Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

ΚΚΕ και Παπαρήγα: δεινόσαυροι της εποχής των παγετώνων!

Μερικά πράγματα, ας το πάρουμε απόφαση, ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτε στον κόσμο: δεν τα επηρρεάζει ούτε η πρόοδος των ιδεών, ούτε η πρόοδος των επιστημών! Και τέτοια πράγματα είναι όσα εκ της φύσης τους πλέον είναι ... νεκρά εδώ και καιρό!

Οπως, π.χ., το ΚΚΕ (με το μόνιμο "παγωμένο" ποσοστό του 7%) και η Αλέκα Παπαρήγα! Ενώ στο Βερολίνο ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να πέσει και το τείχος της Λευκωσίας, στα καθ'ημάς το "τυφλό" κομματικό όργανο των επίγονων του ζαχαριαδισμού ανακάλυψε ... "αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο" (γιατί άραγε? δεν ρωτάνε τους ανατολικογερμανούς για το τί περνούσαν?).

Το ΚΚΕ δεν έχει καταλάβει κάτι: το γεγονός ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και ο καπιταλισμός ΔΕΝ μπόρεσαν να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες των λαών ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι, εξ αυτού και μόνου του γεγονότος, θα δοθεί "άφεση αμαρτιών" στα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Ο πολιτισμός στην πράξη...

Αντιγράφω από το fımotrο και η είδηση δείχνει το πόσο οι πρακτικές που εισάγει καθημερινά στην πολιτική ζωή το Πασόκ θα αλλάξουν τα πολιτικά μας ήθη και την πολύπαθη δημοκρατία μας. Οταν ο Παπανδρέου εισήγαγε την εκλογή από τη βάση, οι Μάκηδες, οι Λάκηδες και ο "κουρασμένος" τον κορόϊδευαν. Σήμερα όλοι στη ΝΔ μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιός θα πρωτοεφαρμόσει το ίδιο σύστημα. ΤΟΤΕ η ΝΔ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διακωμωδήσει τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο Πασόκ (οι Μάκηδες στείλανε μέχρι και ρεπόρτερ τους για να διπλοψηφίσουν!). ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση του Πασόκ, αντιλαμβανόμενη ότι η εσωκομματική εκλογή στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι θέμα θεσμών, διευκολύνει τη διαδικασία:

Άλλαξαν οι εποχές. Ο κομματικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία αποτελεί παρελθόν. Ο Γιάννης Ραγκούσης δουλεύει για τη... Ν.Δ.! Επιστολή με την οποία ζητά τη συνεργασία τους για τη διευκόλυνση της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έστειλε στους νομάρχες, τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες ο... υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Σύμφωνα με την επιστολή, θα πρέπει να διατεθούν δημοτικά ή νομαρχιακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των ΚΕΠ, ενώ θα πρέπει να διατεθεί και εκλογικό υλικό (κάλπες και παραβάν) σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι όσοι χώροι διατεθούν, θα παραδοθούν την επόμενη των εκλογών, είτε κατά τη διεξαγωγή του πρώτου, στις 25 Νοεμβρίου, είτε κατά τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου, στις 5 Δεκεμβρίου, όπως ακριβώς παραδόθηκαν.