Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Μπήκαμε στην ... κυβέρνηση!

Το γράφημα της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης από τον ...
συνάδερφο υπουργό, DentNews

Ο Σωτήρης Κούκιος, από το blog Tempel or Rebel, σκέφτηκε, λέει, επειδή ζούμε σε προεκλογικό κλίμα, να σχηματίσει μία ... σκιώδη κυβέρνηση των blogger! Σε αυτήν, επεφύλαξε και μία θέση υφυπουργού Ανάπτυξης στο "Αρ@τε Πύλ@ς"! (δεν παραπονιέμαι: και ο Παπαθανασίου από υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκίνησε και έφτασε τσάρος της οικονομίας!). Δείτε όλο το σχήμα, από τον Σωτήρη:

Υπουργός Εσωτερικών

Thelonapo γιατί και προσωπική αυτοδιοικητική εμπειρία έχει και στην βάσανο των τοπικών εκλογών έχει μπει και σωστά τα γράφει (ενίοτε). Εδρεύει στο Ναύπλιο πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, είναι λοιπόν συμβολική η τοποθέτησή του.

Υφυπουργοί του και για λόγους γεωγραφικής ισορροπίας, Trikaland και Κερκυραϊκή Χώρα, με αρμοδιότητες που σχετίζονται με θέματα τύπου θα οριστεί ο troktikos (Ξέρω είναι άδικο για τον Γκιούλεκα να του βάζω απέναντι τέτοιον τύπο…αλλά έτσι είναι η πολιτική…) Και τέλος αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης ο asteris masouras.

Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Εδώ μπήκα στα δύσκολα…διότι αυτόν που διαλέγεις εδώ πρέπει να έχει και άποψη και να πάει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τα πράγματα. Κατέληξα λοιπόν σε μια μάλλον σκληρή λύση:

A8lios…ναι ξέρω κομμουνιστής υπουργός; θα σας το κάνω όμως και καλύτερο, υφυπουργοί του: e-rooster, kosmetsas, metablogging και οι 3 διαφορετικών τοποθετήσεων και απόψεων, αλλά με την κουλτούρα του ιστολογείν, θα μπορούσαν μετά από μέρες, βδομάδες ή μήνες να κατέληγαν σε μια κοινή πολιτική;

Υπουργείο Εξωτερικών

Εδώ δεν το σκέφτηκα καν: Ρίτσα Μασούρα υπουργός. Με γνώση και άποψη και γυναίκα, για να έχουμε και την σωστή αντιστοιχία. Υφυπουργό για την διεθνή οικονομική διπλωματία θα έβαζα τον Καρατράντο, και απόδημου ελληνισμού Arianna Huffington (ώστε να δώσουμε και ένα touch γκλαμουριάς).

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Και εδώ δεν το σκέφτηκα και πολύ: Divaynne , ωραία νέα και από τη Λάρισα. Ότι πρέπει για να “κολυμπήσει” με στραταίους κάθε ηλικίας και βαθμού. Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ. Υφυπουργό δε θα της έβαζα τον prezatv (παιδεύτηκα αν θα τον έβαζα στο δημόσιας τάξης, αλλά εκεί φοβάμαι ότι με το που θα έμπαινε θα άρχιζε το ξύλο…).

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός Ανάπτυξης οι “Αποδείξεις”, γιατί τα θέματα καταναλωτή πρέπει να είναι προτεραιότητα. Υφυπουργοί, οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (γιατί τι το καλύτερο να διαχειριστούν την ενέργεια αυτοί που το κάνουν κάθε μέρα) και έτερος υφυπουργός ο @ρ@τε πύλ@ς.

Υπουργείο Περιβάλλοντος

Και εδώ δεν το σκέφτηκα πολύ: Papanotas υπουργός (μετά το ΠΕΤ ΚΟΚ έχει χαρακτηριστεί) και υφυπουργός Krogias (ώστε επιτέλους να έχουμε διαφάνεια και όχι σκάνδαλα…) .

Υπουργείο Παιδείας

Και εδώ δεν το σκέφτηκα και πολύ: Θέμης Λαζαρίδης και Greek University Reform (μάλιστα το κάνει ήδη αφού παραμένει ο βασικός σχολιαστής των τεκμαινόμενων στην παιδεία). Εδώ υφυπουργούς θα έβαζα τον Πόντος Αριστερά και το Μανιτάρι του Βουνού (ώστε να μπορέσουμε να δούμε κανά σοβαρό ιστορικό βιβλίο και να έχουμε μια προσωρημένη άποψη περί εκείνου του Θρησκευμάτων…).

Υπουργείο Απασχόλησης

Υπουργός Απασχόλησης συλλογικός: οι Άνεργοι Δημοσιογράφοι, και υφυπουργός ο Επαγγελματική Κατάρτιση στην Ελλάδα ειδικευμένοι και οι 2 στο θέμα…

Υπουργείο Υγείας

Σαφέστατα ο dent news και χωρίς υφυπουργό, θα καλύπτει την δουλειά μια χαρά…

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Εδώ έχω θέμα, δεν μου φαίνεται καμιά καλή λύση. Εσείς καμιά ιδέα;

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ασυζητητί ο e-lawyer κατά κόσμον Σωτηρόπουλος…

Υπουργείο Πολιτισμού

Με διαφορά Ροϊδη Εμμονές, για την γλωσσική του επάρκεια, την τεκμηριωμένη άποψή του και την προβολή μιας κοινωνίας ανεκτικής και με συγκρότηση (υποκειμενικά βέβαια όλα αυτά, αλλά αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα μαζί με την Ρίτσα).

Στα 4 τελευταία τη τάξει υπουργεία (Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης) προτείνω στην σειρά : Ρεσπέντζα το πρώτο blog της Χαλκιδικής (μετά από όσα έχουν περάσει τουριστικά εκεί πάνω..), e-radio για τις τηλεπικοινωνίες και την ΕΕΤΤ (συχνότητες και ευρυζωνικότητες…), την Αριστερά στην Μυτιληνή (δεύτερο στέλεχος του ΚΚΕ στην κυβέρνηση…) και τέλος ο Piazza del popolo (και ένας υπουργός εκ Κομοτηνής). Τέλος κυβερνητικός εκπροσώπος η Κοπτοραπτού από το Mediablog.gr

Συμπεράσματα: Πρώτον, ουφ…τέλειωσε!!! Έχουμε τελικά “τεράστια κυβέρνηση…” σε μέγεθος και άχρηστε θέσεις εν πολλοίς… Δεύτερον, φανταστείτε να έπρεπε να βάλω και τα ονόματα γενικών γραμματέων, προέδρων τραπεζών, προέδρων ΔΕΚ, ανεξάρτητων αρχών, προέδρων δικαστηρίων, ΔΣ διάφορων οργανισμών κλπ. χάος!!!! Τρίτον, είναι φοβερή δουλειά όταν η επιλογή υπουργών γίνεται με την λογική να κρατήσει ισορροπίες με ορίζοντα εκλογών (το καλύτερο τελικά είναι να διαλέγεις τους άξιους, όπου και αν ανήκουν, ότι και να σου λένε οι άλλοι απο γύρω…) και όχι για να κάνουμε την πλάκα μας όπως εδώ. Τέταρτον, πλάκα πλάκα θα ήταν ωραίο να εμπλουτίζαμε την λίστα κι όντως οι ιστολόγοι να παρακολουθούσαν αναλυτικά την δουλειά των υπουργείων. Θα άλλαζε όλη η λογική της πληροφορίας.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η... υφυπουργοποίησή μας, στείλαμε επιστολή στον... πρωθυπουργό Σωτήρη και του ανακοινώσαμε τα εξής:

"
Σωτήρη να’σαι καλά αλλά μάλλον θα μείνω εκτός κυβερνήσεως! Δε δέχομαι: (α) να μπω στο Ανάπτυξης, διότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τα οικονομικά και τα εμπορικά, πέραν του ότι μ’αρέσει το σόπινγκ θέραπυ! Και (β) ε, όχι και να έχω Υπουργό την divaynne! Και Υπουργός και Λαρισαία? :)".

Καθώς, όμως, ο πρωθυπουργός Σωτήρης μας απάντησε αμέσως με αυτό: "@Στέλιο: και μόλις νόμιζα ότι θα επιτευχθεί στο τέλος 'κομματική' πειθαρχία, μας αποσύνθεσες πριν καν ξεκινήσουμε…άντε να απολογούμαι τώρα στα ΜΜΕ", γι'αυτό και τελικώς δεχθήκαμε να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση...υπό όρους:

"Ωστόσο, για να βοηθήσω την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ήτις σε μία τόσον κρίσιμον στιγμή διά την χώραν επέπρωτο να αναλάβει τας τύχας της φυλής μας, δέχομαι να αναλάβω το Υπουργείον Υαλουργίας και Ξηρών Καρπών (αν δεν υπάρχει, φτιάξτο!)".

Update: η πρώτη δημοσκόπηση για την ... νέα κυβέρνηση, εδώ!

Πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγγι... (update)

Ηταν που η ΝΔ θα έκανε μία ... νέα αρχή και θα ανέκαμπτε στις δημοσκοπήσεις! Χαχα! Δε φτάνει που το Πασόκ, παρά τον "επικοινωνιακό" κατακλυσμό του Mega και των λοιπών νεο-δημοκρατικών δυνάμεων, παραμένει πρώτο με 4,5 μονάδες μπροστά, τώρα επικαλούνται μία δημοσκόπηση της κακιάς ώρας, από την RASS, για λογαριασμό μίας εφημερίδας επίσης της κακιάς ώρας ("Παρόν της Κυριακής"), του έτερου Κουρή, για να μας ... πείσουν ότι επανακάμπτουν!

Πόσο ... επανακάμπτουν? Ακούστε και γελάστε:

• ΠΑΣΟΚ 33,4% (έναντι 33,3%) και ΝΔ 31,1% (έναντι 30,5% τον Δεκέμβρη)!!!

Για ΤΕΤΟΙΑ μείωση μιλάμε...

Γελάσατε? Και εμείς! Δηλ. χαίρονται γιατί έχαναν από το Πασόκ με 2,8% και τώρα ΧΑΝΟΥΝ με 2,3% , δηλ. η ψαλίδα "έκλεισε" μόλις 0,5% και με το Πασόκ να κερδίζει και 0,1% !!! Και όλα αυτά, παρά τη διαφήμιση που έκαναν και τα λεφτά που έταξαν! Και ενώ τα "μπάχαλο" με τους αγρότες ακόμη δεν ξεκίνησε...

Αχ, μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσαι!

Σημείωση: η RASS και το "Παρόν" πάντα έδιναν τα χαμηλότερα ποσοστά στο Πασόκ. Για να κριθεί η αξιοπιστία της έρευνας (η αξιοπιστία της εφημερίδας είναι ούτως ή άλλως στα τάρταρα!), αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας: "η RASS συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία ερευνών Zogby International". Αν θυμάμαι καλά, η Zogby δεν ήταν η εταιρία που, όταν ο Obama κάλπαζε, αυτή υποστήριζε ότι δεν ήταν σίγουρο το προβάδισμά του?

Update:

(1) δείτε εδώ σχετική ανάρτηση και της "Παραπολιτικής"...
(2) δείτε εδώ την αναγωγή των παραπάνω αποτελεσμάτων με τους αναποφάσιστους: το Πασόκ πολύ κοντά στην αυτοδυναμία (145 έδρες) ακόμη και με αυτά τα ποσοστά!

Οι "εξυπνάδες" του "Βήματος"... (update)

Ο Γιώργος, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την παιδεία, έκανε μία καινοτόμο πρόταση για το ανοικτό "ψηφιακό βιβλίο" (βλ. εδώ).

Το γεγονός μάλιστα ότι επέδειξε ένα ψηφιακό βιβλίο στους 300 της Βουλής, οι περισσότεροι των οποίων είναι άσχετοι με την νέα τεχνολογία, προκάλεσε αίσθηση (βλ. εδώ).

Αυτό, όμως, δεν μπόρεσε να το "χωνέψουν" το "Βήμα" και ο ΔΟΛ (αφού απεδείχθη ότι ο προστατευόμενός τους, ο αρχι-άχρηστος Καραμανλής, δεν γνωρίζει τίποτε για τις νέες τεχνολογίες), οπότε έβαλαν τον "Βηματοδότη" να ... γελοιοποιήσει (κούνια που τους κούναγε!) την σχετική πρόταση του Γιώργου με κρύα "αστειάκια" (βλ. το σχόλιο του Γ. Κρόγια: "πάσχουμε από ουσία και περισσεύει η μ@λ@κί@", εδώ).

Πεπεισμένος ότι το μόνο που θα "τσούξει" στους εκδότες είναι η μείωση της κυκλοφορίας τους, πρότεινα με σχόλιό μου να διαμαρτυρηθούμε για τις αθλιότητες του "Βήματος", ώστε να τους "πονέσει" οικονομικά. Και έστειλα ήδη, στη διεύθυνση tovima@dolnet.gr, τη δική μου διαμαρτυρία:

Κύριε Διευθυντά,
διάβασα στο στήλη "Βηματοδότης" της εφημερίδος σας ένα πικρόχολο σχόλιο για την καινοτόμο πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών βιβλίων μέσω μίας ανάλογης συσκευής.
Ο συνεργάτης σας σχολιάζει, με πρωτοφανή ειρωνία και κακία, θα έλεγα, την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με φράσεις όπως: "το «κουνέλι από το καπέλο» του κ. Γ.Παπανδρέου στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή ήταν το Αmazon Κindle", "νέο παπανδρεϊκό γκάτζετ " κλπ) και, προκειμένου να μας "πείσει" για το μη χρήσιμο της πρότασης αυτής, καταλήγει και στο εντελώς αδόκιμο συμπέρασμα ότι δήθεν όλοι οι μαθητές: "θα μπορούσαν να έχουν τα βιβλία σε ένα DVD ή σε ένα USΒ. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν είναι η μορφή των βιβλίων αλλά το περιεχόμενο"!
Βεβαίως, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι ο συνεργάτης σας είτε δε θέλησε είτε δεν μπόρεσε να καταλάβει τη σημασία της πρότασης Παπανδρέου: ένα τέτοιο εργαλείο χωρά πολύ περισσότερη γνώση από ένα dvd ή ένα usb και επιπλέον θα προκαλέσει και την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών, ως ένα νέο μέσο.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω, εν σχέσει με την ... "πρετεντέρεια" γραμμή της εφημερίδος σας, είναι το εξής: πώς το "Βήμα" κατέληξε να απαξιώνει ακόμη και τη νέα τεχνολογία, προκειμένου να βγάλει τέτοια χολή κατά του Γ. Παπανδρέου. Λυπάμαι πολύ, αλλά ήδη σταμάτησα να αγοράζω την εφημερίδα σας και θα συστήσω το ίδιο και στον περίγυρό μου.

Update: μόλις πληροφορήθηκα από τον trianta στο twitter τα εξής:

"η αναφορά στο βηματοδότη "πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν είναι η μορφή των βιβλίων αλλά το περιεχόμενο" παίρνει άλλο νόημα υπ'αυτο το πρίσμα...

quiz: ποια εφημερίδα χλεύασε ΓΑΠ-Kindle σήμερα. Ποια εταιρία, μέλος ποιου δημοσιογραφικού οργανισμού, εκδιδει τα περισσότερα σχολικά βιβλία;"

Ετσι, μάλιστα! Τώρα εξηγούνται όλα... (δες εδώ, εδώ και εδώ).