε άλλο μικρό, χαζό αλλά αποδοτικό όταν το χρησιμοποιήσουν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ), κατεβάζουν επίτηδες τα ποσοστά ξανά στο 27 - 29 % .
Τί γίνεται τότε; Πρώτον, απογοητεύεται ο κόσμος και αποσυσπειρώνεται. Δεύτερον, ξαναξεφυτρώνουν διάφοροι πολιτικάντηδες ή ιστολόγοι σαν τον τελευταίο ανόητο πού έγραφε πρόσφατα οτι με τον Βαγγέλλη θα είχαμε ποσοστά πάνω απο 40% στις δημοσκοπήσεις, λές και το θέμα είναι τα ποσοστά και όχι εάν υπάρχει κόμμα στρωμένο και ενωμένο, και θα πάρει πάλι ο Δάμαλος τις εκλογές.
Δεν έχουμε ανάγκη, νομίζω, τις Δημοσκοπήσεις και τα ψεύτικα ποσοστά τους! Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι στο χώρο τής δουλειάς μας, στη γειτονιά, να ενωνόμαστε γύρω στα μικρά καθημερινά προβλήματα, χωρίς έπαρση και διαχωριστικές ταμπέλλες. Να ξαναγίνει το κίνημα δηλαδή και για σκοπούς διαφορετικούς από το να κάτσουν κάποιοι στις καρέκλες "τους".
Και το κυριώτερο ίσως! Νά κάνουμε πέρα κάποιους που κάτι οσμίστηκαν (από τις Δημοσκοπήσεις ;) και άρχισαν να γυροφέρνουν γύρω από μεσο-υψηλά Στελέχη, γραφεία και κανάλια. Συγγνώμην για το "σεντόνι" αλλά ... μου την δίνουν οι δημοσκοπήσεις!!".

Αμ δε σε λέω συνωμοσιολόγο! Σωστά τα λες!

Δείτε σχετικά και εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε συ Γκιώνη & Στέλιο ακριβώς έτσι !!!

έχω βαρεθεί να τα λέω να τα γράφω ...

υπομονή λίγο ακόμη μου φαίνεται πως οι εκλογές είναι κοντά

Ανώνυμος είπε...

Τελικά με το tweeter έβγαλες άκρη ?

Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε online συζήτηση και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει ...

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@stetoual: μπα! δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να το παρακολουθώ, μάλλον για περισσότερο κόπος μου φαίνεται.