Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Μπήκαμε στην ... κυβέρνηση!

Το γράφημα της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης από τον ...
συνάδερφο υπουργό, DentNews

Ο Σωτήρης Κούκιος, από το blog Tempel or Rebel, σκέφτηκε, λέει, επειδή ζούμε σε προεκλογικό κλίμα, να σχηματίσει μία ... σκιώδη κυβέρνηση των blogger! Σε αυτήν, επεφύλαξε και μία θέση υφυπουργού Ανάπτυξης στο "Αρ@τε Πύλ@ς"! (δεν παραπονιέμαι: και ο Παπαθανασίου από υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκίνησε και έφτασε τσάρος της οικονομίας!). Δείτε όλο το σχήμα, από τον Σωτήρη:

Υπουργός Εσωτερικών

Thelonapo γιατί και προσωπική αυτοδιοικητική εμπειρία έχει και στην βάσανο των τοπικών εκλογών έχει μπει και σωστά τα γράφει (ενίοτε). Εδρεύει στο Ναύπλιο πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, είναι λοιπόν συμβολική η τοποθέτησή του.

Υφυπουργοί του και για λόγους γεωγραφικής ισορροπίας, Trikaland και Κερκυραϊκή Χώρα, με αρμοδιότητες που σχετίζονται με θέματα τύπου θα οριστεί ο troktikos (Ξέρω είναι άδικο για τον Γκιούλεκα να του βάζω απέναντι τέτοιον τύπο…αλλά έτσι είναι η πολιτική…) Και τέλος αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης ο asteris masouras.

Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Εδώ μπήκα στα δύσκολα…διότι αυτόν που διαλέγεις εδώ πρέπει να έχει και άποψη και να πάει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τα πράγματα. Κατέληξα λοιπόν σε μια μάλλον σκληρή λύση:

A8lios…ναι ξέρω κομμουνιστής υπουργός; θα σας το κάνω όμως και καλύτερο, υφυπουργοί του: e-rooster, kosmetsas, metablogging και οι 3 διαφορετικών τοποθετήσεων και απόψεων, αλλά με την κουλτούρα του ιστολογείν, θα μπορούσαν μετά από μέρες, βδομάδες ή μήνες να κατέληγαν σε μια κοινή πολιτική;

Υπουργείο Εξωτερικών

Εδώ δεν το σκέφτηκα καν: Ρίτσα Μασούρα υπουργός. Με γνώση και άποψη και γυναίκα, για να έχουμε και την σωστή αντιστοιχία. Υφυπουργό για την διεθνή οικονομική διπλωματία θα έβαζα τον Καρατράντο, και απόδημου ελληνισμού Arianna Huffington (ώστε να δώσουμε και ένα touch γκλαμουριάς).

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Και εδώ δεν το σκέφτηκα και πολύ: Divaynne , ωραία νέα και από τη Λάρισα. Ότι πρέπει για να “κολυμπήσει” με στραταίους κάθε ηλικίας και βαθμού. Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ. Υφυπουργό δε θα της έβαζα τον prezatv (παιδεύτηκα αν θα τον έβαζα στο δημόσιας τάξης, αλλά εκεί φοβάμαι ότι με το που θα έμπαινε θα άρχιζε το ξύλο…).

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός Ανάπτυξης οι “Αποδείξεις”, γιατί τα θέματα καταναλωτή πρέπει να είναι προτεραιότητα. Υφυπουργοί, οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (γιατί τι το καλύτερο να διαχειριστούν την ενέργεια αυτοί που το κάνουν κάθε μέρα) και έτερος υφυπουργός ο @ρ@τε πύλ@ς.

Υπουργείο Περιβάλλοντος

Και εδώ δεν το σκέφτηκα πολύ: Papanotas υπουργός (μετά το ΠΕΤ ΚΟΚ έχει χαρακτηριστεί) και υφυπουργός Krogias (ώστε επιτέλους να έχουμε διαφάνεια και όχι σκάνδαλα…) .

Υπουργείο Παιδείας

Και εδώ δεν το σκέφτηκα και πολύ: Θέμης Λαζαρίδης και Greek University Reform (μάλιστα το κάνει ήδη αφού παραμένει ο βασικός σχολιαστής των τεκμαινόμενων στην παιδεία). Εδώ υφυπουργούς θα έβαζα τον Πόντος Αριστερά και το Μανιτάρι του Βουνού (ώστε να μπορέσουμε να δούμε κανά σοβαρό ιστορικό βιβλίο και να έχουμε μια προσωρημένη άποψη περί εκείνου του Θρησκευμάτων…).

