Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Υπεύθυνη στάση του Γιώργου:

Διαβάστε αυτό εδώ:

"Οι δημοσιογράφοι που εργαζόμαστε στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης- Επικοινωνίας καταγγέλουμε την Ένωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ) και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Λειβαδά, που κάλεσαν στη Γενική Γραμματεία τον δάσκαλο των «ταγμάτων επικοινωνίας» του ισραηλινού στρατού Eytan Gilboa, την ώρα που συνεχίζεται η σφαγή των αμάχων στη Γάζα. Καταγγέλουμε και την παρουσία του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που νομιμοποίησε πολιτικά την εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ και η εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ, διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα, εξέφρασαν την αγανάκτηση των δημοσιογράφων για την εκδήλωση και τη συνεργασία με τον «γκουρού» της προπαγάνδας του ισραηλινού στρατού" πύρος Χατζάρας, Εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ).

Ενώ, λοιπόν, το νεο-δημοκρατικό ΥΠΕΞ της κυρίας Ντόρας "νομιμοποίησε" τη συμμετοχή του ισραηλινού προπαγανδιστή, την ίδια ώρα ο Γ. Παπανδρέου, τον οποίο συκοφαντικά κάποιοι κατηγόρησαν για φιλο-ισραηλινή στάση, παρά την ευγνώμονα αντιμετώπισή του από τους Παλαιστινιακούς, ματαίωνε τη συμμετοχή του εκπροσώπου του, Δ. Δρούτσα, στην ως άνω εκδήλωση, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους:

Με επιστολή του προς το Προεδρείο της Ένωσης Ακολούθων Τύπου ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Δρούτσας, κοινοποίησε την ακύρωση της συμμετοχής του στην σημερινή εκδήλωση της Ένωσης Ακολούθων Τύπου και του «Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής» με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διπλωματία».

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης από την πλευρά τους επιλέγουν, για μία ακόμη φορά, την πολιτική των ίσων αποστάσεων και του κατευνασμού των μεγάλων συμφερόντων, όπως αποδείχθηκε και με την υπόθεση της μεταφοράς όπλων από το λιμάνι του Αστακού. Τους αφήνουμε στην κρίση του Έλληνα πολίτη.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετάσχω, με εισήγησή μου, στην εκδήλωση της Ένωσης Ακολούθων Τύπου και του «Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής» με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διπλωματία».

Το δράμα που εκτυλίσσεται στα Παλαιστινιακά εδάφη δεν μου επιτρέπει να συμμετάσχω σε αυτήν την εκδήλωση. Κυρίως, όταν την ίδια ώρα στην Λωρίδα της Γάζας, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την εισβολή ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, αφανίζονται εκατοντάδες άμαχοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, καταδικάζονται χιλιάδες άνθρωποι να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες και βομβαρδίζονται μη στρατιωτικοί στόχοι, όπως κτίριο του ΟΗΕ και δημοσιογραφικές εγκαταστάσεις, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να μεταφέρουν και να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Επιθυμώ να διευκρινίσω ότι η Ένωση Ακολούθων Τύπου, με την σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει, συμβάλλει σημαντικά στην πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση τόσο του Τύπου όσο και της κοινής γνώμης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιηθεί για την σημερινή της πρωτοβουλία.

Στις τραγικές ημέρες που διανύουμε ωστόσο οι συμβολισμοί λαμβάνουν ιδιαίτερες διαστάσεις και έχουν ξεχωριστή σημασία. Θέλω λοιπόν το μήνυμά μου να είναι σαφές και να μην επιδέχεται παρερμηνείας. Είναι το ίδιο μήνυμα που έχουν διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την πρώτη στιγμή:

«Από την πρώτη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας.

Καταδικάσαμε και καταδικάζουμε ευθέως και ρητά και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, απαιτήσαμε και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό τους.

Ζητήσαμε και ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία. Να δοθεί, επιτέλους, τέλος στο μακελειό και στις ενέργειες απαράδεκτης βίας, όπου θύματα είναι εκατοντάδες αθώες ζωές άμαχου πληθυσμού, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

Εκφράσαμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του.

Τονίσαμε και τονίζουμε ότι η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση.

Απευθύναμε και απευθύνουμε έκκληση προς το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να καταβάλει με αποφασιστικότητα κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση σύναψη συμφωνίας μόνιμης εκεχειρίας και επιστροφή στον δρόμο του διαλόγου και της ειρήνης.

Τονίσαμε και τονίζουμε την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού για την άμεση παροχή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο Παλαιστινιακό λαό.

Καλέσαμε και καλούμε το Ισραήλ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιτραπεί η ασφαλής μετάβαση και η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η έξοδος τραυματιών από αυτήν.

Η κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία.

Η απαγόρευση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί το επόμενο έγκλημα σε αυτήν την τραγωδία που παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενώσαμε και ενώνουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία και την οργή τους για αυτήν την αιματοχυσία, που δηλώνουν ότι ο αγώνας μας είναι για την ειρήνη και ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην βία».

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Π. Δρούτσας

Διευθυντής Διπλωματικού Γραφείου Προέδρου ΠΑΣΟΚ

Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ για τα Διεθνή ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: