Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πέταξε και ... τσακίστηκε!


Περισσότερα εδώ και εδώ...

Κακεντρεχές σχόλιο: δήλωσε ο Ρουβάς ότι "ο μοναδικός κερδισμένος είμαι εγώ".

Απάντηση: το φανταζόμαστε!

Ο Γιώργος δίνει ρόλο και στους 22 υποψήφιους ευρωβουλευτές!

Συγκρίνοντας τα 2 ευρωψηφοδέλτια, του Πασόκ και της ΝΔ, εύκολα κανείς παρατηρεί τα εξής:

Κάθε φορά, όταν ένα κόμμα βρίσκεται σε υποχώρηση, και ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία, όπως συμβαίνει σήμερα με τη ΝΔ, αυτή η "κατάπτωση" εμφανίζεται στις λίστες του: δηλ. παύει να υπάρχει προσφορά ονομάτων "κοινής αποδοχής" από άλλους χώρους (όπως γινόταν όταν η ΝΔ ήταν στα "πάνω της": βλ. Κική Δημουλά, Ιωάννα Καρυστιάνη κλπ), και τα φηφοδέλτιά του στελεχώνονται με ΣΤΕΝΑ κομματικά στελέχη. Αυτό συμβαίνει σήμερα με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ: τα πρώτα ονόματα στενά κομματικά, τα δεύτερα ονόματα επίσης στενά κομματικά και … παγκοσμίως άγνωστα!

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με το ευρωψηφοδέλτιο του Πασόκ, που βρίσκεται σε άνοδο και αυτό “γράφει” και στο ψηφοδέλτιο: πέραν των αναγκαίων πολιτικών στελεχών, ένας επιστήμονας-σεισμολόγος (Γιώργος Σταυρακάκης), ένας βραβευμένος περιβαλλοντολόγος (Κρ. Αρσένης), μία αρχαιολόγος-συνεργάτιδα του Μ. Ανδρόνικου (Χρυσούλα Σαατσόγλου), που ανακάλυψε τους θησαυρούς της Μακεδονίας, μία εργαζόμενη-μετανάστρια από την Βουλγαρία (Ρ. Φίλεβσκα), μία αντινομάρχις παιδείας-μουσουλμάνα από την Κομοτηνή (Σιμπέλ Μουσταφάογλου).

Υ.Γ. (1): στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν περιλαμβάνεται κανείς αγρότης (υπάρχει ένας συνδικαλιστής του γεωργικού τομέα) ενώ στο αντίστοιχο του Πασόκ βρίσκεται ένας αγρότης από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Επειδή μάλιστα κάποιοι ... "δεξιοί ανησυχούντες" μας έψεξαν για την παρατήρησή μας αυτή, να τους πούμε ότι οι σχέσεις Πασόκ και αγροτών είναι γνωστές και δε χρειάζονται επιβεβαίωση. Εκείνοι που ξεγέλασαν τους αγρότες με υποσχέσεις περί παρακολούθησης όλων των Συμβουλίων Γεωργίας της ΕΕ και άλλες τέτοιες μπαρούφες, είναι ο Καραμανλής και η ΝΔ!

Υ.Γ.(2): μην ακούσω πάλι τίποτε ηλιθιότητες περί "αποκλεισμών" κλπ! Η τοποθέτηση της (βενιζελικής υποστηρίκτριας) Σύλβανας Ράπτη, που προσωπικά την εκτιμώ, στη 2η θέση δίνει έναυσμα για πανστρατιά!

Υ.Γ.(3): διαβάστε εδώ το σχέδιο του Γιώργου για τη νέα οργάνωση της ευρωομάδας του Πασόκ και το πώς θα αξιοποιηθούν και οι 22 υποψήφιοι και δεν θα αποτελέσουν "διακοσμητικό" στοιχείο: κοινή στέγαση σε ενιαίο κτίριο όλων των υπηρεσιών του Κινήματος που ασχολούνται με τα διεθνή θέματα και διασύνδεσή τους, ώστε να προωθούνται καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας κλπ.

Y.Γ.(4): μου έκανε, τέλος, πολύ καλή εντύπωση η κίνηση του Προέδρου να ανακοινώσει τη σύνθεση ξεκινώντας από το τέλος, θέλοντας να δείξει ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ουσιαστικό ρόλο.

Βλ. σχετικά εδώ και εδώ...