Υπουργείο Απασχόλησης

Υπουργός Απασχόλησης συλλογικός: οι Άνεργοι Δημοσιογράφοι, και υφυπουργός ο Επαγγελματική Κατάρτιση στην Ελλάδα ειδικευμένοι και οι 2 στο θέμα…

Υπουργείο Υγείας

Σαφέστατα ο dent news και χωρίς υφυπουργό, θα καλύπτει την δουλειά μια χαρά…

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Εδώ έχω θέμα, δεν μου φαίνεται καμιά καλή λύση. Εσείς καμιά ιδέα;

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ασυζητητί ο e-lawyer κατά κόσμον Σωτηρόπουλος…

Υπουργείο Πολιτισμού

Με διαφορά Ροϊδη Εμμονές, για την γλωσσική του επάρκεια, την τεκμηριωμένη άποψή του και την προβολή μιας κοινωνίας ανεκτικής και με συγκρότηση (υποκειμενικά βέβαια όλα αυτά, αλλά αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα μαζί με την Ρίτσα).

Στα 4 τελευταία τη τάξει υπουργεία (Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης) προτείνω στην σειρά : Ρεσπέντζα το πρώτο blog της Χαλκιδικής (μετά από όσα έχουν περάσει τουριστικά εκεί πάνω..), e-radio για τις τηλεπικοινωνίες και την ΕΕΤΤ (συχνότητες και ευρυζωνικότητες…), την Αριστερά στην Μυτιληνή (δεύτερο στέλεχος του ΚΚΕ στην κυβέρνηση…) και τέλος ο Piazza del popolo (και ένας υπουργός εκ Κομοτηνής). Τέλος κυβερνητικός εκπροσώπος η Κοπτοραπτού από το Mediablog.gr

Συμπεράσματα: Πρώτον, ουφ…τέλειωσε!!! Έχουμε τελικά “τεράστια κυβέρνηση…” σε μέγεθος και άχρηστε θέσεις εν πολλοίς… Δεύτερον, φανταστείτε να έπρεπε να βάλω και τα ονόματα γενικών γραμματέων, προέδρων τραπεζών, προέδρων ΔΕΚ, ανεξάρτητων αρχών, προέδρων δικαστηρίων, ΔΣ διάφορων οργανισμών κλπ. χάος!!!! Τρίτον, είναι φοβερή δουλειά όταν η επιλογή υπουργών γίνεται με την λογική να κρατήσει ισορροπίες με ορίζοντα εκλογών (το καλύτερο τελικά είναι να διαλέγεις τους άξιους, όπου και αν ανήκουν, ότι και να σου λένε οι άλλοι απο γύρω…) και όχι για να κάνουμε την πλάκα μας όπως εδώ. Τέταρτον, πλάκα πλάκα θα ήταν ωραίο να εμπλουτίζαμε την λίστα κι όντως οι ιστολόγοι να παρακολουθούσαν αναλυτικά την δουλειά των υπουργείων. Θα άλλαζε όλη η λογική της πληροφορίας.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η... υφυπουργοποίησή μας, στείλαμε επιστολή στον... πρωθυπουργό Σωτήρη και του ανακοινώσαμε τα εξής:

"
Σωτήρη να’σαι καλά αλλά μάλλον θα μείνω εκτός κυβερνήσεως! Δε δέχομαι: (α) να μπω στο Ανάπτυξης, διότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τα οικονομικά και τα εμπορικά, πέραν του ότι μ’αρέσει το σόπινγκ θέραπυ! Και (β) ε, όχι και να έχω Υπουργό την divaynne! Και Υπουργός και Λαρισαία? :)".

Καθώς, όμως, ο πρωθυπουργός Σωτήρης μας απάντησε αμέσως με αυτό: "@Στέλιο: και μόλις νόμιζα ότι θα επιτευχθεί στο τέλος 'κομματική' πειθαρχία, μας αποσύνθεσες πριν καν ξεκινήσουμε…άντε να απολογούμαι τώρα στα ΜΜΕ", γι'αυτό και τελικώς δεχθήκαμε να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση...υπό όρους:

"Ωστόσο, για να βοηθήσω την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ήτις σε μία τόσον κρίσιμον στιγμή διά την χώραν επέπρωτο να αναλάβει τας τύχας της φυλής μας, δέχομαι να αναλάβω το Υπουργείον Υαλουργίας και Ξηρών Καρπών (αν δεν υπάρχει, φτιάξτο!)".

Update: η πρώτη δημοσκόπηση για την ... νέα κυβέρνηση, εδώ!

2 σχόλια:

VaD είπε...

Εσύ αντι-Παπαθανασίου;Διαθέτεις το...εκτόπισμα του ανδρός:)))

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@VaD: πρέπει να κάνω λίγο γυμναστική γιατί σιγά σιγά θα φτάσω τα κιλά του!