Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Επιβεβαίωση από την "Καθημερινή"...

'Οταν ήδη χθες έλεγα (βλ. εδώ) ότι η ερμηνεία των ευρημάτων της δημοσκόπησης που παρουσίασε χθες το MEGA, ήταν αυθαίρετη με σκοπό να "επιδιορθωθεί" το προφίλ του αρχι-άχρηστου Καραμανλή (βλ. και εδώ), δε φανταζόμουν ότι θα δικαιωνόμουν τόσο γρήγορα και μάλιστα από την αυριανή δημοσκόπηση της Public Issue (βλ. εδώ και εδώ) για την "Καθημερινή"!

Ετσι,
στο ερώτημα "πώς αξιολογείτε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου", το 39% δηλώνει ότι "έχει γενικά θετική εντύπωση" (μία πολύ "φλου" διατύπωση, όπως καταλαβαίνει ο καθένας) έναντι του 23% που τον προσεγγίζει αρνητικά. Είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που υποστήριζα στη χθεσινή μου ανάρτηση: "είναι λογικό κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, να απαντά ότι έχει θετική εντύπωση για 5 νέα πρόσωπα εν σχέσει με τα παλιά, από αυτό όμως δε συνάγεται ... ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ και τον Καραμανλή".

Αν, τώρα, δούμε τα άλλα ευρήματα, θα διαπιστώσουμε ότι κακώς οι υποστηρικτές του αρχι-άχρηστου (Πρετεντέρης, Ολγίτσα κλπ) πανηγύρισαν:
Το 55% απαντά ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι (άρα: πολύ κακό για το τίποτα και δεν χρειαζόταν το "κόλπο" του ανασχηματισμού!) και το 46% θεωρεί ότι, ΠΑΡΑ τις αλλαγές, η ΝΔ δε θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι του 39% που πιστεύει το αντίθετο (επομένως: το κλείσιμο της ψαλίδας είναι προσωρινό και οφείλεται σε λόγους εντυπώσεων, βλ. και εδώ).

Με ανασχηματισμό 3 μηνών και "φτιαγμένες" δημοσκοπήσεις, και πάλι πίσω είναι!

Με τον ανασχηματισμό τους μας "τα'πρηξαν" επί 3 μήνες, με τα "φτιαγμένα" MEGAλα γκάλοπ τους πήγαν να μας τον παρουσιάσουν περίπου ως το ... όγδοο θαύμα του κόσμου, και ΟΜΩΣ δύο νέες δημοσκοπήσεις (της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" και της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο") τους δείχνουν πάλι πίσω! Με 3%! Σταθερά πρώτο το Κίνημα. Μπορεί βεβαίως να πανηγυρίζουν οι ηλίθιοι ότι ... "έκλεισε η ψαλίδα" (τί έκαναν δηλαδή και έκλεισε, μόνον παραπάνω ξύλο έδωσαν).

Μα, ρε σκιτζήδες, ΑΝ με τόση "διαφήμιση" κατορθώσατε να ... τσιμπήσετε 1 ή 2 μονάδες (εξαρτάται πάντα και από την προηγούμενη μέτρηση κάθε ξεχωριστής εταιρίας), και ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ συνεχίζετε να βλέπετε την πλάτη του Πασόκ, ΤΟΤΕ, σε λίγες μέρες που θα αρχίσουν οι τριβές, οι νέες αυξήσεις, οι αλληλοεπικαλύψεις των άχρηστων υπουργών σας, τα σκάνδαλα, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΠΟΣΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ?

Βλ. εδώ και το ανάλογο σχόλιο του Γ.Κρόγια.
Βλ. εδώ για τα "παιχνίδια" Μπόμπολα ("Εθνος", "Πρώτο Θέμα") να επανεμφανίσει δήθεν "δυνατό" τον Καραμανλή... ΔΕν μπορούν με τίποτε να "χωνέψουν" τον Γιώργο Παπανδρέου!