Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Με τα "εφ'όσον" και τα "θα" δεν βάφονται τα αυγά, κύριε Λαμπράκη!

Προσέξτε την "κουτοπονηριά" του σημερινού "Βήματος" που, από τη μια θέλει να "αβαντάρει" τον αρχι-άχρηστο Καραμανλή (βλέπετε, τί να σου κάνει κι ένας ανασχηματισμός από μόνος του?), και από την άλλη δε θέλει κιόλας να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους αναγνώστες του (όσοι του έχουν απομείνει μετά την απώλεια κάθε αξιοπιστίας της πάλαι ποτέ ιστορικής εφημερίδας). Τί κάνει, λοιπόν?

Στο κύριο και πρωτοσέλιδο άρθρο "εφευρίσκει" το θέμα που "πουλάει": συνάντηση Ομπάμα και Καραμανλή. Ασχετο αν ο Ομπάμα, με τις φούριες και τα προβλήματα με τα οποία έχει να ασχοληθεί, ούτε ενδιαφέρεται ούτε προλαβαίνει να δει τον ... "φύλαρχο" της Ψωροκώσταινας! Αλλά για να μην διαψευσθεί κιόλας, το "Βήμα" χρησιμοποιεί έναν σούπερ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ λόγο, κατά τη γνωστή ... λογική του ''αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν σκέϊτμπόρντ" :
"Πρόσκληση από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ φαίνεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει ο κ. Κ.Καραμανλής, προσθέτοντας άλλο ένα όπλο στην προεκλογική του φαρέτρα σε μια περίοδο όπου μελετά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αξιοποιώντας την προεδρία του ΟΑΣΕ, αλλά και μια γιορτή για τους ομογενείς που παραδοσιακά διοργανώνει ο Λευκός Οίκος με αφορμή την εθνική μας επέτειο, ο κ. Καραμανλής φαίνεται ότι θα βρεθεί στο Οβάλ Γραφείο το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου, για να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον κ. Μπαράκ Ομπάμα ... Οι λεπτομέρειες και η οριστική ημερομηνία θα κλειστούν κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον στα τέλη Φεβρουαρίου...".

Σχόλιο νο.1: ο Ομπάμα το γνωρίζει? Τον έχετε ειδοποιήσει κύριε Λαμπράκη για τις προθέσεις σας να ... τον εξαναγκάσετε σε συνάντηση με τον αρχι-άχρηστο? Με τα "θα" και τις υποθέσεις δεν γίνονται διεθνείς συναντήσεις!

Σχόλιο νο.2: αναφέρετε στο γελοίο δημοσίευμά σας (συντάκτης ο γνωστότατος Β. Χιώτης, οπότε έχουμε ήδη καταλάβει τί "παίζει") ότι δήθεν:
"καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο της συνάντησης Ομπάμα- Καραμανλή φαίνεται ότι έπαιξε η στάση που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, στηρίζοντας υπόγεια, αλλά εμφανώς τον αντίπαλο του κ. Τζορτζ Μπους, αλλά και η μετριοπαθής αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά την εκλογή του" (!!!).

ΠΟΤΕ ... ΣΤΗΡΙΞΕ και μάλιστα "υπόγεια" ο Καραμανλής τον Ομπάμα? ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ? ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ?